Dali's Queen III

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

PRESENTATION

Dali's Queen III

Αίθουσα Διδασκαλίας
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020Με έμπνευση ένα έργο του Νταλί ζωντανεύει μία γυναικεία μορφή, μία θεά της φύσης ή βασίλισσα της νύχτας. Αυτή η γυναίκα έχει χάσει τα στολίδια της, τα οποία αναζητά εναγωνίως μέσα από μία περιπλάνηση σε έργα τέχνης. Tη συντροφεύουν σε κάθε κίνηση της κλασσικές μελωδίες (Ντεμπισύ κ.α.) που δρουν καταλυτικά και απόλυτα βιωματικά σ' αυτό το παράξενο «ταξίδι αυτογνωσίας». Στην πορεία της η βασίλισσα-θεά μεταμορφώνεται μέσα από κόσμους ονειρικούς, γεμάτους από μυστικά σύμβολα της νταλινικής τέχνης, υπό πανέμορφους ροκ ήχους σε μία απρόσμενη σύμπραξη πιάνου και φλάουτου. Φτάνοντας στον προορισμό της η γυναίκα του Νταλί συναντά κάτι σπουδαίο, που διαμορφώνει το προσωπικό της δημιουργικό σύμπαν.

Η "Αrt Fantaisie" παρουσιάζει την εκδήλωση «Dali's Queen ΙΙΙ» (χορός-κίνηση/θέατρο/projection/εικαστικά/μουσική), που θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 12 Μαρτίου και απαρτίζεται από δύο παραστάσεις:
  • 18:00 «Dali's Queen meets children» για παιδιά
  • 20:00 «Dali's Drama Queen» για ενήλικες
Η παράσταση των 18:00 «Dali's Queen meets children» είναι διαδραστική, στην οποία συμμετέχουν τα παιδιά ανεβαίνοντας στη σκηνή. Στο τέλος, θα πραγματοποιηθεί Workshop σχετικό με την παράσταση με εισηγήτρια την Φωτεινή Κωστάκου. Παιδιά και γονείς θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία δημιουργίας ενός σκηνικού αντικειμένου, ενώ θα ακολουθήσει και σχετική διάδραση με το video art και τις performers. Επιπλέον, τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο εικαστικό-δώρο, αναμνηστικό της παράστασης.

Συντελεστές

Σύλληψη Ιδέας / Σκηνοθετική-εικαστική επιμέλεια: Φωτεινή Κωστάκου
Χορογραφία / Κινησιολογία: Αλίκη Σπανού
Ερμηνεία: Φωτεινή Κωστάκου, Αλίκη Σπανού και Ντόρις Λαμπρινού
Μουσική: Ειρήνη Στάμου (φλάουτο) και Χριστίνα Αλεξίου (πιάνο)
Σκηνικά / Κοστούμια: Φωτεινή Κωστάκου
Video art: Ιάσονας Τζίτζης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Art Fantaisie
Η “Art Fantaisie” δημιουργήθηκε βασισμένη στην ανάγκη της συνύπαρξης ανθρώπων που έχουν ως κοινό κώδικα επικοινωνίας την τέχνη γενικότερα. Kαλλιτεχνική διευθύντρια από την ίδρυσή της είναι η Δρ. Φωτεινή Κωστάκου. Απευθύνεται σε ανθρώπους με φαντασία και έμπνευση, που σχετίζονται με όλες τις μορφές έκφρασης, όπως εικαστικά, λογοτεχνία, χορό, μουσική, θέατρο κ.α.

Αντιλαμβάνεται την αισθητική ως τρόπο προβολής κι έκθεσης συναισθημάτων μέσω των οποίων το άτομο οδηγείται σε ένα ταξίδι με απώτερο στόχο την απόλαυση της τέχνης. Στα project της συνδυάζει κλασσικά στοιχεία με νέα δεδομένα που εισάγει η τεχνολογία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, όπως video art, projection κ.α. Οι μουσικές που χρησιμοποιούνται είναι συνθέσεις κλασικών αλλά και μοντέρνων καλλιτεχνών, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής.

Τα τελευταία χρόνια η Art Fantaisie έχει παρουσιάσει δράσεις της για ενήλικες και παιδιά σε θέατρα, κάστρα, βιβλιοθήκες, σχολεία και μουσεία της Ελλάδας: Το χοροθέατρο με εικαστικά “Dali’s Drama Queen I, II & III (From classic, rock, arena)” έχει παρουσιαστεί στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο «το Τρένο στο Ρουφ»  (Compartments Dance Project), στο Rabbithole / Art & Performance Space (Φεστιβάλ χορού με βάση τη ζωγραφική - “Rabbitlab 3.0”), στο Tempus Verum εν Αθήναις, στο κάστρο Λεύκτρου στα πλαίσια του 2nd Castle Beaufort Festival και στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου «Ηλέκτρα Αποστόλου». 

’λλες εμφανίσεις της Art Fantaisie: Στη σκηνή του New Star Studio (Commedia del’ Arte – παντομίμα στην παράσταση όπερας “La Serva Padrona” με τη Sinfonietta Hellenica), στο θέατρο Olvio (εμψύχωση κούκλας - performing στην παράσταση όπερας “Hänsel und Gretel” του Engelbert Ηumperdinck), στα Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα – Αίθουσα «’ρτεμις» (εμψύχωση κούκλας στη σκηνική παρουσίαση των “Carmina Burana” του Carl Orff με τη Filarmonia Athens Orchestra). Στο Μουσείο Μπενάκη (εκπαιδευτικό – διαδραστικό πρόγραμμα «Ο γρίφος του βιολιού» στα πλαίσια του εικαστικού εργαστηρίου «Ο μαγικός αυλός του κυρίου Μότσαρτ»), στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου Γκίκα (εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης «Ο πίνακας που πέταξε από πίνακα του Γκίκα»), στο κέντρο Προσχολικής αγωγής και τέχνης «Γελαστό Πορτοκάλι» (κουκλοθέατρο «Το τραγούδι του ’στρη») και στη Δημοτική βιβλιοθήκη Μεταμόρφωσης (εκπαιδευτικά προγράμματα «Φ.α.νταστικά κουκλοταξιδέματα τέχνης»).  
 

INFO

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
«ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2020

18:00 «Dali's Queen meets children» για παιδιά
20:00 «Dali's Drama Queen» για ενήλικες

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- τηλ. 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 4.96%

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα

Με χρέωση υπηρεσίας 1€ ανα συναλλαγή

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή οnline παραλαμβάνονται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή/και πιστωτικής κάρτας την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο ή οποιαδήποτε στιγμή από τα ταμεία της Ticket Services.

E-TICKET
Mετά τη συναλλαγή σας, μπορείτε να κατεβάσετε τα εισιτήριά σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο PDF) και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στην αίθουσα με αυτά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ART FANTAISIE
ΑΦΜ: 134277393
ΔΟΥ: Ν. ΙΩΝΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Β. Ηπείρου 66, Ηράκλειο Αττικής

GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ