Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ: Ας μιλήσουμε για τη συναίνεση

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

WOW Athens 2023

Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ:
Ας μιλήσουμε για τη συναίνεση

Ημερίδα για σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023
Ώρα: 10.00 - 12.00

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ


Μαθητική Αγορά: Ας μιλήσουμε για τη Συναίνεση

Μαθητές/ήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρεθούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος για να συμμετάσχουν σε μία ανοικτή συζήτηση με θέμα τη Συναίνεση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξουμε διάλογο με τους/τις μαθητές/ήτριες για το ζήτημα της κουλτούρας της συναίνεσης - την αναγνώριση παραβιαστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών και την ανάπτυξη της αυτενέργειας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τις ομιλήτριες και τους ομιλητές του Πάνελ: η Σοφία Μπεκατώρου, ψυχολόγος, Ολυμπιονίκης, ο Πάνος Βλάχος, ηθοποιός, τραγουδοποιός και η Nefeli Meg, δικηγόρος, κωμικός.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σοφία Κωνσταντοπούλου, επικοινωνιολόγος και Υπεύθυνη Διαχείρισης & Ανάπτυξης της ομάδας Genderhood, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προάγει την έμφυλη ισότητα και την πρόληψη των έμφυλων στερεοτύπων.

Απευθύνεται σε: Γυμνάσιο (Α', Β', Γ') και Λύκειο (Α', Β', Γ').

Βιωματικό εργαστήριο «Συναι/no»

Μαθητές/ήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο «Συναι/no». Πρόκειται για μία αυτοτελή εκπαιδευτική δράση βιωματικού χαρακτήρα για τη συναίνεση, την αυτοδιάθεση και τη σωματική αυτονομία.

Σε πρώτο στάδιο, τα παιδιά εξερευνούν την πολυδιάστατη έννοια της συναίνεσης. Εξοικειώνονται με αυτήν, την ορίζουν και τη συνδιαμορφώνουν με την υποστήριξη των εμψυχωτριών. Στη συνέχεια, η ομάδα μέσα από παιχνίδια, εξασκείται στην ανταλλαγή συναίνεσης σε συμμετοχικές δραστηριότητες και σε τρόπους έκφρασης του «ναι» και του «όχι». Κλείνοντας, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν ατομικά τη δημιουργία ενός πίνακα των δικών τους συναινετικών χαιρετισμών, που προάγει τις αξίες της συναίνεσης.

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Genderhood

Δευτέρα 03/04
Διάρκεια: 90'
Σημείο εκκίνησης: Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Απευθύνεται σε: E' και ΣΤ' Δημοτικού.

Κάθε σχολείο πρωτοβάθμιας μπορεί να κάνει κράτηση για 1 μόνο σχολικό τμήμα.

Οδηγίες κράτησης

  1. Η κράτηση πραγματοποιείται από τον υπεύθυνο συνοδό-εκπαιδευτικό.
  2. Κάθε εκπαιδευτικός πραγματοποιεί κράτηση για ένα μόνο τμήμα, επιλέγοντας τον αριθμό των μαθητών και συμπληρώνοντας τα στοιχεία του τμήματος (σχολική μονάδα, στοιχεία επικοινωνίας, τάξη/τμήμα) και τα στοιχεία του συνοδού εκπαιδευτικού.
  3. Μετά την κράτησή σας, θα σταλεί επιβεβαιωτικό email στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώθηκαν κατά την κράτηση.

Πληροφορίες και όροι κράτησης


 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ