«ΑΡΡΗΤΗ ΚΟΡΗ»

×

No active shows found for this event

  • The page you opened possibly refers to a past date.
  • Please, check the event information above.
  • To locate the event you are interested in, please click the search icon on top of this page.

PRESENTATION

ΟΜΑΔΑΣ «Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία»
«ΑΡΡΗΤΗ ΚΟΡΗ»

Η παράσταση αυτή στοχεύει στην κατανόηση των αρχετυπικών συμβολισμών του Ελευσίνιου μύθου της Δήμητρας και της Κόρης ενώ προχωρά  στην εμβάθυνση της τριπλής υπόστασης  της Περσεφόνης ως έφηβη, ως τρομερή σύζυγος του Άδη, και ως τραγική μάνα του  Ζαγρέως (Διονύσου). Η χορογράφος συνεχίζει μέσα από την παράσταση αυτή να φέρνει στην επιφάνεια την  διαχρονικότητα των ελευσινιακών μορφών (Δήμητρα και Περσεφόνη), προσθέτοντας και την  τραγική μοίρα του Διονύσου Ζαγρέα, με τον τρόπο αυτό παρουσιάζεται το δράμα της ανθρώπινης  Φύσης όπου το αγαθό και το κακόβουλο, το θετικό και το αρνητικό, το συνειδητό και το ασυνείδητο το ανθρώπινο και το θεϊκό συνομιλούν δημιουργώντας το χώρο και τη διαδρομή της ψυχικής Κάθαρσης.

Η παράσταση είναι μία σύνθεση από σωματικό θέατρο σε συνδυασμό με διαφορετικές τεχνικές χορού όπως ο χορός butoh, ο σύγχρονος χορός και ο κινητικός αυτοσχεδιασμός. Το κινητικό αυτό λεξιλόγιο, μαζί με το λόγο, με τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων, την ψαλτική τέχνη  και την ηλεκτρονική μουσική, σε συνδυασμό με την εικαστική εγκατάσταση συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του αρχαίου δράματος και της σύγχρονης τέχνης. Το έργο αυτό σε μία σύγχρονη και πολυδιάστατη δομή λειτουργεί ως ένας καμβάς συνάντησης των διαφορετικών τεχνών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να στραφεί στην αυτογνωσία για να ξαναβρεί τον αληθινό του εαυτό.

Σκηνοθεσία, χορογραφία, δραματουργική επεξεργασία, εικαστική εγκατάσταση:
Αιμιλία Μπουρίτη.

Κείμενα:
Ομηρικός ύμνος στη Δήμητρα μετάφραση Δημήτρης Παπαδίτσας και Ελένη Λαδιά,
Δημήτρης Παπαδίτσας «Άπαντα»,
Ελένη Λαδιά «Οι Έλληνες παίδες στην αρχαιότητα»,
«Μυθολογικά Παράδοξα και ένα διήγημα».

Εισ. 12€ - Φοιτ. 5€

INFO
«AESCHYLIA 2012»
PALEO ELAIOURGIO
ELEFSINA


TICKETS

Ticket Services
Box office 39 Panepistimiou Str, Athens
Phone (+30) 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Phone and online sales include a service fee of 10%

Tickets purchased online or by phone can be collected at the box office of the event, the day of the performance. An ID/Passport or the credit card used is required

AESCHYLIA 2012

TICKETS
Do we have your permission to store cookies to your browser? This way we and third parties (Google, Facebook etc) will be able to track your usage of our website for statistics and advertising reasons. You may read more on the cookies usage in our website clicking here.
Yes, I allow No, I don't
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ