TicketServices.gr

Babel Trio

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

PRESENTATION

Κύκλος | Φεστιβάλ

«The Extreme Cretan Music World»

Contemporary Cretan Music Festival 2021

Babel Trio

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 | 21:00
Πειραματική Σκηνή

Το ψυχοτρόπο συγκρότημα από την Κρήτη σκαρφάλωσε στα ψηλά βουνά για να μας δώσει μια οπτική του τόπου, που κόβει την ανάσα. Γεμάτοι με στιβαρά μελωδικά σχήματα, θυελλώδη κρουστά και ατμόσφαιρα που προκαλεί δέος, διατηρούν τα μάτια τους ανοιχτά στην αναζήτηση κρυμμένων θησαυρών από το παρελθόν. Ασυγκράτητοι στην απόδοση της μουσικής Cretal, όνομα που δηλώνει τη μοναδική μίξη της heavy ροκ με την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου και τον μοντέρνο λυρισμό. Μια μίξη που παραμένει πάντα σε επαφή με τον παλμό της σύγχρονης πραγματικότητας.

Συντελεστές:

Δημήτρης Σιδερής | πρώτα φωνητικά, ηλεκτρικό λαούτο

Μιχάλης Αυλωνίτης | μπάσο, δεύτερα φωνητικά

Γιώργος Ζαμπάκης (Τρικαλέρο ) | ντραμς, δεύτερα φωνητικά

Βιογραφικά συντελεστών:

Δημήτρης Σιδερής | πρώτα φωνητικά, ηλεκτρικό λαούτο

Ο Δημήτρης Σιδερής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου έκανε σπουδές κλασικής κιθάρας. Όταν μετακόμισε στην Κρήτη, ήρθε σε επαφή με το κρητικό λαούτο και συμμετείχε σε ποικίλες παραδοσιακές συναυλίες με διακεκριμένους καλλιτέχνες του νησιού. Ως σχεδιαστής και κατασκευαστής του ηλεκτρικού λαούτου, συνδυάζει την ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική με τον ηλεκτρικό ήχο, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητές του με ενισχυτές και πετάλια για εφέ. Στο Babel trio δουλεύει ως δημιουργός μελωδιών, παρέχοντας το μοναδικό ηχόχρωμα του ηλεκτρικού λαούτου, συνθέτοντας και διασκευάζοντας παραδοσιακό υλικό, μελωδίες και στίχους. Επιπλέον κάνει τα πρώτα φωνητικά του σχήματος.

Μιχάλης Αυλωνίτης | μπάσο, δεύτερα φωνητικά

Ο Μιχάλης Αυλωνίτης γεννήθηκε το 1979 στην Κέρκυρα. Από πολύ νωρίς γνώριζε το πάθος του για τη μουσική. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 7 ετών, μαθήματα κιθάρας στην ηλικία των 9 ετών και τα τελευταία 15 χρόνια παίζει μπάσο ως αυτοδίδακτος. Αυτό ήταν τελικά το όργανο που κέρδισε την αφοσίωσή του. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και κατόπιν σπούδασε Μουσική Θεωρία και Αρμονία στην Αθήνα. Στην ηλικία των 13 ετών συμμετείχε για πρώτη φορά σε ροκ συγκρότημα ως συνθέτης και κιθαρίστας. Από τότε δε σταμάτησε ποτέ να συνθέτει και να δημιουργεί μουσική εμπνευσμένη από τη ροκ, τη μέταλ, την κλασική και την παραδοσιακή μεσογειακή μουσική. Πάντα του άρεσε η κρητική μουσική και αυτό τον οδήγησε στο νησί της Κρήτης, όπου γνώρισε τον Δημήτρη Σιδερή και τον Γιώργο Ζαμπάκη. Από την πρώτη φορά που αυτοσχεδίασαν μαζί, κατάλαβε ότι θα ταιριάξουν. Είχε πάντα το όραμα μιας μουσικής χωρίς στερεότυπα, επηρεασμένη από την παραδοσιακή μουσική και ποίηση, συνδυασμένη με μοντέρνους ήχους και τελικά βρήκε τον απαραίτητο χώρο για να εκφραστεί. Δε σταματά ποτέ να μαθαίνει, να σπουδάζει και να βελτιώνεται.

Γιώργος Ζαμπάκης (Τρικαλέρο ) | ντραμς, δεύτερα φωνητικά

Ο Γιώργος Ζαμπάκης γεννήθηκε το 1982 στα Τρίκαλα. Καθώς ο Trikalero είναι η γεμάτη πάθος δυναμική ισχύς στην καρδιά του Babel Trio, είναι αυτός και το επίκεντρο όλων των πραγμάτων που αφορούν το συγκρότημα. Ασχολήθηκε με τη μουσική από την παιδική του ηλικία, μαθαίνοντας μπουζούκι και κλασική κιθάρα από τα ξαδέρφια του. Μέσα από το μείγμα περιέργειας, ταλέντου και ελευθερίας, ο Trikalero βρέθηκε σε συναυλία των Τρύπες στη γενέθλια πόλη του, το 1996. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, το όνειρό του ήταν να γίνει μέλος ενός συγκροτήματος. Οδηγούμενος από αυτό το όνειρο, κατάφερε να πείσει τα ξαδέρφια του να δημιουργήσουν το συγκρότημα Αναισθησία, το πρώτο του συγκρότημα, που έπαιζε κυρίως τραγούδια των Metallica Και Megadeath. Η γνωριμία του με τον Δημήτρη Σιδερή και τον Μιχάλη Αυλωνίτη εξελίχθηκε σε αδερφικό δεσμό που ενεργοποιεί τις φιλοδοξίες και τις εμπνεύσεις τους προς ένα πρωτοποριακό παράξενο μείγμα μουσικών σχεδίων, που λέγεται Babel Trio. Ιδιαιτέρως έμπειροι και οι τρεις στο να διασκευάζουν, να συνθέτουν και να σχηματοποιούν και να επεξεργάζονται ιδέες σε συνεκτικά κομμάτια. Όντας επικοινωνιακός και επαγγελματίας, έχει αποκτήσει πείρα στον χειρισμό όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τα στούντιο ηχογραφήσεων και τη σκηνή και ως ο αυτοαποκαλούμενος μεγαλύτερος φανατικός θαυμαστής του Babel Trio, έχει δει το συγκρότημα να αναδύεται από κρίσιμες καταστάσεις στην καριέρα του, προστατεύοντας και υποστηρίζοντας τα δημιουργικά οφέλη του. Επιπλέον, διατηρεί τα άλλα ενδιαφέροντά του, εκτός συγκροτήματος. Αγαπά τη φύση και τις δραστηριότητες που σχετίζονται μ' αυτή, όπως τη φωτογραφία, τα ταξίδια, τις ταινίες και την τέχνη, όπως επίσης και το να διδάσκει την τέχνη των κρουστών και της μουσικής.

INFO
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49
Ηράκλειο Κρήτης

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ώρα έναρξης: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
12€ γενική είσοδος
8€ άνεργοι, φοιτητές, νέοι ως 25 ετών, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
ΑΦΜ: 094258926
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Ιωάννη Προκοπίδη, Ν. Αλικαρνασσός, Τ.Κ. 71601, Ηράκλειο, Κρήτη
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't