TicketServices.gr

Προβολές Video Dance (day 2)

Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος»

PRESENTATION

11o Dance Days Chania

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | 18 Ιουλίου - 1 Αυγούστου, Χανιά

Προβολές Video Dance

22 Ιουλίου | 21:30| Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Κήπος»

Στις 21 και 22 Ιουλίου ο Δημοτικός Κινηματογράφος Χανίων «Κήπος» θα φιλοξενήσει την ενότητα Video Dance, ένα από τα νεότερα είδη που συνδυάζει το χορό με την τέχνη του βίντεο, με συμμετοχές σύγχρονων εκπροσώπων του είδους από πολλές χώρες. Όσον αφορά το Video Dance, πρόκειται για μια σύγχρονη, υβριδικής μορφής τέχνη, που από την πρώτη της εμφάνιση στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως σήμερα συνεχίζει να αποτελεί πεδίο ποικίλων πειραματισμών, που αποδεικνύονται ελκυστικοί για το κοινό.

Ειδικότερα, 21 και 22 Ιουλίου θα προβληθούν τα επιλεγμένα έργα της ενότητας Video Dance με επιμέλεια της Αλίκης Χιωτάκη. Επιπλέον στις 22.07 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Dancing Dreams - Pina Bausch».

https://vimeo.com/572974263

Christina Skoutela - La moustache De Sable - Greece

Ioulia Zacharaki, Dimitris Barnias - Ground Zero - Greece

Editta Braun Company / Anna Maria Muller - Hydrolakis, Vol.1 - Austria

Dimitra Kada, Katerina Vienna - Body and Space/ Architecture - Greece

Nicole Koutitsa - Wobbly Steps - Greece

Marc Philipp Gabriel - Salto - Germany

Stuart Pound - Boogie Stomp Pink - UK

Athanasia Kanellopoulou - Nadja- Who Am I? - Greece

Annette Parpouli - Tr(ip)eat - Greece

Charlie Santagado - De - Eschatology - U.S.A.

Pina Bausch in Dancing Dreams

Στις 7 Νοεμβρίου 2008, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Βούπερταλ η πρεμιέρα του έργου «Σημείο επαφής» (Kontakthof) της κορυφαίας χορογράφου του μοντέρνου χορού Πίνα Μπάους.

Η ταινία «Dancing dreams» παρουσιάζει τους νέους ερμηνευτές να χορεύουν το «Σημείο επαφής» (Kontakthof) της Πίνα Μπάους υπό την επίβλεψη της ίδιας αλλά και των βοηθών της Jo Ann Endicott και Benedict Billiet. Η ταινία περιγράφει την εξέλιξη των νεαρών χορευτών, από τη σωματική αδεξιότητα και την αβεβαιότητα, μέχρι τη χορογραφική τελειότητα. Τα θέματα του έργου, η αναζήτηση της αγάπης και της τρυφερότητας, αλλά και οι συνδεδεμένες μ' αυτή απογοήτευση και επιθετικότητα, ήταν σε μεγάλο βαθμό απαιτητικά για τους νεαρούς χορευτές. Για πολλούς, η προσωπική αντιπαράθεση μ' αυτά τα ζητήματα ήταν μια εντελώς νέα εμπειρία. Ιδιαίτερα η εφαρμογή τους στη χορογραφία και η αλληλεπίδραση με το άλλο φύλο ήταν μια μεγάλη πρόκληση για τους περισσότερους νεαρούς χορευτές. Οι έφηβοι ταυτίστηκαν με το ρόλο τους, ο καθένας λειτουργούσε ως μονάδα, αλλά και ως μέρος του συνόλου. Παρά τη διαφορά ηλικίας, τους διαφορετικούς τύπους σχολείων και τις διαφορετικές εθνικότητες, η ετερόκλητη ομάδα των αρχικών προβών μετατράπηκε σε μια δεμένη κοινότητα και δημιουργήθηκαν πολλές φιλίες. Οι έφηβοι αναφέρουν ότι απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία και σκεπτικισμό ενάντια στις προκαταλήψεις.

Σκηνοθέτες : Rainer Hoffmann, Anne Linsel

Σενάριο : Anne Linsel (concept)

Πρωταγωνιστούν : Pina Bausch, Bénédicte Billiet, Josephine Ann Endicott

Αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα: NEW STAR art cinema

Είσοδος ελεύθερη [περιορισμένος αριθμός θέσεων]

- Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της προβολής. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

INFO

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ