TicketServices.gr

Νάνση Τουμπακάρη, «ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ» | με τον ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ερμούπολη, Σύρος

Νάνση Τουμπακάρη
«ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ»

Με τον ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μετά από μια πανηγυρική διετία στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ της Αθήνας, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο από την επίσημη κριτική, όσο και, κυρίως, από τους συναδέλφους του, ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 'ταξιδεύει' μαζί με τον Μάρκο Βαμβακάρη στη γενέτειρα του βάρδου, για να δώσει στο Θέατρο Απόλλων, τέσσερις μοναδικές παραστάσεις με τον συγκλονιστικό μονόλογο «ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ».

Ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει από την αρχή στα αδέλφια του Μάρκου, να παίξει τη ζωή του Βαμβακάρη οπωσδήποτε και στη Σύρο, στον τόπο που τον γέννησε, τον μεγάλωσε και που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί για να μπορέσει να επιβιώσει, μέσα σ' εκείνα τα άγρια χρόνια του 1912, του 1918, του 1922, τότε που η Ελλάδα χτυπημένη ως συνήθως από τους ξένους φίλους της, προσπαθούσε να ορθώσει το κορμί της και να θρέψει εκτός από τα δικά της κορμιά και όλους εκείνους τους ξεριζωμένους της Σμύρνης.

Το έργο της Νάνση Τουμπακάρη «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», βασισμένο πάνω στην αυτοβιογραφία του Μάρκου, έτσι όπως την κατέγραψε η πένα της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ, δεν είναι απλώς η εξιστόρηση της ζωής του Μάρκου. Είναι η φωτογράφηση μιας από τις σκληρότερες περιόδους της Ελλάδας, με τρεις δικτατορίες, δύο παγκόσμιους πόλεμους, τους Βαλκανικούς, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κατοχή, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά... Μέσα σ' αυτό το άστατο πολιτικό σκηνικό ο Μάρκος γράφει στίχους και μουσικές και χωρίς να το ξέρει, γίνεται ο πατριάρχης του ρεμπέτικου τραγουδιού, αυτού που θα σφραγίσει από τότε και για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Περνάει απ' όλα τα στάδια. Σε μια περίοδο απαγόρευσης του μπουζουκιού, ζει τον ανηλεή πόλεμο όλων των μπουζουξήδων και φυσικά του δικού του, περνάει στη δειλή καθιέρωσή του ανάμεσα στους 'μυημένους', φτάνει στον κολοφώνα της δόξας του, αρρωσταίνει, εξαφανίζεται, αλλά επιστρέφει πανηγυρικά για να καθίσει πάνω στον θρόνο που του στήσανε οι άξιοι που τον είχανε δάσκαλο.

Info:
ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Νάνση Τουμπακάρη «ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ»

Με τον ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου
Σκηνικό & ενδυματολογική επιμέλεια: Λέα Κούση

Παρασκευή 28, Σάββατο 29, Κυριακή 30 Ιουνίου
& Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

στις 9.15

Τιμές εισιτηρίων:
12,00€ γενική είσοδος - 10,00€ ΑμΕΑ, άνεργοι, φοιτητές

Η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Προσφορά: Μέχρι 10 Ιουνίου για οποιαδήποτε παράσταση: 10,00€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ερμούπολη, Σύρος
τηλ. 2281085192

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 28/6/19
Σάββατο 29/6/19
Κυριακή 30/6/19
Δευτέρα 1/7/19

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ κανονικό
10€ φοιτητικό, ανέργων, αμεα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ
10€ για όλα τα εισιτήρια έως 10/6/2019

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TAMEIΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ

- ΤΗΛ. 2281085192

TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

PUBLIC

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟΑ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 090119879
ΔΟΥ: ΙΒ' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Μπισκίνη 55, 157 71, Ζωγράφος

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ