ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4/11 έως 10/12/2017

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του φιλόμουσου κοινού σαν κυρίαρχος άξονας προβολής του πιανιστικού γίγνεσθαι των ημερών μας. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προωθήσει την καλλιτεχνική παιδεία, να δώσει βήμα στους νέους καλλιτέχνες και να συμβάλλει ενεργά στην πολιτιστική ταυτότητα της πόλης. Για περισσότερο από ένα μήνα κάθε φθινόπωρο, 15 περίπου δράσεις με άξονα το πιάνο λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Στην έκτη χρονιά σταθερής παρουσίας του, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, ανοίγει τις πόρτες του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, για να υποδεχτεί και φέτος σπουδαίους Έλληνες πιανίστες. Οι Νίκος Κυριόσογλου, Ναταλία Μιχαηλίδου, Πάνος Καράν, Αλεξία Μουζά και Αντώνης Ανισέγκος τιμούν με την παρουσία τους τον κύκλο των 5 κεντρικών ρεσιτάλ στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Στο φετινό μεγάλο event λήξης του φεστιβάλ παρουσιάζεται, μετά από τέσσερα χρόνια, το σύνολο Piandaemonium (6 πιάνα - 12 πιανίστες) σε δύο μοναδικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μια αγαπημένη παρέα μουσικών καταπολεμά τη μοναχικότητα του πιανίστα, δημιουργεί μια ορχήστρα πιάνων και επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει, μέσα σε ένα νέο πλαίσιο, τον παραδοσιακό πιανιστικό ήχο.

Στις παράλληλες δράσεις του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνονται Masterclass πιάνου, συναυλίες νέων καλλιτεχνών σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Φλώρινα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.thessalonikipianofestival.gr