«Το Ημερολόγιο Μιας Τρελής»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ - SECRET ROOM

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

«Το Ημερολόγιο Μιας Τρελής»

Βασισμένο στο έργο του ΝΙΚΟΛΑΙ ΓΚΟΓΚΟΛ
 Διασκευή: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Έναρξη παραστάσεων: 28 Ιανουαρίου 2023
Κάθε Σάββατο στις 21:30

Η "τρέλα" ως σπάραγμα σε μια τοξική και βαθύτατα άρρωστη κοινωνία γεμάτη ρατσισμό

Το πνεύμα των καιρών; Φωνές από το (όχι και τόσο) μακρινό παρελθόν; Ή μήπως προειδοποιητικό μήνυμα από το μέλλον; Όποια και αν είναι η ερώτηση, η απάντηση σίγουρα είναι ότι το «Ημερολόγιο Μιας Τρελής» αποτελεί εκείνες τις σκέψεις ενός ταλαίπωρου όντος σε έναν κόσμο με τον οποίον αηδιάζεις, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις.

Βασισμένη στο ομώνυμο θρυλικό θεατρικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ, η παράσταση ως μια σύγχρονη διασκευή τοποθετείται στο σήμερα και δεν περιορίζεται στην επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων. Αντίθετα, μέσα από τη νέα προοδευτική θεατρική σκέψη επιχειρεί να «ξαναδιαβάσει» τόσο την παράδοση, όσο και την ίδια τη (μετα)νεωτερικότητα αλλιώς.

Η Αυξεντία Παλαιολόγου είναι μια φτωχή γυναίκα γύρω στα 50 από τα «αμαρτωλά» Εξάρχεια, στην οποία αποδόθηκε το ανδρικό φύλο κατά τη γέννησή της, όμως δεν έχει αρκετά χρήματα για φυλομετάβαση και είναι αναγκασμένη να κατοικεί σε ένα ξένο σώμα χωρίς να τη ρωτήσει κανείς και που η ίδια δεν επέλεξε ποτέ

Αποτυπώνει τις σκέψεις της σε πρώτο ενικό, ξεδιπλώνει την πλοκή μέσα από τα δικά της μάτια, από το ημερολόγιο του παραλόγου της.

Έτσι, η Αυξεντία σπαρταρά από μοναξιά, ταπείνωση, σεξουαλική αποστείρωση και θυμό που σιγοβράζει. Για αυτό και απεχθάνεται τους προνομιούχους, οι οποίοι έχουν τα πάντα χωρίς να προσπαθούν. Εκείνους για τους οποίους η ευτυχία είναι εύκολη υπόθεση. Αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ λειτουργική, εξάλλου οι διαδοχικές αναποδιές φροντίζουν να της το υπενθυμίζουν

Από εκεί που οι ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες εμφανίζονταν μέχρι πρότινος στις ελληνικές θεατρικές, τηλεοπτικές και κάθε είδους καλλιτεχνικές παραγωγές ως καρικατούρες ή αντικείμενα χλευασμού και κακοποιητικών συμπεριφορών, το έργο αυτό έρχεται να παρουσιάσει τη διαφορετικότητα σε πρώτο ρόλο, όχι ως σημαία που πρέπει να κυματίζει επιδεικτικά, αλλά ως κάτι το οποίο ο συντηρητικός ορθολογισμός της εποχής αρνείται να συζητήσει , να αποδεχθεί και να παύσει να θεωρεί πληγή.

Διότι ο κόσμος είναι πολύ πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας για αυτό που είναι πραγματικά.

Στέφανος Νικολαΐδης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΚΟΛΑΙ ΓΚΟΓΚΟΛ
ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΟΛΓΑ ΣΧΟΙΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
PROMO TRAILER: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΔΡΑΝΗΣ
Hairstyling &Makeup artists: Soul Rockers Makeup

Το ρόλο της Αυξεντίας ερμηνεύει η Φωτεινή Φιλοσόφου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
Σκηνή SECRET ROOM
Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54
τηλ. 2103428650 - info@theatro.gr
στάση μετρό: Κεραμεικός
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 28 Ιανουαρίου 2023
και κάθε Σάββατο στις 21:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
15€ κανονικό
12€ φοιτητικά,ανέργων, άνω των 65
5€ ατέλειες

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ AMKE
ΑΦΜ: 999180234
ΔΟΥ: ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΕΔΡΑ: Αμαρυλλίδος 22, Αγ. Παρασκευή 153 41

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ