CHÓRES

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αιθουσα Σταυρος Νιαρχος

Συναυλίες

CHÓRES

  • 13 Ιουν 2023

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ

 

Ώρα έναρξης: 20.30 | clock

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στις 20.30. Με τη συμμετοχή της πλήρους σύνθεσης της χορωδίας, οι CHÓRES προτείνουν ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα όπου περίφημες χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού συμπλέκονται με νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών, γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες.

Με πάνω από εκατό συμμετέχουσες επί σκηνής, οι CHÓRES προσεγγίζουν το πολυσυλλεκτικό αυτό ρεπερτόριο με τη φρέσκια και αντισυμβατική ματιά που χαρακτηρίζει τη σταθερά ανερχόμενη πορεία του μοναδικού αυτού συνόλου, φωτίζοντας το παραδοσιακό μουσικό υλικό με σύγχρονους, απροσδόκητους τρόπους και αναδεικνύοντας τις ξεχωριστές φωνητικές και κινησιολογικές ικανότητες των μελών τους.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Μιχάλη Αδάμη, Γιάννη Γιαννάκου, Γιάννη Ιωαννίδη, Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, Πέτρου Κλαμπάνη, Ζόλταν Κόνταϋ, Μάρθας Μαυροειδή, Άλκη Μπαλτά, Λάγιος Μπάρντος, Χρήστου Σαμαρά, Νίκου Σκαλκώτα, Άγγελου Τριανταφύλλου και Φίλιππου Τσαλαχούρη. Το σύνολο διευθύνουν οι αρχιμουσικοί Ειρήνη Πατσέα, Χριστίνα Πουπάλου και Σιμέλα Εμμανουηλίδου και την κινησιολογία επιμελούνται οι χορογράφοι Σταύρος- Αλέξανδρος Ικμπάλ και Κατερίνα Φώτη.

Λίγα λόγια για το φωνητικό σύνολο CHÓRES

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES αποτελεί ένα καλλιτεχνικό φυτώριο που συγκροτήθηκε το 2018 και απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών που μοιράζονται την αγάπη για την παραδοσιακή μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι. Αποσκοπεί τόσο στη συστηματική καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μελών του στη μουσική, το τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική όσο και στη διαμόρφωσή τους ως καλλιτέχνιδων με ευρεία παιδεία και κοινωνική αντίληψη.

Μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένων εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και αδιάκοπης μελέτης, το σύνολο αριθμεί σήμερα περισσότερες από 150 γυναίκες ηλικίας 15 έως 60 ετών, οι οποίες εξασκούνται σε τακτική βάση σε ολόκληρο το φάσμα των παραστατικών τεχνών.

Με κεντρικό άξονα τη μουσική, οι CHÓRES επιδιώκουν να αξιοποιήσουν το σύνολο των εκφραστικών τους μέσων με γνώμονα τόσο την ανάδειξη του πλούτου της παραδοσιακής μουσικής όσο και την αξιοποίησή του μέσω της δημιουργίας σύγχρονων καλλιτεχνικών έργων που συνδυάζουν το μουσικό υλικό του παρελθόντος με την αισθητική τού σήμερα.

Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει από παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Η χορωδία έχει διδαχθεί και τραγουδήσει συνθέσεις των Κωνσταντινίδη, Μπαλτά, Σαμαρά, Τσαλαχούρη και άλλων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Οι CHÓRES συνεργάζονται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και μέλη τους έχουν λάβει μέρος στις παραγωγές των έργων Το τραγούδι της κυρα-Δομνίτσας των Μάρθας Μαυροειδή - Μάρως Βασιλειάδου (2021), Επιτάφιος των Μίκη Θεοδωράκη - Γιάννη Ρίτσου (2020), Έξοδος: άνοιξη (2020), Μήδεια του Νίκου Κυπουργού (2019), Σατανερί του Θεόφραστου Σακελλαρίδη (2019) και πολλές ακόμα συναυλίες και παραστάσεις. Tο 2020 η χορωδία CHÓRES έκανε την πρώτη της περιοδεία με συναυλίες σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο του θεσμού του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» ενώ το 2021, στο πλαίσιο του ίδιου θεσμού, παρουσίασε τη μουσική παράσταση ΕΞΙ μαζί με το κουαρτέτο Γιασεμί σε συνθέσεις και επεξεργασίες της Μάρθας Μαυροειδή.

Μουσική διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα, Χριστίνα Πουπάλου, Σιμέλα Εμμανουηλίδου
Κινησιολογία: Σταύρος-Αλέξανδρος Ικμπάλ, Κατερίνα Φώτη

Καλλιτεχνική διεύθυνση φωνητικού συνόλου CHÓRES: Μαρίνα Σάττι
Γενική διεύθυνση φωνητικού συνόλου CHÓRES: Χαράλαμπος Γωγιός
Διοικητική συνεργάτιδα: Ελένη Γιαννή
Οργάνωση παραγωγής: Βερονίκη Κρικώνη

Έργα των Μιχάλη Αδάμη, Γιάννη Γιαννάκου, Γιάννη Ιωαννίδη, Αλέξανδρου Καψοκαβάδη, Πέτρου Κλαμπάνη, Ζόλταν Κόνταϋ, Μάρθας Μαυροειδή, Άλκη Μπαλτά, Λάγιος Μπάρντος, Χρήστου Σαμαρά, Νίκου Σκαλκώτα, Άγγελου Τριανταφύλλου, Φίλιππου Τσαλαχούρη

Γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES

Μαρίνα Αβραάμ, Ιωάννα Αγγελίδου, Τζίνα Αυγίκου, Έλενα Βασιλάκη, Ξένη Βασιλάκη, Άγγη Βρεττού, Φαίδρα Γαρδούνη, Δήμητρα Γιακουμάκη, Άννα Γιακουμάτου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Κωνσταντίνα Γιαννούτσου, Φιλίππα Γιάνσεν, Δανάη Γκανάσου, Μαρίνα Δατσέρη, Μαρία Δελετζέ, Άννα Δημακογιάννη, Βαλέρια Δημητράκα, Ανθή Ευσταθίου, Ειρήνη Ζαχαριάδη, Σοφία Θεοδωρίδου, Γεωργία Θεολογίδου, Νικολέττα Θωμαΐδου, Μαρία Ιωάννου, Μαρία-Νεφέλη Καββαδία-Χάμανν, Κατερίνα Καλοχριστιανάκη, Μαρία Καμπάνη, Ειρήνη Καμπανού, Ναταλία Καπώνη, Άρτεμις Καρκάνη, Ελένη Καταλαγαργιανού, Αναστασία Καταπίδη, Σοφία Κατσαΐτη, Αθηνά Κεφαλοπούλου, Γεωργία Κλεφτόγιαννη, Αναστασία Κοίλου, Δομινίκη Κονδύλη, Δέσποινα Κοντοζανή, Άριελ Κράρουπ, Βερονίκη Κρικώνη, Άρτεμις Κυριακοπούλου, Κέλλυ Κυριακοπούλου, Βασιλική Κωνσταντέλλου, Βαρβάρα Κωτσιούρου, Ελένη-Δέσποινα Λαλαζήση, Αντωνία Λάππα, Τάνια Λιβανού, Ελευθερία Λουπασάκη, Φανή Λύκου, Γιέττε Λύμπεκ, Ελένη Μαγαλιού, Δέσποινα Μάρη, Δήμητρα Μαρκοπούλου, Μαρία Μερκούρη, Αλκμήνη-Λυδία Μητσικώστα, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Ναστάζια Μουγκογιάννη, Ελευθερία Μπαργιώτα, Δέσποινα Μπαρμπουνάκη, Παναγιώτα Μπελιά, Ελίνα Μπερσίμη, Ελευθερία Μποζώνη, Βασιλική Μπολονάκου, Νικολέτα Μπράνιστε, Ελευθερία Μώλου, Αναστασία Μωραΐτη, Βάσω Ντεβέ, Καλλιόπη Ξεξάκη, Δάφνη Παγουλάτου, Μαίρη Πάνου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Νεφέλη Παπαχαρίση, Ειρήνη Πετράκη, Ηρώ Πίκουλα, Ελένη Πούλιου, Νάντια Σαμαρά, Εύη Σαραντάκου, Μαρία Σαρέλη, Νικολέττα Σαριδάκη, Ελένη Σερδάρη, Αντωνία Σιελούλη, Μαρίνα Σκούρα, Αγγελική Σοφιανοπούλου, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ελίνα Σταμοπούλου, Δανάη Στεργίου, Μίνα Ταγκαλάκη, Χριστίνα Τάμαλη, Ιλένα Τόσκου, Πελαγία Τραγάρη, Άννα Τριανταφύλλου, Νικολάια Τριανταφύλλου, Ελένη Τσάμη, Μαριάννα Τσαπάρα, Ειρήνη-Βασιλική Τσιολίγκα, Νάσια Τσουκαλά, Έφη Φωτίου, Μαρία Φωτίου, Ναταλία Χασάπη, Αντζελίνα Χατζημάρκου, Κατερίνα Χατζηνικολάου

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω ticketservices.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ