Συναυλία του γυναικείου φωνητικού συνόλου των Εquábili

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Συναυλία του γυναικείου φωνητικού συνόλου των Εquábili

  • 01 Ιουν 2022

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης 20.30 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Το νεοσύστατο γυναικείο φωνητικό σύνολο των Equábili υπό τη μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο.

Στη συναυλία της 1ης Ιουνίου, οι Εquábili συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα με χορωδιακά έργα για γυναικείες φωνές α καπέλα (a cappella: χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων) συνθετών της Αναγέννησης, του ρομαντισμού, του ιμπρεσιονισμού καθώς και σύγχρονων αισθητικών ρευμάτων του 20ού αιώνα.

Στη συναυλία των Εquábili, η οποία αποτελείται από δύο μέρη, θα ακουστούν θρησκευτικές συνθέσεις συνθέσεις του Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, του Ισπανού Τομάς Λουίς ντε Βικτόρια, του Ιταλού Τζουζέππε Βέρντι, των Γάλλων Φρανσίς Πουλένκ, Αντρέ Καπλέ και Κλωντ Ντεμπυσσύ, και του Ούγγρου Γιόζεφ Κάραϊ, καθώς και κοσμικές συνθέσεις των 'Aλκη Μπαλτά, Αντρέ Καπλέ, Φρανσίς Πουλένκ, των Ούγγρων Γκιαιργκ Λίγκετι, Μπέλα Μπάρτοκ, Λάγιος Μπάρντος, Ζόλταν Κόνταϋ και του Τσέχου Ότμαρ Μάχα.

Οι Εquábili αποτελούν ένα καινούριο φωνητικό σύνολο που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών με κοινό ενδιαφέρον για το α καπέλα (a cappella) χορωδιακό τραγούδι και με μαέστρο τους τον Διευθυντή Χορωδίας της ΕΛΣ Αγαθάγγελο Γεωργακάτο. Ασχολούνται με την ερμηνεία χορωδιακών έργων α καπέλα από όλες τις μουσικές περιόδους, με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη εποχή (20ός και 21ος αιώνας).

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αποσπώντας άκρως κολακευτικά σχόλια από ειδικούς και μη, οι Εquábili πραγματοποίησαν την παρθενική τους επίσημη εμφάνιση τον Απρίλιο του 2022 στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Η εκδήλωση «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ  ΤΩΝ ΕQUÁBILI» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 ('Aξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

footer

Εquábili

Μουσική διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Σοπράνο Ι Ήρα Ζέρβα, Ιωάννα Καραμολέγκου, Κωνσταντίνα Πιτσιάκου, Αιμιλία Τσιμιδάκη

Σοπράνο ΙΙ Σοφία Κετεντζιάν, Μαρία Κονταξάκη, Ανδρονίκη Λαλούτση, Χριστίνα Πουπάλου

'Aλτο Ι Αντωνία Δεσπούλη, Αγγελική Κρεμπενιού, Τζίνα Μαρκουλή, Μαργαρίτα Παπαδημητρίου, Υασμίν Φολίνι

'Aλτο ΙΙ Βάσω Καριώτη, Ιωάννα-Βασιλική Κοράκη, Μαγδαληνή Τζαβέλλα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικό Κέντρο
2130885700

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services

Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ