Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου - του Φώτη Κόντογλου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
105 61, Αθήνα
τηλ. 2103221917
(χάρτης)

Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
ώρα: 21.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Α Ζώνη: 15€ (πλατεία 1-3)
Β Ζώνη: 12€ (πλατεία 4-15)
Γ Ζώνη: 8€ (εξώστης)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Σωματείο
Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, 105 61 Αθήνα
ΑΦΜ: 997586238
Δ.Ο.Υ.: Δ' ΑΘΗΝΩΝ
Τ: 2103221917
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

«Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου»

του Φώτη Κόντογλου


Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
ώρα έναρξης: 21.00Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», στην οποία η Αμαλία Μουτούση κι η Όλια Λαζαρίδου είναι εθελόντριες.

Η Όλια Λαζαρίδου και η Αμαλία Μουτούση παρουσιάζουν σε θεατρική μορφή αποσπάσματα από το μοναδικό βιβλίο “To Aϊβαλί η Πατρίδα μου”. Με ζωγραφιές, τραγούδια, ιστορίες και με την σκηνογραφική επιμέλεια της Δάφνης Ρόκου, θα μας μεταδώσουν το βαθύ αναστεναγμό που βρίσκεται κρυμμένος μέσα στις σελίδες του.

«... Η πολιτεία που λέγω αναγνώστη, δεν είναι καμμιά από κείνες πόχουνε παλιά δόξα κι όνομα ξακουσμένο. Μηδέ Ρώμη είναι, μηδέ Αθήνα, μηδέ Τρωάδα, μηδέ καμμιά απΆ τις άλλες ξακουσμένες πολιτείες. ΤΆ όνομά της είναι σβησμένο κιόλας απΆ τη θύμηση του κόσμου, η  ιστορία της σκοτεινή, η τοποθεσία της παράμερη...
Το Αϊβαλί ήταν στΆ αλήθεια σαν ένας κόσμος κρυφός, περικλεισμένος μέσα σΆ ένα μπουγάζι...
»


Η παράσταση έχει ήδη πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι, σε θεατρικές σκηνές των Μεσογείων και φιλοξενείται για πρώτη φορά στην καρδιά της Αθήνας στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για δυο παραστάσεις, με την στήριξη του Συλλόγου των Φίλων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος 2018-2019 των Φίλων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Συντελεστές:
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Σπυράτος


Τιμές εισιτηρίων χωρίς αρίθμηση:
Α Ζώνη- σειρές 1-3: 15€
Πλατεία σειρές 4 έως τέλος: 10€
Εξώστης: 8€
ΑΜΕΑ: 8€ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»


Το 2010 σε αναγνώριση του ιστορικού ρόλου και της τεράστιας προσφοράς του Φ.Σ.Παρνασσός στην πνευματική ζωή της πατρίδας μας, μία ομάδα ατόμων από διάφορους χώρους, ίδρυσε τον Σύλλογο Φίλων του Φ.Σ.Π, ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο που σκοπό έχει την με κάθε τρόπο υποστήριξη, προώθηση και προβολή του έργου του. Ο Σύλλογος Φίλων του Φ.Σ.Π., οργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, συνέδρια, διαλέξεις, συναυλίες, ποιητικές και λογοτεχνικές συναντήσεις καθώς και περιηγήσεις σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις. Κεντρικό ρόλο στις δράσεις του Συλλόγου έχει η στήριξη και προβολή νέων δημιουργών. Ο Σύλλογος Φίλων του Φ.Σ.Π., δε λαμβάνει κρατική επιχορήγηση. Στηρίζεται στις δωρεές ιδιωτών, χορηγίες, και στα έσοδα από τις εκδηλώσεις που οργανώνει.

Η ιστορία της « Γαλιλαίας»

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» εδώ και οχτώ χρόνια παρέχει, δωρεάν, υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ογκολογικούς ασθενείς κι ασθενείς με ALS εντός των γεωγραφικών ορίων της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Τις υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας παρέχει ειδικά εκπαιδευμένη εικοσιπενταμελής Διεπιστημονική Ομάδα αποτελούμενη από γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, φυσικοθεραπευτή και ιερέα. Οι υπηρεσίες παρέχονται ΚατΆ Οίκον, σε Κέντρο Ημέρας και στον πρώτο Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην πατρίδα μας. Το έργο της Διεπιστημονικής Ομάδας επικουρούν εκατόν πενήντα και πλέον εκπαιδευμένοι Εθελοντές με πληθώρα δραστηριοτήτων και οκταμελής Διοικητική Ομάδα. Στο πρόγραμμα της φροντίδας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», στη διάρκεια της οκταετούς πορείας της, έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 750 ασθενείς.