Συναυλία βραβευθέντων
5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου
Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Συναυλία βραβευθέντων 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

 • 07 Ιουν 2024

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 | clock

YPPO RGB GR

 

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός Εναλλακτικής Σκηνής 

DEH-energo-blueblack-1H.png

 

 

logos_2017_outlnd-05.jpg

 

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη συναυλία των τριών βραβευθέντων του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, στις 20.30. Στη συναυλία συμμετέχουν οι ταλαντούχοι Έλληνες πιανίστες Απόστολος Κωνσταντάκης (Α' Βραβείο), Νικόλας Παππάς (Β' Βραβείο), Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου (Γ' Βραβείο). O Απόστολος Κωνσταντάκης θα ερμηνεύσει το έργο Εικόνες από μία έκθεση του Μούσοργκσκι, o Nικόλας Παππάς τα έργα «Χορεύτριες των Δελφών» από τα Πρελούδια, πρώτο βιβλίο, του Ντεμπυσσύ και Σονάτα αρ. 2 σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 36 του Ραχμάνινοφ και ο Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου τα έργα Πρελούδιο και φούγκα σε ντο μείζονα, BWV 870, από το Καλοσυγκερασμένο πληκτροφόρο, δεύτερο βιβλίο, του Μπαχ, Σονάτα σε λα μείζονα, έργο 2, αρ. 2 (Α' μέρος - Allegro vivace) του Μπετόβεν, Σκέρτσο αρ. 3 σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 39 του Σοπέν και «Τρέπακ» από τον Καρυοθραύστη του Τσαικόφσκι σε μεταγραφή Μιχαήλ Πλετνιόφ.

 

Λίγα λόγια για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει ταλαντούχους Έλληνες πιανίστες μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου. Ο Διαγωνισμός γίνεται ανά δύο χρόνια, απευθύνεται σε νέους πιανίστες έως 27 ετών και πραγματοποιείται σε τρεις κύκλους. Στους δύο πρώτους, οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάζουν ατομικά ρεσιτάλ με έργα της επιλογής τους ενώ, στον τρίτο κύκλο, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι προκριθέντες φιναλίστ του διαγωνισμού συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης σε κοντσέρτα που έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές. Εκτός των χρηματικών επάθλων, στους βραβευθέντες δίνεται η δυνατότητα να εμφανιστούν σε συναυλίες σε έγκυρους χώρους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού διακρίθηκαν μεταξύ 38 διαγωνιζομένων και στη συναυλία αυτή παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα στο οποίo δεσπόζουν μεταξύ άλλων οι περιγραφικές Εικόνες από μία έκθεση του Μούσοργκσκι και η δεξιοτεχνική Δεύτερη Σονάτα του Ραχμάνινοφ. Ο επόμενος διαγωνισμός θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2025.

 

 

 

 

 

 

 

Συμμετέχουν
Απόστολος Κωνσταντάκης (Α' Βραβείο), Νικόλας Παππάς (Β' Βραβείο), Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου (Γ' Βραβείο)

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 • Παρασκευή 07 Ιουνίου 2024, 20:30 Συναυλία βραβευθέντων
  5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου
  Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης
  ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ
  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
  ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
  ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 03/06 12:00
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ