TicketServices.gr

CAMERATA EUROPAEA «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

PRESENTATION


H CAMERATA EUROPÆA
Παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία

"Οδύσσεια"

με έργα των Philip Glass "Glassworks", Σταύρος Λάντσιας "Το ποτάμι του Χρόνου, Το Πρελούδιο της Επιστροφής, Το Βαλς των Ματιών", Benjamin Britten "Simple Symphony", Ευανθία Ρεμπούτσικα "Σταθμός, Μέσα από Εσένα"

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 7 μ.μ.
στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι Της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ερμηνεύουν η ορχήστρα Camerata Europæa Athens, πιάνο Σταύρος Λάντσιας, όμποε Δημήτρης Χουντής, αφήγηση Elle Eisner, διεύθυνση ορχήστρας Μαρία Μακράκη.


Ακολουθεί προβολή ταινίας του Νίκου Αλευρά "Οδύσσεια-Ένα ερωτικό ταξίδι"


CAMERATA EUROPÆA - Θέμα «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγράμματος 2021 η Ευρωπαϊκη Καμεράτα Camerata Europæa (CE) μέσα από το θέμα της «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει και να βιώσει τη μουσική, την τέχνη και τον πολιτισμό με έναν μοναδικό, πολυδιάστατο τρόπο. Κλασσικές και σύγχρονες μορφές ενώνονται με νέες τάσεις και προβληματισμούς συνθέτοντας καινοτόμα προγράμματα.

Η Οδύσσεια είναι το ταξίδι στο κέντρο της ζωής, το εσωτερικό ταξίδι της ανακάλυψης του Εγώ. Είναι το οδοιπορικό στον κόσμο της αυτογνωσίας και των βιωμάτων. Είναι η επιστροφή στο σπίτι, η αναζήτηση, η αμφιβολία, η αλληγορία. Η αναζήτηση του χαμένου χρόνου, της αποκάλυψης και της πληρότητας. Μια μακρά περιπλάνηση στον κόσμο της δημιουργίας, της σκιώδους ύπαρξης και της συνειδητοποίησης. Όπως ο Οδυσσέας του Ομήρου, ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να γίνει ικανός να εγκαταλείψει την ταυτότητά του, να την αποδομήσει προκειμένου στο τέλος να την αναγνωρίσει και να την εμπλουτίσει. Στο επίκεντρο του προγράμματος είναι οι μουσικοί ήχοι και τα ηχητικά σύνολα, μέσα στα οποία εναρμονίζονται και συνυπάρχουν όλα τα άλλα στοιχεία, όπως το οπτικό, το παραστατικό και τα νέα τεχνικά μέσα. Οι καλλιτεχνικές σειρές Camerata Experimental, Camerata Mobil και το Φεστιβάλ Πολιτισμού αποτελούν τα εργαλεία που φέρνουν το θεματικό υλικό πιο κοντά στο Ευρωπαϊκό κοινό.

Θα χαρούμε να σας προσκαλέσουμε στο μουσικό μας ταξίδι!

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΝΕΑ ΜΕΣΑ
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, 7:00 μ.μ.

Έργα των Philip Glass "Glassworks", Σταύρος Λάντσιας "Το Ποτάμι του Χρόνου, Το Πρελούδιο της Επιστροφής, Το Βαλς των Ματιών", Benjamin Britten "Simple Symphony", Ευανθία Ρεμπούτσικα "Σταθμός, Μέσα από Εσένα"

Ερμηνεία: Doris Ploerer, Priska Teràn, Stephanie Parth, Elle Eisner
Βίντεο: Antonius Bacak & Elle Eisner | Σενάριο & Σκηνοθεσία: Elle Eisner
Πιάνο: Σταύρος Λάντσιας, Όμποε: Δημήτριος Χουντής

CAMERATA EUROPÆA ATHENS | Μαρία Μακράκη, διεύθυνση ορχήστρας


9:00 μ.μ. Προβολή ταινίας του Νίκου Αλευρά "Οδύσσεια-Ένα ερωτικό ταξίδι"

Είσοδος 15 € | Μειωμένη είσοδος 10 €
Εισιτήρια: www.ticketservices.gr


Περισσότερες πληροφορίες στο www.camerata.eu

 

Φωτογραφία: «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» Νίκος Μπεχράκης

Πορταίτο της Ευρωπαϊκής Καμεράτας (Camerata Europæa, CE)

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα (Camerata Europæa, CE) είναι ένας ευρωπαϊκός πολιτιστικός οργανισμός με μουσικά σύνολα στο Βερολίνο (camerata europæa berlin), στο Innsbruck (camerata europæa innsbruck) και στην Αθήνα (camerata europæa athens), η οποία απαρτίζεται από επίλεκτους μουσικούς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχήμα αυτό ιδρύθηκε στη μητρόπολη του Βερολίνου το 2007, ώστε μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής να συμβάλλει στην πολιτιστική γνωριμία και εγγύτητα των χωρών της Ευρώπης.
Η CE και το πλούσιο, πολυπολιτισμικό ρεπερτόριό της αντανακλούν τις ιδιαιτερότητες και την πολυμορφία των Ευρωπαϊκών χωρών. Οι συναυλίες εστιάζουν σε έργα Ευρωπαίων συνθετών, τα οποία παρουσιάζονται μέσα από καινοτόμες παραστάσεις σε όλο το Ευρώπαϊκό προσκήνιο.
Κύρια κριτήρια για την επιλογή των έργων αποτελούν, τόσο η διατήρηση της ποικιλομορφίας της Ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης, όσο και η ανάδειξη των νέων τάσεων στη σύγχρονη μουσική. Η CE στοχεύει επίσης στην ανάδειξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών καθώς και στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού πλούτου στο διεθνή χώρο.

Οι ζωντανές και πρωτοποριακές παραστάσεις και τα έργα της CE παντρεύουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το οικείο με το άγνωστο και προσφέρουν μια βαθιά ματιά στους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ευρώπης σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Καμεράτα προσκαλεί το κοινό της να ανακαλύψει τον εξαιρετικά ποικιλόμορφο και πολυδιάστατο Ευρωπαϊκή πολιτισμό, τιμώντας ταυτόχρονα τα ιδανικά της Αρμονίας και της Ενότητας ως θεμελιώδειςς πυλώνες του Ευρωπαϊκού πνεύματος.

camerata europæa CE

 

INFO

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
 
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ώρα έναρξης: 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€ γενική είσοδος
10€ μειωμένο (*)

(*) Το μειωμένο εισιτήριο των 10€ αφορά φοιτητές, άτομα άνω των 65, ανέργους και παιδιά μεχρι 14 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι αγορές με χρήση κάρτας περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσιας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε ή να τα αποθηκεύσετε σε κινητή συσκευή.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
CAMERATA EUROPÆA ATHENS

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΦΜ: 033559752
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't