Όλες του κόσμου οι φωνές
Η παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι
Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Μπελώνης

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΚΠΙΣΝ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Όλες του κόσμου οι φωνές: Η παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι

Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Μπελώνης
  • 21 Μαρ 2024

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30   

 

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός Εναλλακτικής Σκηνής 

DEH-energo-blueblack-1H.png

 

 

Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στην παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου και του έμπειρου ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη. Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο  Όλες του κόσμου οι φωνές, θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 20.30.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούδι και ο Γιάννης Μπελώνης στο πιάνο «μεταφράζουν» σε ήχους τα νοήματα των λέξεων που άφησαν παρακαταθήκη κορυφαίοι συγγραφείς, επιχειρώντας να αγγίξουν τις συχνά «θαμμένες» μας ευαισθησίες. Εργαλείο τους, ο απέριττος συνδυασμός πιάνου και φωνής, που εγγυάται τη διαυγή μετάδοση των νοημάτων του εκάστοτε κειμένου, επιτρέποντας στο κοινό να αντιληφθεί απρόσκοπτα τη σκέψη των δημιουργών στην πρωταρχική της μορφή.

Ορισμένοι από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες των περασμένων δύο αιώνων (Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι κ.ά.) μεταφρασμένοι από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές (Ρίτσος, Ελύτης, Γκάτσος, Ρώτας κ.ά.) και μελοποιημένοι από τους κυριότερους εκπροσώπους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λεοντής κ.ά.) θα συντροφεύσουν το κοινό στη συναυλία της 21ης Μαρτίου, πρώτη μέρα της άνοιξης και συμβολικό ορόσημο της κατίσχυσης του φωτός έναντι του σκότους.

 

Τραγούδια των Μίκη ΘεοδωράκηΧρήστου Λεοντή, Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Χατζιδάκι κ.ά.

Στίχοι Ρασούλ Γκαμζάτοφ, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, Μπρένταν Μπήαν, Βολφ Μπήρμαν, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάβλο Νερούδα, Ναζίμ Χικμέτ

Ρίτα Αντωνοπούλου φωνή
Γιάννης Μπελώνης πιάνο

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό: €10

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εκδοτήριο ΕΛΣ
Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Καθημερινά: 9.00-21.00

Τηλεφωνικές αγορές
Τηλ. Κέντρο: 2130885700
Με χρέωση κάρτας (Visa και MasterCard)

Online παραγγελίες
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

Δίκτυο προπώλησης
Προπώληση εισιτηρίων
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- Τηλεφωνικά με κάρτα: 2107234567


Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου
Τα εισιτήρια εκδίδονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο και ελέγχονται ανέπαφα στην είσοδο


Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Παιδικά εισιτήρια
Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω (Στις παιδικές παραστάσεις από 4 ετών και άνω).

Φοιτητικά εισιτήρια
Για την χρήση εισιτηρίου με φοιτητική έκπτωση όπου προβλέπεται, είναι απαραίτητη η επίδειξη του απαραίτητου δικαιολογητικού (φοιτητικό πάσο) και κατά την αγορά στα φυσικά σημεία προπώλησης, και κατά την προσέλευση στην αίθουσα την ημέρα της παράστασης.

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων και την διαθεσιμότητά τους, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τηλ. κέντρο στο 2130885700

Πληροφορίες πρόσβασης
Πώς θα φτάσετε στην ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ:
https://www.nationalopera.gr/prosbasi

Όροι αγοράς και χρήσης εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ