TicketServices.gr

Booklover's Point - Η μουσική συναντά τον λόγο σε μια εκδήλωση με καλεσμένη την Αμάντα Μιχαλοπούλου

Πολυχώρος Δημαρχείου Δήμου Παλαιού Φαλήρου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

logos lyrikosnotos

Booklover's Point
Εκεί όπου η μουσική συναντά τον λόγο

 

Αμάντα Μιχαλοπούλου
Μπαρόκ

Κυριακή 10 Απριλίου 2022
Ώρα έναρξης: 19.00

 

Πολυχώρος Δημαρχείου Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από
την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της Ticket Services.

Καλλιτεχνική επιμέλεια φεστιβάλ: Νίκος Ξανθούλης

lirikosnotos.gr

 

«Mπαρόκ θα πει να είσαι ο Δαβίδ του Μπερνίνι
τη στιγμή που ρίχνει την πέτρα».

Αμάντα Μιχαλοπούλου, Μπαρόκ

 

Ο κύκλος εκδηλώσεων Booklover's Point του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, μια συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής -Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου-συνεχίζεται με μια νέα συνάντηση μουσικής και λόγου.

Στην τρίτη εκδήλωση της σειράς, η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου θα διαβάσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το τελευταίο μυθιστόρημά της Μπαρόκ (εκδόσεις Καστανιώτη) - το οποίο περιγράφει την περιπετειώδη ζωή μιας γυναίκας που αντί να μεγαλώνει μικραίνει. Τα κεφάλαια αυτού του πρωτότυπου βιβλίου θα μπορούσαν να αποτελούν μέρη μιας μπαρόκ σουίτας, καθώς συνδιαλέγονται με τεχνοτροπίες του μπαρόκ (καμπυλότητες, απόδοση κίνησης, δημιουργία έντονων αντιθέσεων και basso continuo). Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν με έργα μπαρόκ μουσικής που κινούνται σε ανάλογο ύφος οι μουσικοί Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο), Ζήσιμος Σουλκούκης (βιολί) και Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51, 213 2020200) την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 19.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Σε αυτή τη σειρά εκδηλώσεων, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η μουσική συναντά τον λόγο, με τον κάθε συγγραφέα να προτείνει τη μουσική που θεωρεί ότι «συνομιλεί» με το έργο του και θα συνοδεύει τις αναγνώσεις. Οι εκδηλώσεις Booklover's Point συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

 

Αμάντα Μιχαλοπούλου
Η Αμάντα Μιχαλοπούλου έχει γράψει οχτώ μυθιστορήματα και τρεις συλλογές διηγημάτων, με πιο πρόσφατο το μυθιστόρημα Μπαρόκ (2018). Τιμήθηκε μεταξύ άλλων με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω για το Γιάντες (1996) και το Βραβείο Διηγήματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για τη Λαμπερή μέρα (2012). Έργα της έχουν ανέβει στο θέατρο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

 

 

 

Σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και τις ισχύουσες Κ.Υ.Α. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η θεατρική σκηνή θα λειτουργήσει ως αμιγής χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου. Κατά την είσοδο των θεατών στους χώρους, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών, καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, ενώ η προσέλευση ανήλικων προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης των γονέων για τη διενέργεια self test.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω