Ξενάγηση κοινού στις εκθέσεις:
Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής
Αριστοτέλης Βασιλικιώτης: Απρόσμενες αλλαγές πορείας

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ

Ξενάγηση κοινού στις εκθέσεις:


«Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής»
από τη συλλογή του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός


«Αριστοτέλης Βασιλικιώτης:
Απρόσμενες αλλαγές πορείας
»

Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11:00

«Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής»

από τη συλλογή του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός

Τα 50 έργα που παρουσιάζονται προέρχονται από τη Συλλογή του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός και είναι πίνακες ζωγραφικής φιλοτεχνημένοι από Ευρωπαίους ζωγράφους που συνδέθηκαν με το Φιλελληνικό κίνημα. Πρόκειται για μια μοναδική συλλογή, αφενός διότι στους δημιουργούς συγκαταλέγονται επιφανείς Ευρωπαίοι ζωγράφοι όπως οι Ιταλοί L. Lipparini, C. Dell’Acqua, F. Agricola, οι Γερμανοί Peter von Hess, J.C. Perlberg, L. Lange, C. Rottmann, οι ’γγλοι D. Dighton, E. Lear, G.P. Reinagle, οι Γάλλοι A.M. Colin, P. Bonirote, o Δανός M.C.W. Rørbye. Αφετέρου, διότι οι παραστάσεις αγγίζουν όλες τις πτυχές του Φιλελληνισμού, την αρχαιολατρεία των καλλιεργημένων Ευρωπαίων, τη συμπαράσταση του Χριστιανικού κόσμου, τη συμπάθεια των απανταχού φιλελευθέρων.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wTOQEwLCjmQ

Διάρκεια έκθεσης έως 29 Ιανουαρίου 2023

 

«Αριστοτέλης Βασιλικιώτης: Απρόσμενες αλλαγές πορείας».

Η αναδρομική έκθεση του Αριστοτέλη Βασιλικιώτη (1902-1972) ενός γνωστού-άγνωστου ζωγράφου του 20ού αιώνα, πραγματοποιείται με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατό του. Γεννημένος στην Ευπατορία της Κριμαίας, την οποία εγκατέλειψε λόγω της Οκτωβριανής Επανάστασης, ο Βασιλικιώτης χάραξε τη δική του πορεία στην τέχνη με βασικούς σταθμούς την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αιθιοπία και την Αίγυπτο. Μέσα από 60 έργα (ελαιογραφίες, γκουάς, ακουαρέλες, κ.ά.) του καλλιτέχνη και αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, αναδεικνύεται η αγάπη του για το εξωτικό-το διαφορετικό, το οποίο καλλιεργήθηκε στα χρόνια της παραμονής του στην Αιθιοπία, αλλά και η έμπνευσή του από το ελληνικό τοπίο (Αίγινα, Πήλιο, Αττική) με έμφαση στη Μύκονο. Οι προσωπικοί δεσμοί που ανέπτυξε με το κυκλαδίτικο νησί ύστερα από τον γάμο του με τη μυκονιάτισσα Φρόσω Αξιώτη, αδελφή της λογοτέχνιδας Μέλπως Αξιώτη, προβάλουν μια άλλη πλευρά της ειδυλλιακής ομορφιάς του, που ξεφεύγει από τα στεγανά της μανιέρας των λευκών σπιτιών.

Διάρκεια έκθεσης έως 4 Δεκεμβρίου 2022

 

Με το ίδιο εισιτήριο το κοινό θα έχει την ευκαιρία μετά την ξενάγηση να περιηγηθεί στις εκθέσεις «Φύση: Κραυγές και Ψίθυροι» και «Αγάπα με» της Ελένης Βασιλοπούλου.
Στην έκθεση «Φύση: Κραυγές και Ψίθυροι» παρουσιάζονται έργα από τις συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος, στα οποία διακρίνεται η κλιματική αλλαγή λόγω των αλόγιστων ανθρώπινων παρεμβάσεων. Έργα των Κόντογλου, Φαεινού, Γεωργιάδη, Αρφαρά, Σκλάβου, κ.ά. αποτελούν κάλεσμα για προβληματισμό, σκέψη και εγρήγορση πάνω στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, η επίλυση του οποίου απαιτεί συντονισμένες διορθωτικές κινήσεις.

Διάρκεια έκθεσης έως 4 Δεκεμβρίου 2022

 

«Αγάπα με» της Ελένης Βασιλοπούλου
αφιέρωμα στον καρκίνο του μαστού

Μέσα από 40 ζωγραφικά έργα ποικίλων διαστάσεων με κέντρο τον άνθρωπο, η Ελένη Βασιλοπούλου μιλάει για την ομορφιά, την ασθένεια, την απώλεια, το σώμα και το τραύμα, τον πόνο, την αγάπη, τη συντροφικότητα, τη δύναμη της ζωής.

Διάρκεια έκθεσης έως 20 Νοεμβρίου 2022

 

Ωράριο λειτουργίας εκθεσιακού χώρου:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:00-14:00
Τετάρτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00

Τηλ. υποδοχής του Ιδρύματος: 2310247111 (στις ώρες λειτουργίας του εκθεσιακού).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ
Αγίου Δημητρίου 159Α, 546 36, Θεσσαλονίκη
Τηλ. υποδοχής του Ιδρύματος: 2310247111
 
Ημερομηνία
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022
Ώρα έναρξης: 11:00
Διάρκεια: 60 '

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
5€ κανονικό
2.5€ παιδικό (6-17 ετών)
Ελεύθερη είσοδος: Δημοσιογράφοι, ΑμεΑ, παιδιά κάτω των 6 δωρεάν*
Σημ.: Στις οργανωμένες ξεναγήσεις δεν ισχύει η πλήρης ατέλεια*

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΑΦΜ: 090225756
ΔΟΥ: Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Αγ.Δημητρίου 159 Α Θεσσαλονίκη 546 36

 

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ