Μουσικό Φεστιβάλ Χίου
Kirana, Μύθοι της Δημιουργίας

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

KIRANA, ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Μια όπερα για παιδιά και με παιδιά


ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΟΥ 

Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 | 19:00 & 21:00

To πρωτοποριακό διεθνές καλλιτεχνικό πρότζεκτ του Ruben Zahra από τη Μάλτα που σχεδιάστηκε για να συνδέσει τα παιδιά με την καλλιτεχνική δημιουργία έρχεται στη Χίο στο πλαίσιο της χειμερινής έκδοσης του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου. Μέσα από ένα πενθήμερο καλλιτεχνικό εργαστήριο μεταξύ των προσκεκλημένων καλλιτεχνών από το εξωτερικό και των μαθητών της Χίου, η δημιουργικότητα των παιδιών στα πεδία των εικαστικών τεχνών, του animation και της μουσικής, ενσωματώνεται στην παράσταση, και τα ίδια συνεισφέρουν άμεσα στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με τις δικές τους εικόνες, κινήσεις, ρυθμούς και γλώσσα.

Η ιστορία του έργου «KIRANA», είναι εμπνευσμένη από τους μύθους και τους θρύλους ανατολικών πολιτισμών από την Κίνα, την Ινδία, τη Βαβυλώνα και τη Μεσοποταμία, όπου σκηνές από το μυθολογικό αυτό μουσικό ταξίδι θα ζωντανέψουν μέσω ψηφιακών κινουμένων σχεδίων, βασισμένων σε ζωγραφιές και συνθέσεις των παιδιών τα οποία συμμετέχουν στην καλλιτεχνική δράση. Η μουσική της παράστασης είναι γραμμένη για πιάνο και κρουστά και ερμηνεύεται ζωντανά από δύο επαγγελματίες μουσικούς με τα παιδιά να συμπληρώνουν το soundtrack με μια σειρά μουσικών αυτοσχεδιασμών.

Συμμετέχουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, αλλά και της σχολής χορού Allegro Μίνας Μπατσακούτσα. Τις εικαστικές δημιουργίες υπογράφουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου (διδασκαλία: Μαρία-Μελουζίν Κασαπίδου), του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου (διδασκαλία: Αγγελική Μακρή) και των εργαστηρίων σχεδίου και ζωγραφικής NS (διδασκαλία: Ναυσικά Σαλιάρη).

Συντελεστές

Ruben Zahra: Μουσική Σύνθεση, Σκηνοθεσία

Trevor Zahra: Σενάριο

Μίνα Μπατσακούτσα, Βάσω Μαρτάκη: Χορογραφίες

Tricia Dawn Williams: Πιάνο

Γιώργος Μπουκαούρης: Κρουστά

Matthew Pandolfino: Μαριονέττες, Θέατρο Σκιών

Christopher Gatt: Τεχνική Διεύθυνση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Πολυτεχνειου 5, Χίος 821 00, Ελλάδα

(χάρτης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024
ώρες έναρξης: 19.00 & 21.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€ γενική είσοδος
8€ μειωμένο

Παιδιά έως 6 ετών δωρεάν

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
60' χωρίς διάλειμμα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

TICKET SERVICES

Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΥΞΙΔΑ
Απλωταριάς 34, Χίος, τηλ. 22710 26666

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΙΟΥ AMKE
ΑΦΜ: 997220345
ΔΟΥ: Χίου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ