ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Καμία δε χάνεται καταλάθος. Όλα γίνονται...
ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ

από την ομάδα χορού Gratia Artis

8 & 9 Ιουνίου 2024 | 21:00
Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Σύλληψη - Χορογραφία: Αντιγόνη Παπανικολάου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοχαρόπουλος
Κοστούμια: Αλεξάνδρα Καπσαλά Greenwood
Φωτισμοί: Παναγιώτης Κλασκασοβίτης

Ερμηνεύουν:
Σοφία Κιούση, Μαριαλένα Κορδέλλου, Μυρτώ Μπενετάτου, Πολυξένη Ξυπολίτου, Βιβή Πανδή, Χριστίνα Παπαγγέλου, Εύη Τσιροπούλου, Αντιγόνη Παπανικολάου

Μαζί τους ο ηθοποιός: Νεκτάριος Καλαϊτζάκης

Βοηθός χορογράφου: Χριστίνα Παπαγγέλου
Μουσική επιμέλεια: Αντιγόνη Παπανικολάου
Trailer: Ηλίας Μόσχοβας
Μοντάζ: Γιώργος Κόρδας
Φωτογράφιση: Θάνος Σπηλιόπουλος
Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας: Γιώρκια Ζίττη

www.instagram.com/gratiaartis/


Λίγα λόγια για την παράσταση

Τα τελευταία χρόνια τα στοχευμένα εγκλήματα μίσους κατά των γυναικών, λόγω του φύλου τους, προσδιορίζονται ως γυναικοκτονίες, έστω κι αν νομικά και θεσμικά το κράτος δεν τις αναγνωρίζει ως τέτοιες. Οι ολοένα αυξανόμενες δολοφονικές πράξεις αυτού του είδους δεν οφείλονται στην μέχρι πρόσφατα αποδοχή τους ως «εγκλήματα πάθους» ή «τιμής», αλλά διαπράττονται «από πρόθεση».

Επτά χορεύτριες, ένα πλάσμα «απόκοσμο» και η παρουσία του «άντρα» προσπαθούν να αποτυπώσουν στη σκηνή τον πόνο, τον φόβο, την οργή και την απόγνωση που μπορεί να βιώνει μια γυναίκα - θύμα της έμφυλης βίας.

Η ωμή και σκληρή αυτή πραγματικότητα, με την οποία αιώνες τώρα έρχεται αντιμέτωπη η γυναικεία υπόσταση, παρουσιάζεται επί σκηνής και σκιαγραφείται με λόγο και κίνηση.

Σε όλες αυτές τις γυναικοκτονίες, από το κυνήγι των μαγισσών του 15ο αι., όπου χιλιάδες γυναίκες ρίχτηκαν στην πυρά ως τα σήμερα, όπου υπολογίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο μια γυναίκα δολοφονείται ανά 10 λεπτά, υπάρχει πάντα η ίδια σκληρή πατριαρχική αντίληψη περί ιδιοκτησίας του γυναικείου σώματος.

Τα γυναικεία σώματα χορεύουν, επί σκηνής, συνεχόμενα σε ρυθμούς που εναλλάσσονται, δονούνται, θέλοντας να σπάσουν τη σιωπή, να δουν μέσα απ' τις κλειστές πόρτες, να καταλαγιάσουν τον φόβο, να συναντηθούν μέσα από τα βλέμματά τους στο φως. Απέναντί τους το σκοτεινό πρόσωπο του «Άντρα - θύτη». Η παράσταση επιχειρεί με τρόπο ακραίο αλλά και άκρως ρεαλιστικό ταυτόχρονα, να ανιχνεύσει τις αιτίες, τις συνθήκες και τελικά την κουλτούρα που διαμορφώνεται πίσω από ένα τέτοιο προφίλ.

Παρατηρήτρια του εγχειρήματος είναι το «απόκοσμο πλάσμα», Εκείνη.

Είναι η Γυναίκα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε.
Είναι η μάνα.
Είναι η κόρη.
Είναι η αδερφή.
Είναι η φίλη που οφείλουμε να μην αφήσουμε ποτέ ξανά μόνη.


Γνωρίστε τη χορογράφο και το σκηνοθέτη

Η Αντιγόνη Παπανικολάου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό χορό, σύγχρονο και μιούζικαλ στην επαγγελματική σχολή της Άννας Πέτροβα. Εκπαιδεύτηκε στο μπαλέτο και στο μοντέρνο χορό ISTD, όπως και στο International Latin & Ballroom της WDC και είναι κάτοχος Diploma in Dance Instruction, Diploma in Dance Education και Licentiate Diploma στον κλασσικό χορό και στο Modern Theater ISTD, Associate Diploma σε International Latin και Ballroom του World Dance Council. Έχει συνεργαστεί και έχει μαθήτευσε δίπλα δίπλα σε σπουδαία ονόματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Σύγχρονου χορού στο εξωτερικό με την ομάδα του Ohad Naharin (Gaga technique), Hofesh Shechter, London School of Contemporary Dance, Iwanson International School of Contemporary Dance, Munich, Συγχρονο χορό Summer Workshop Akram Khan Βαρκελώνη, SEAD-summer intensive workshop και Μοντέρνου χορού οπως Summer School of Bird College, Pinnaple studios, London κά. Από το 2017, είναι η χορογράφος της ομάδας χορού Gratia Artis Dance, δημιουργός και καλλιτεχνική διεύθυνση της σχολής Grata Artis.

Η χοροθεατρική ομάδα Gratia Artis έχει παρουσιάσει στο ευρύ κοινό άλλες δύο παραγωγές: 2020-2021 «Ένα αρχή ην ο λόγος» (χορογραφημένη εκδοχή του «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου), θέατρο ΠΚ και 2018-2019 «Γυναίκα Μάνα - Γη», Θέατρο Olvio.

Ο Χρήστος Θεοχαρόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πάτρας (2002) και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης «Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος» (2005), με μεταπτυχιακά στη «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση» (2017). Έχει διδάξει Ιστορία Θεάτρου σε ΔΙΕΚ και Θεατρική Αγωγή σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2005 είναι μέλος της ομάδας αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Playback Ψ, της πρώτης επαγγελματικής ομάδας Θεάτρου Playback στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραγωγές για ενήλικες και παιδικό κοινό. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με το σπικάζ (Hit Factory), ενώ από το 2013 διδάσκει θέατρο σε εργαστήρια ερασιτεχνών ηθοποιών. Από το 2017 αποτελεί μέλος της Refraim team, η οποία χρησιμοποιεί τεχνικές εφαρμοσμένου θεάτρου στην εκπαίδευση ενηλίκων.


Follow us:

IG: www.instagram.com/gratiaartis/
FB: www.facebook.com/gratia.artis.dance
ΤΙΚ ΤΟΚ: https://www.tiktok.com/@gratiartis

#apoprothesi #gratiaartis

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ
Προφήτου Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών,
Κεραμεικός, Αθήνα
Τηλ: 2110132002
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 8 Ιουνίου 2024
Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
60' (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ Κανονικό
5€ ΑμεΑ

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES

- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

και στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα των παραστάσεων

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου (μίνιμουμ χρέωση 0,50€ ανά εισιτήριο)

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
GRATIA ARTIS AMKE
ΑΦΜ: 997461595
ΔΟΥ: Αμαρουσίου
ΕΔΡΑ: Περικλέους 13 & Δραγούμη 4Α, Μαρούσι 151 22

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ