Dimitris Kalantzis Quartet
«Mano's» a jazz tribute to Manos Hatdjidakis

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Dimitris Kalantzis Quartet

"Mano's"
a jazz tribute to Manos Hatdjidakis

 

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Η παραγωγή "Mano's" είναι μια μουσική δουλειά που αφορά σε μια jazz ματιά πάνω σε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι. Το αισθητικό αποτέλεσμα της παραγωγής το οποίο έχει ήδη χαρακτηριστεί ως εξαιρετικό, οφείλεται στην ευτυχή συνεύρεση των συντελεστών που αναφέρονται πιο πάνω και οι οποίοι είναι όλοι εξέχουσες προσωπικότητες καλλιτεχνών στο χώρο τους, σε προσωπικό αλλά και συνολικό επίπεδο.
 
Η πρωτοτυπία της δουλειάς αυτής είναι αυτονόητη, αφού δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα κάτι ανάλογο σε αυτό τουλάχιστον το επίπεδο ποιότητας.
 
Πέραν όμως της πρωτοτυπίας το επιτυχές της παραγωγής σχετίζεται με το γεγονός ότι ο τρόπος που διασκευάστηκε η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, αφήνει ακέραια την αισθητική ποιότητα, την διάθεση και την ουσία της εν γένει.
 
Μια άλλη σημαντική διάσταση της θετικής προσφοράς της παραγωγής αυτής, είναι το ευρύτερο άνοιγμα της jazz προς το ελληνικό κοινό, που προκύπτει από την συνεύρεση jazz και κλασσικών ηχοχρωμάτων, αλλά και κυρίως, από την διαπραγμάτευση ρεπερτορίου ουσιαστικά και συναισθηματικά συνδεδεμένου με τούς έλληνες ακροατές. Ταυτόχρονα το παγκόσμια αποδεκτό ιδίωμα της jazz αποτελεί εξαιρετικό δίαυλο μέσω του οποίου διεθνοποιείται η μουσική μεγάλων ελλήνων συνθετών.
 
Τέλος το γεγονός ότι όλες οι συνιστώσες της δουλειάς αυτής, από τις ίδιες τις συνθέσεις, την ιδέα και ενορχήστρωση, ως και τους μηχανικούς ήχου προσωποποιούνται από Έλληνες την καθιστά αξιόπιστο πρεσβευτή των πολιτιστικών πραγμάτων μας προς το εξωτερικό.
 
Το σχετικό άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει,"Mano's" a jazz tribute to Manos Hadjidakis (Verve-Universal) 2011, έχει τιμηθεί ως πλατινένιος δίσκος (κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για τον κόσμο της τζαζ) και έχει ζωντανά παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, το Poisson Rouge της Νέας Υόρκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το θέατρο Παλλάς, το ΚΠΙΣΝ, το Half note jazz club, και σε πολύ μεγάλο αριθμό από φεστιβάλ και μουσικές σκηνές.
 
Στο ενεργητικό του συγκεκριμένου γκρουπ, πέρα των παραπάνω είναι η επίσης πολύ επιτυχημένη διασκευή έργων του Μίκη Θεοδωράκη ("modes & moods" music by Mikis Theodorakis), με πολύ μεγάλη επίσης απήχηση ως δίσκος και συναυλιακές παρουσιάσεις.
 
Τα μέλη του γκρουπ είναι από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής τζαζ αλλά και γενικότερα της ελληνικής μουσικής, με εξαιρετικά σημαντικά βιογραφικά σημεία τόσο στον καλλιτεχνικό, όσο και στον διδακτικό τομέα.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δημήτρης Καλαντζής | πιάνο , ενορχηστρώσεις
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος | τρομπέτα
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης | τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης | μπάσσο

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023
Ώρα έναρξης: 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€  (γενική είσοδος)
10€  (φοιτητικό, ανέργων, ΑμέΑ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% ανα εισιτήριο.

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARTE ATENE - Κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΔΡΑ: Φ.ΚΟΡΥΤΣΑΣ 17, ΥΜΗΤΤΟΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ