Αναμνήσεις ενός κοριτσιού με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Αναμνήσεις ενός κοριτσιού με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Μουσικό σύνολο Λιποτάκτες
  • 21, 22 Οκτ 2022

Συναυλία
Κύκλος Μίκης Θεοδωράκης

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης 20.30  |   

MIKIS LOGO

 

 

Ο τριετής κύκλος Μίκης Θεοδωράκης φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια μοναδική παράσταση μουσικής και λόγου, που ψηλαφεί με νοσταλγική διάθεση το σύνορο όπου η προσωπική μνήμη αγγίζει τη συλλογική ιστορία και η ζωή αλληλεπικαλύπτεται με την τέχνη.

Βασισμένη στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και τα αυτοβιογραφικά γραπτά της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη, η μουσική παράσταση Αναμνήσεις ενός κοριτσιού θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2022, στις 20.30.

Στην παράσταση συμμετέχει το μουσικό σύνολο Λιποτάκτες - μικρό συγκρότημα της θρυλικής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», κείμενά της διαβάζει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ενώ δημοφιλή τραγούδια ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Πετράκης και ο 'Aγγελος Θεοδωράκης.

 

Η μουσική παράσταση Αναμνήσεις ενός κοριτσιού αντιπαραθέτει τις μνήμες μιας νεαρής γυναίκας που μεγαλώνει στην προσφυγική συνοικία της Νέας Σμύρνης μαζί με την οικογένειά της και τους Μικρασιάτες παππούδες -με φόντο τις διηγήσεις από τη «χαμένη πατρίδα» αλλά και τα φρικτά βασανιστήρια της Μακρονήσου, τις νυχτερινές εφόδους του Στρατού στο σπίτι, τις φυλακίσεις και την εξορία- με τη σπουδαία μουσική του διάσημου πατέρα της.

Ο εδραιωμένος ερμηνευτής Παναγιώτης Πετράκης και ο εγγονός του συνθέτη 'Aγγελος Θεοδωράκης αποδίδουν τραγούδια από ολόκληρο το εκφραστικό φάσμα της παραγωγής του Μίκη Θεοδωράκη που γεφυρώνουν τη λαϊκότητα με τον γνήσιο λυρισμό, συνοδευόμενοι ιδιωματικά από το σύνολο Λιποτάκτες, μικρό συγκρότημα της θρυλικής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», που αποτελείται από τους Ευαγγελία Μαυρίδου (πιάνο), Νίκο Γκιόλια (κιθάρα), Θοδωρή Κουέλη (κοντραμπάσο) και Στέφανο Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη (κρουστά). Τη συναυλία στηρίζει ηχητικά ο Μιχάλης Αλεξάκης, ενώ υπεύθυνη παραγωγής είναι η Sophie Hayes. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτενή επιλογή από τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη: εξαίσιες συνθέσεις που διατρέχουν όλη τη μουσική διαδρομή του συνθέτη, από τους Λιποτάκτες, που δάνεισαν το όνομά τους στο νεοσύστατο μουσικό σύνολο, και τα Λυρικά μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες και τον κύκλο τραγουδιών Για τον Παναγούλη, σε στίχους σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως οι Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Θεοδωράκης, Ανδρέας Κάλβος, Τάσος Λειβαδίτης, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Μπρένταν Μπήαν, Νότης Περγιάλης, Γιώργος Σεφέρης, Κώστας Τριπολίτης.

 

Παράλληλα, η ίδια η Μαργαρίτα Θεοδωράκη διαβάζει κείμενά της που αναφέρονται σε στιγμές από τη συναρπαστική παιδική της ηλικία, συνοδευόμενα από προβολή σπάνιων φωτογραφιών από το οικογενειακό αρχείο του ανεξάντλητου συνθέτη.

Κείμενα, αφήγηση: Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Πετράκης, 'Aγγελος Θεοδωράκης

Συμμετέχει το μουσικό σύνολο Λιποτάκτες - μικρό συγκρότημα της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» (Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο, Νίκος Γκιόλιας κιθάρα, Θοδωρής Κουέλης κοντραμπάσο, Στέφανος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης κρουστά)

 

Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης

Υπεύθυνη παραγωγής: Sophie Hayes

Πρωταγωνιστές Παράστασης


Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό, παιδικό: €10

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ