The Lullaby Project: Αιώνιοι δεσμοί αγάπης

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η συναυλία του Lullaby Project επιστρέφει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 19.30.

Το κοινωνικό μουσικό πρόγραμμα Lullaby Project παρέχει έναν ανοιχτό χώρο έκφρασης για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι μαζί με συνθέτες και τραγουδοποιούς, μετατρέπουν τις προσωπικές τους αφηγήσεις για τη σχέση τους με τα παιδιά σε μουσική. Τα κομμάτια που δημιουργούνται αναδεικνύουν όχι μόνο τη γονεϊκότητα, αλλά και την ποικιλομορφία της ανθρώπινης εμπειρίας.

Στη φετινή εκδοχή του το El Sistema Greece αναδεικνύει ιστορίες που γιορτάζουν αιώνιους δεσμούς αγάπης. Μιας αγάπης που δεν ορίζεται απαραίτητα από το φύλο ή τη βιολογική σχέση. Μέσα από αυθεντικές μουσικές δημιουργίες, παρουσιάζονται ξεχωριστές ιστορίες που προβάλλουν πλήθος από επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα που έχουν ως στόχο την επαγρύπνηση και την αποδοχή.

Η Αλεξάνδρα Μάκου μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Μια μαμά πρόσφυγας που διαμένει μόνη της με το παιδί της στην Ελεγχόμενη Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Σχιστού. Μια γυναίκα που έγινε μαμά σε μεγαλύτερη ηλικία από αυτή που θεωρείται συνηθισμένη υπερνικώντας τις προκλήσεις που σχετίζονται με την απόκτηση παιδιού. Μια μαμά που έχασε τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και μεγαλώνει μόνη της το παιδί της. Μια μονογονεϊκή οικογένεια. Η διεπιστημονική ομάδα της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι της ΑΜΚΕ «ΜΕΡΙΜΝΑ - Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο». Τέλος, μπαμπάδες προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που προσπαθούν να διατηρήσουν την παρουσία τους στη ζωή των παιδιών τους, είναι οι πρωταγωνιστές του φετινού Lullaby Project.

Οι καταξιωμένοι συνθέτες και τραγουδοποιοί Σπύρος Γραμμένος, Μιχάλης Καλκάνης, Νεφέλη Λιούτα, Μελεντίνη, Mira, Σοφία Μπαρδούτσου και Μάρθα Φριντζήλα μαζί με τον Βασίλη Μαντζούκη αναλαμβάνουν να αποδώσουν τις ιστορίες αυτές μέσα από πρωτότυπα κομμάτια.
Οι μουσικές ιστορίες θα παρουσιαστούν ζωντανά στο κοινό τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 19.30 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, σε μια ακόμα μουσική γιορτή για τη γονεϊκή αγάπη. Την ορχήστρα θα διευθύνουν η Ζωή Ζενιώδη και η Κυριακή Κουντούρη, ενώ στη συναυλία θα συμμετέχει και η διαπολιτισμική χορωδία νέων, El Sistema Greece Youth Choir.

Το ιδιαίτερο κοινωνικό πρόγραμμα Lullaby Project γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη από το Weill Music Institute του Carnegie Hall, φέρνοντας σε επαφή νέες μητέρες και εγκύους από ευπαθή κοινωνικά περιβάλλοντα με καλλιτέχνες, με στόχο να γράψουν και να τραγουδήσουν μαζί νανουρίσματα στα μωρά τους. Από τότε μέχρι και σήμερα τα τραγούδια αυτά παρουσιάζονται στις περίφημες συναυλίες του Lullaby Project στις οποίες έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες όπως η διάσημη μεσόφωνος Joyce DiDonato, η Fiona Apple, η Natalie Merchant,η Catherine Zeta-Jones κ.ά.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επίτευξη κοινωνικής ένταξης μέσω της μουσικής, το Carnegie Hall συνεργάζεται από το 2018 με το El Sistema Greece για την υλοποίηση της ελληνικής εκδοχής του Lullaby Project όπου το El Sistema Greece καινοτομεί και διευρύνει το πρόγραμμα πέρα από τη μητρότητα και τη βιολογική σχέση, συμπεριλαμβάνοντας ιστορίες γονεϊκής αγάπης, αφιερωμένες με την πιο μεγάλη τρυφερότητα σε όλα τα παιδιά. Το ΚΠΙΣΝ είναι συνοδοιπόρος του El Sistema Greece σε αυτό το τόσο όμορφο μουσικό ταξίδι από την πρώτη χρονιά, το 2018, στηρίζοντας την προσπάθειά του να γιορτάσει την αγάπη για τα παιδιά μέσα από τη δύναμη του νανουρίσματος.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος Εκδήλωσης
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία εκδήλωσης
Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ώρα έναρξης: 19.30

Εισιτήρια
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

E-Tickets
Την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξετε το e-ticket σας, είτε εκτυπωμένο είτε σε ηλεκτρονική μορφή (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το pdf στο κινητό σας).

Σημαντικές πληροφορίες

 • Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30.
 • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
 • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
 • Η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προκράτησης θέσεων στον χώρο της εκδήλωσης.
 • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
 • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Προεγγραφές

 • Η προεγγραφή για τα Μέλη ανοίγει την Τετάρτη 24/4 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
 • Η προεγγραφή για το κοινό ανοίγει την Πέμπτη 25/4 στις 12.00.
Όροι προεγγραφής
(κάντε κλικ εδώ)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 • Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, 19:30 The Lullaby Project: Αιώνιοι δεσμοί αγάπης ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΣ
  SOLD OUT
  δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ