Του κρασιού, του γλεντιού & της αποκριάς

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00 στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), οι τροβαδούροι Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης παρουσιάζουν την συναυλία:

 

«Του κρασιού, του γλεντιού & της αποκριάς»

Οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της ελληνικής καντάδας και του ελληνικού bel canto Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι στα τραγούδια της Παλιάς Αθήνας, που έχουν ως θέμα τους το κρασί, το γλέντι και την αποκριά.

Νοσταλγικές μελωδίες, όπως: «Στης Πλάκας της ανηφοριές», «Πιες γλυκό κρασί», «Η Παλιά ταβέρνα», «Ο Μπάρμπα-Γιάννης καντάτας», «Το γελεκάκι που φορείς», «Ακόμα ένα ποτηράκι», «Της Κολομπίνας το φιλί», έρχονται να συνθέσουν μια ρομαντική ιστορία του χθες, μέσα από αφηγήσεις, που φτάνει ως το σήμερα ζωντανεύοντας την αποκριά της παλιάς Αθήνας. Στη συναυλία θα συμπεριληφθούν επίσης, τραγούδια των σπουδαίων τροβαδούρων του έρωτα Νίκου Γούναρη, Φώτη Πολυμέρη & Τώνη Μαρούδα.

Τις ενορχηστρώσεις της συναυλίας και την ιστορική έρευνα υπογράφει ο μουσικολόγος Σπύρος Καραβιώτης, ενώ τους ερμηνευτές θα συνοδεύσει μαντολινάτα προσδίδοντας το απαραίτητο μουσικό ηχόχρωμα στο αφιέρωμα. Ειδικότερα, στα μαντολίνα θα συμμετάσχουν οι μουσικοί Νίκος Ρογκάκος & Λάμπρος Ανυφαντής, στις κιθάρες οι αδελφοί Καραβιώτη και στο κοντραμπάσο ο Άγγελος Κουλούρης. Επίσης, σε ορισμένα τραγούδια θα συνοδεύσει τους τραγουδιστές η πιανίστα Γιώτα Ζαπάντη, ενώ στο φωνητικό σύνολο θα συμμετάσχουν με τους αδελφούς Καραβιώτη, οι λυρικοί καλλιτέχνες Λεωνίδας Αντύπας (βαρύτονος) & Παναγιώτης Καριώτης (βαθύφωνος).

Δομή & διάρκεια συναυλίας: Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη συνολικής διάρκειας μιάμισης ώρας με ενδιάμεσο διάλειμμα δέκα λεπτών.

  • Οι θέσεις είναι αριθμημένες & θα λειτουργήσει ταξιθεσία
  • Παρακαλείσθε να προμηθευτείτε εγκαίρως τα ομαδικά εισιτήριά σας λόγω περιορισμένων θέσεων

Τα αδέλφια Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης κλείνουν φέτος 29 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι υποστηρίζοντας με το καλλιτεχνικό τους ήθος την πεποίθηση «τραγουδάμε για να ενώσουμε τον κόσμο πιστεύοντας στη θεραπευτική δύναμη των τραγουδιών της αγάπης». Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στα δύο αδέρφια, αλλά και στους αξιόλογους συνεργάτες τους, οι οποίοι προβάλουν με συνέπεια και σεβασμό το καλό ελληνικό τραγούδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 
Ώρα έναρξης: 18.00
Διάρκεια: 90'
Διάλειμμα: 10'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
25€ Α Ζώνη
20€
Β Ζώνη
15€ Γ Ζώνη
10€ Εξώστης

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ
Γ. & Σ. ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ ΟΕ
ΑΦΜ: 998620025
ΔΟΥ: Δ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 39, ΑΘΗΝΑ

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ