THE BOX || that dead space between us

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΛΥΦΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

THE BOX || that dead space between us
της Πηνελόπης Μωρούτ 

Dance Performance

ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39, Βοτανικός

2-4 Δεκεμβρίου 2022
21:00 

TO KOYTI στέκεται. Ανοίγει. Μεταμορφώνεται.

ΤΟ ΚΟΥΤΙ αποκαλύπτει το σώμα, το καταπίνει. 

Θέτει όρια, ώστε το σώμα να τα υπερβεί. 

Μέσα στο ΚΟΥΤΙ, ο χρόνος διαστέλλεται, ο χώρος αυξομειώνεται. 

Μέσα στο ΚΟΥΤΙ, προκύπτουν συναντήσεις. 

Επαναπροσδιορίζοντας τη σωματική διάδραση υπό ένα καθεστώς αιώρησης. 

ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ. 

Το THE BOX || that dead space between us μας παρασύρει σε ένα υπόγειο ταξίδι μεταξύ του πραγματικού και του ψηφιακού, του φωτός και της σκιάς, των βαθύτερων επιθυμιών μας και των χειρότερων φόβων μας. Ανάμεσα στη θύμηση και τη λησμονιά, αυτή η παράσταση αποτελεί μια αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού και μια ανάκτηση της αίσθησης ενός σκοπού, του χρόνου, της ανθρώπινης φύσης μέσω της απτής επικοινωνίας.

Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Μωρούτ
Κινητική Έρευνα & Ερμηνεία: Πηνελόπη Μωρούτ, Ιουλία Ζαχαράκη
Δραματουργία: Πηνελόπη Μωρούτ
Μουσική & Ηχητικός Σχεδιασμός: Χρήστος Παραπαγκίδης 
Σκηνογραφία: Πηνελόπη Μωρούτ
Κοστούμια & Ειδικές Κατασκευές: Ηλιάννα Σκουλάκη 
Σχεδιασμός Φώτων: Τάσος Παλαιορούτας
Κατασκευή Σκηνικών: ROKANI 
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Νικόλας Χατζηβασιλειάδης
Φωτογραφίες: Albert Vidal | Vèrtex Comunicació
Καταγραφή Βίντεο: Albert Vidal | Vèrtex Comunicació
Βίντεο Τρέιλερ:  Πηνελόπη Μωρούτ
Επικοινωνία: Ιωάννα Ιακωβίδη

Παραγωγή: Cross iMPact | Πηνελόπη Μωρούτ 

Ακατάλληλο κάτω των 16 ετών (η παράσταση εμπεριέχει γυμνό)

Το έργο THE BOX || that dead space between us έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021-2022. 

Το 2021, η Πηνελόπη Μωρούτ ίδρυσε την ομάδα Cross iMPact, έναν οργανισμό ο οποίος προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η καλλιτεχνική πρωτοπορία μπορεί να βρεθεί στα σημεία συνάντησης μεταξύ πολλαπλών καλλιτεχνικών εκφράσεων και τεχνικών και ότι η τέχνη είναι ικανή να παράγει ουσιαστικό αντίκτυπο, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.


BIO 

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ε.Μ.Π.) και του Πανεπιστημίου Τεχνών ArtEZ (Master Theatre Practices - Ολλανδία), Η Πηνελόπη Μωρούτ είναι μια διατομεακή καλλιτέχνης, η οποία εστιάζει στη δημιουργία υβριδικών έργων μέσω της διασταύρωσης και συγχώνευσης διαφορετικών τεχνικών. Το έργο της εκτείνεται από τη δημιουργία χοροθεατρικών παραστάσεων μέχρι την κατασκευή σκηνικών και mixed-media video animation.

Ως επαγγελματίας χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού JUKSTA, το σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), τη θεατρική χοροθεατρική ομάδα So7 Company και από το 2018 δουλεύει στο θέατρο ως σκηνοθέτης/χορογράφος και σκηνογράφος. Μέσα στα χρόνια, έχει εξελίξει την τεχνική χορευτικού αυτοσχεδιασμού “Sculpting Body-Images”, την οποία μοιράζεται σε μορφή σεμιναρίων ανά τον κόσμο (MUDA Arts Centre/Βέλγιο, Murate Art District/Ιταλία, KDF/Ελλάδα, Munus Encuentro/Μεξικό). Ως βιντεογράφος, έχει συνεργαστεί με το TANZAHOi International Screendance Festival Hamburg, έχει συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση HUMAN RIGHTS? | THE FUTURE'S SHAPE #WomenCanSaveTheWorld, στη Διεθνή Έκθεση REA!Art Fair (IT), καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ video dance & dance animation ανά τον κόσμο (Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδονησία, Γερμανία).

Για το προηγούμενό της έργο H.I.I.T. | High-Intensity Identity Training, η Πηνελόπη έκανε ένα πείραμα στον εαυτό της για ένα χρόνο, ενώ για το τελευταίο της έργο THE BOX || that dead space between us έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έτος 2021-2022. Η ίδια συνεχίζει να αναζητά την προσωπική της εξέλιξη παρακολουθώντας συστηματικά σεμινάρια ανά την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς σεμιναρίων της τεχνικής Fighting Monkey της ομάδας RootlessRoot.

BIO Ιουλία Ζαχαράκη

Η Ιουλια Ζαχαράκη είναι απόφοιτη της Kρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Έκτοτε συνεργάζεται με τον Anton Lachky στις Βρυξέλλες και τους Danae & Dionysios στην Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο συμμετείχε στην κινητική έρευνα και συγχορογραφία της παραγωγής THE BOX|| that dead space between us απο την ομάδα Cross iMPact της Πηνελόπης Μωρούτ , η οποία έκανε πρεμιέρα στο 28ο Φεστιβάλ Καλαμάτας. 

Όσο για τις προσωπικές τις δημιουργίες, τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει το site- specific project BRIDGEτο οποίο έχει επιχορηγηθεί απο τα «Ανοιχτά Πανιά» του Δήμου Χανίων για το 2022. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει το site- specific έργο Definitely Maybe στο Διεθνές Φεστιβάλ Dance Days Chania (2017), το Wethericecream Weatheriscream στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας (2019) και το site-specific έργο Into the Flux: Jungle στο Διεθνές Φεστιβάλ Dance Days Chania (2020).

Τέλος, είναι συνεργάτης του στούντιο Συν-Κίνηση στα Χανιά, διδάσκοντας και συμμετέχοντας σε παραγωγές της ομάδας καθώς και είναι εθελόντρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Dance Days Chania.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΠΛΥΦΑ
Κορυτσάς 39, Βοτανικός
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
50' χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ γενική είσοδος
10€ μειωμένο (*)
(*) το μειωμένο εισιτήριο αφορά σε φοιτητές, ανέργους, άνω των 65, ατέλειες

Ακατάλληλο κάτω των 16 ετών
(η παράσταση εμπεριέχει γυμνό)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΚΡΟΣ ΙΜΠΑΚΤ ΑΜΚΕ
Cross iMPact
ΑΦΜ: 996819077
ΔΟΥ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Μαραθωνοδρόμου 22, Μαρούσι 151 24

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ