ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

PRESENTATION

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ
ΑΝΔΡΕΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 | 20:00

Αίθουσα Διδασκαλίας
Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο πιανίστας Ανδρέας Ξενόπουλος θα παρουσιάσει την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ρεσιτάλ πιάνου με έργα ιστορικής σημασίας. Στην Αίθουσα Διδασκαλίας του Συλλόγου " Οι Φίλοι της Μουσικής" στην Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" θα ακουστούν ανάμεσα σε άλλα, τρία έργα ορόσημο, οι "Σοβαρές Παραλλαγές" του Φέλιξ Μέντελσον, η δεύτερη σονάτα για πιάνο του Φρέντερικ Σοπέν και η "Φαντασία του Οδοιπόρου" του Φράνς Σούμπερτ. Ο πιανίστας προσεγγίζει τρία θέματα της ανθρώπινης φύσης, την στροφή προς το παρελθόν (Μέντελσον), τον θάνατο (Σοπέν) και το ταξίδι προς το άγνωστο (Σούμπερτ) που θα σχολιαστούν μουσικά ανακλώντας την ανήσυχη σκέψη του καλλιτέχνη. Η διεθνούς φήμης πιανίστα Eri Nakagawa χαρακτήρισε τον Ανδρέα Ξενόπουλο πιανίστα εξαιρετικής δεξιοτεχνίας με υψηλή μουσική αντίληψη.

Πρόγραμμα Ρεσιτάλ:

Felix Mendelssohn

Variation Sérieuses Op.54

 

Frederic Chopin

Scherzo No.1 Op.20 σε Σι Ελάσσονα

Sonata No.2 Op.35 σε Σι Ύφεση Ελάσσονα

 

Franz Schubert

Wanderer Fantasy Op.15 D.760 σε Ντο Μείζονα

 

Η συναυλία είναι μια παραγωγή του Piano Plus Festival. Η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά από το Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ.: 210-72 34 567, ηλεκτρονική αγορά: www.ticketservices.gr).

Βιογραφικό Σημείωμα Ανδρέα Ξενόπουλου:

Διδάκτωρ της Μουσικής Σχολής Glenn Korff του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα-Λινκολν των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Έλληνας πιανίστας Ανδρέας Ξενόπουλος έχει δώσει συναυλίες στην Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ταϊλάνδη, Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ελληνικές πόλεις. Μέσα από την αυξανόμενη παρουσία του στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης παραδίδει ετησίως Master Classes σε Ελλάδα και εξωτερικό και πολλοί μαθητές εξελίσσονται μουσικά υπό την καθοδήγησή του. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, έργα για σόλο πιάνο καθώς και ένα κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα.

Έχει παρακολουθήσει δεκάδες διεθνή σεμινάρια με αναγνωρισμένους πιανίστες, συμπεριλαμβανομένων των Hideyo Harada (Ιαπωνία), Claudio Curro Dossi (Ιταλία) Reinhart Becker (Trossingen Musikhochshule, Γερμανία), Kemal Gekic (University of Maiami), Steve Glasser (Ohio State University), Maxim Mogilewsky, Svetlana Smolina, Eri Nakagawa (Mahidol University of Thailand), Eduard Zilberkant (University of Fairbanks, Alaska), Prisca Benoit (Paris Conservatory) και πολλούς άλλους. Έχει αναγνωριστεί από πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς στην πιανιστική ερμηνεία όπως τον University of Nebraska-Lincoln Concerto Competition (1ο Βραβείο), Chicago Women's University Club Piano Competition (1ο Βραβείο), 14ο Bowling Green State University Concerto Competition (3ο Βραβείο. Το 2012, συμμετείχε στην επιτροπή του 1ου Russian Heritage Piano Competition που οργανώθηκε από το ειδικό σχολείο μουσικής του κονσερβατορίου της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.

Το 2006 ο Ανδρέας Ξενόπουλος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την καλλιτεχνική επιχειρηματικότητα και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Μέχρι σήμερα έχει οργανώσει μουσικά δρώμενα, φεστιβάλ, σεμινάρια και συναυλίες σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Αμερικής αναπτύσσοντας ένα δίκτυο μετακίνησης καλλιτεχνών και μαθητών μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ιδρυτής του Piano Plus Festival στην Αθήνα, από το 2009 το υποστηρίζει ως διευθυντής οργάνωσης παραγωγής (www.pianoplusfestival.gr). Το 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο "Archae" με έργα Chopin, Mendelssohn και Liszt από την Hellenic Classical Music Artists. Ο δεύτερος δίσκος του με μεταγραφές ρεμπέτικων τραγουδιών και αυτοσχεδιασμούς για πιάνο και φωνή, με τη σοπράνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου κυκλοφόρησε το Μάιο του 2014. Μέσω του Piano Plus Festival έχει προσφέρει ως μουσικός παραγωγός στη δημιουργία δίσκων πολλών νέων καλλιτεχνών και όχι μόνο.

Το 2009 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές κοντά στο καθηγητή Λάμπη Βασιλειάδη από τον οποίο και επηρεάστηκε ιδιαίτερα, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, συνεχίζοντας με το πρόγραμμα Erasmus στη Γερμανία, στην Μουσική Ακαδημία του Trossingen κοντά στον καθηγητή Reihart Becker. Το 2011 ολοκλήρωσε το Master of Musical Arts στο Bowling Green State University των Ηνωμένων Πολιτειών με τον πιανίστα Dr. Robert Satterlee και το 2014 ολοκλήρωσε τις διδακτορικές του σπουδές στο πιάνο με το διακεκριμένο πιανίστα Dr. Paul Barnes (www. paulbarnes.net) στο University Of Nebraska-Lincoln, Glenn Korff School of Music ενώ παράλληλα σπούδασε καλλιτεχνική επιχειρηματικότητα δίπλα στην πιανίστα Dr. Ann Chang, καλλιτεχνική διευθύντρια του Lied Center for Performing Arts στη Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών.

INFO

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 8€

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου.

E-TICKET
Τα εισιτήρια λαμβάνονται σε μορφή PDF και μπορούν να εκτυπωθούν ή να αποθηκευτούν σε κινητή συσκευή.

TERMS & CONDITIONS
click here

PRODUCTION DETAILS
PIANO PLUS FESTIVAL
ΑΦΜ: 998133211
ΔΟΥ: ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: Ιθάκης 32, Γλυφάδα, 16561

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ