TicketServices.gr

Το συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη

ΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΥΔΩΝΙΑ - ΧΑΝΙΑ

PRESENTATION


Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη

2 ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο Αντρέας Κορδοπάτης είναι όλοι εκείνοι που προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη νεοελληνική ένδεια. Υπέστησαν τα πάντα: ταπεινώσεις, κακουχίες. Τα κατάφεραν ωστόσο… Θ.Β.

Ενημερώνουμε τους φίλους του θεάτρου πως μετά από παραίνεση της Περιφέρειας Κρήτης που φέτος στηρίζει τις εκδηλώσεις ΝΥΧΤΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 στον Αίθριο Χώρο του θεάτρου Κυδωνία, η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ θα παραχωρήσει τις δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου «Το συναξάρι του Αντρέα Κορδοπάτη» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό. Η απόφαση αφορά στις παραστάσεις Κυριακή 25 και Σάββατο 31 Ιουλίου στις 9.30 μμ.

Για να μπορέσει κάποιος να δει την παράσταση δωρεάν θα πρέπει να προσέλθει στο θέατρο Κυδωνία, Υψηλαντών 12, μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης και να εκδώσει στο ταμείο κάρτα δωρεάν εισόδου. Κάθε άτομο δικαιούται να εκδώσει μέχρι δύο κάρτες δωρεάν εισόδου. Κρατήσεις για τις δύο αυτές παραστάσεις ΔΕΝ γίνονται. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.


Η Εταιρεία έχοντας στο πρόσφατο παρελθόν ασχοληθεί κατΆ επανάληψη με τα θέματα της μετανάστευσης στην εποχή μας, Λαμπεντούζα, Άγγελέ μου, Κατεστραμμένο Δωμάτιο, επανέρχεται για να θυμίσει την ελληνική εκδοχή του θέματος, εκεί στο γύρισμα του περασμένου αιώνα.

Στο αφήγημα του Θανάση Βαλτινού, η προσωπική μαρτυρία του Αντρέα Κορδοπάτη καταφέρνει να λειτουργήσει ως η συλλογική έκφραση των παθών κάθε νόμιμου ή παράνομου μετανάστη, τότε ή σήμερα, είτε διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό, είτε τη Μεσόγειο Θάλασσα. 

Οι καταγεγραμμένες «μνήμες» του ήρωα διασώζουν τις δοκιμασίες της γενιάς του και μας βοηθούν να αντιληφθούμε την ευρύτερη πραγματικότητα εκείνης της εποχής, κατανοώντας ταυτόχρονα τον πόνο και τα δάκρυα των ανώνυμων προσώπων, που σήμερα φιγουράρουν ακάλεστα στην οθόνη της τηλεόρασής μας κάθε βράδυ.

Για “το συναξάρι” έγραψε ο Αλέξανδρος Κοτζιάς το 1972 : «Eκείνο που χαρίζει διαστάσεις και λειτουργικότητα σΆ αυτό το επιφανειακά απλούστατο αφήγημα είναι το αριστοτεχνικό ύφος του, το στενά δεμένο με τις γνήσιες νεοελληνικές ρίζες. Έτσι, ενώ παρακολουθούμε τις τυπικές περιπέτειες ενός θεόφτωχου Πελοποννήσιου λαθρομετανάστη στην Aμερική στις αρχές του αιώνα, βλέπουμε χάρη στα λεγόμενα αλλά και τα παραλειπόμενα να φωτίζουνται ουσιαστικά σημαντικές πλευρές της εθνικής φυσιογνωμίας μας. Αποφλοιώνοντας το είδωλο που μας προσφέρει ο συγγραφέας διακρίνουμε βασικές δομές της νεοελληνικής κοινωνίας, που έδιωξε και διώχνει από τα σπλάχνα της στρατιές ολόκληρες από άκληρους, και παράλληλα αντιλαμβανόμαστε την ψυχοσύνθεση, το πνευματικό επίπεδο, την όλη ποιότητα και κατάσταση των ανθρώπων εκείνων που πήραν και παίρνουν των ομματιών τους αναζητώντας στην ξενιτιά ό,τι τους αρνήθηκε η πατρίδα, την επιβίωση.»

Το πρόσωπο του Κορδοπάτη ερμηνεύει ο ηθοποιός Φώτης Κοτρώτσος, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ξανθή Κόντου, η σύνθεση των ήχων είναι του Δημήτρη Ιατρόπουλου, οι φωτισμοί της Μικαέλα Παπά και ως βοηθός σκηνοθέτη δούλεψε ο Μιχάλης Ναξάκης.

Στην έναρξη της παράστασης ακούγεται ηχογραφημένη η φωνή του συγγραφέα.

Η παράσταση θα παίζεται βάσει του παρακάτω προγράμματος:


Τιμή εισιτηρίου 14 ευρώ και 10 ευρώ το φοιτητικό (μειωμένο).
On-line προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr και Public
Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα :

www.theatro-kydonia.gr
20 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ


INFO

ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΔΩΝΙΑ
Υψηλαντών 12, Χανιά
τηλ. 2821092395
(χάρτης)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021
Σάββατο 3 Ιουλίου 2021
Κυριακή 4 Ιουλίου 2021
Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021
Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021
Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021
Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021
Σάββατο 24 Ιουλίου 2021
Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ώρα έναρξης: 21.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

14 € γενική είσοδος
10 € μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
PUBLIC (χρέωση υπηρεσίας +1€/εισιτ.)

(οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +0,80€ ανα εισιτήριο)

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΜΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 099810901
ΔΟΥ: Α' ΧΑΝΙΩΝ
ΕΔΡΑ: ΥΨΗΛΑΝΤΩΝ 12 - 73132 - ΧΑΝΙΑ

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

GALLERY
PHOTO GALLERY
TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't