Το ταξίδι του Χιονάνθρωπου

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, μια κλασσική ορχήστρα από το Βέλγιο,
ένας μαέστρος, μια αφηγήτρια και πολλές παιδικές φωνές ενώνονται
στο Θέατρο Απόλλων, για να μας ταξιδέψουν, μικρούς και μεγάλους,
στο μαγικό κόσμο της κλασσικής μουσικής και του παραμυθιού.»


Η μαγεία των Χριστουγέννων που παρουσιάστηκε
από τη βελγική κλασσική ορχήστρα

21 - 22 Δεκεμβρίου 2019, στη Σὐρο
δύο παράστασεις στο θέατρο Απόλλων


Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για το 2019, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οὐριος Ανέμος» έχει αναλάβει τη διοργάνωση και την οικονομική διαχείριση μιας μοναδικής κλασσικής μουσικής εκδήλωσης. Η βελγική ομάδα Europian Fairytale Association θα συναντηθεί με τα παιδιά της Σύρου και μαζί θα εξερευνήσουν  το μαγικό κόσμο της κλασσικής μουσικής. Αυτή ευρωπαϊκή μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω:

Δύο παράστασεις στο θέατρο Απόλλων
- Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 19:30
- Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 12:00


Η κλασσική ορχήστρα European FairlyTale Association, στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα συνοδεύσει τους νέους της χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων (περίπου 60 παιδία για κάθε βραδιά) που θα τραγουδήσουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Ελλάδας και του κόσμου, ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να εργαστούν πάνω σε μια διαφορετική μουσική προσέγγιση.

Στο δεύτερο μέρος, οι 13 Βέλγοι μουσικοί θα παρουσιάσουν, την τελευταία τους δουλειά, τη γνωστή μουσική ιστορία "Ο Χιονάνθρωπος" του Howard Blake σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαργαρίτα Αγγελοπούλου στην αφήγηση του παραμυθιού και ένα παιδί σολίστ από τη Σύρο.

Εισοδος: 5€ για τα παιδιά και 8€ για τους ενήλικες

Οι μουσικοί μας κάνουν μαγικούς ήχους με τα όργανα τους, μέσα από την πρακτική, το πάθος και την έμπνευση. Κάθε ένας από αυτούς πιστεύει ότι η κλασσική μουσική είναι ένα θαυμάσιο πλεονέκτημα που μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην εκπαίδευση των παιδιών όλων των ηλικιών. Η κοινή λογική και οι μεμονωμένες εμπειρίες μας επιβεβαιώνουν ότι η καλή μουσική μπορεί να φτάσει, να αγγίξει, να εμπνεύσει, να συγκινήσει και να διδάξει πολύ μικρά παιδιά.

Αναζητώντας νέους τρόπους ανάπτυξης με τους νέους αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το ρεπερτόριό μας των Μουσικών Παραμυθιών. Κάθε χώρα στην Ευρώπη έχει το δικό της πλούσιο κατάστημα παραμυθιών. Από τη Σουηδία μέχρι τις Αζόρες, από τη Λευκορωσία μέχρι τα νησιά Shetland, βρήκαμε ιστορίες γεμάτες χρώμα και μουσικότητα. Φοβιές, αστείες, ανόητες, ευφάνταστες και πραγματικές, βρήκαμε υπέροχες ιστορίες και υπέροχες μελωδίες που προσφέρουν εκπλήξεις, ξόρκια, τέρατα, μάγισσες και ζώα που μιλάνε.


«Παιδική - Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων»

Ανάμεσα στους καταστατικούς σκοπούς της Ορχήστρας των Κυκλάδων είναι και η ανίχνευση, αξιοποίηση και προώθηση παιδιών και νέων που διαθέτουν κλίση και ιδιαίτερα χαρίσματα στη μουσική, αλλά και η δημιουργία χορωδίας και μουσικών υποσυνόλων για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Ορχήστρα εγκαινίασε στα τέλη του 2012 την Παιδική-Νεανική Χορωδία των Κυκλάδων στοχεύοντας να παρέχει χορωδιακή αγωγή και μουσική καλλιέργεια μέσα από το ομαδικό τραγούδι. Η χορωδία, πυρήνας δημιουργικότητας, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια των παιδιών ν' αναπτύξουν θετική στάση και αγάπη προς τη μουσική και ν' αποκτήσουν πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

Η Παιδική Χορωδία, σημειώνοντας μια σταθερά ανοδική πορεία, αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα από 100 παιδιά που παρακολουθούν την εβδομαδιαία πρόβα που γίνεται στο ΚΑΠΗ της Ερμούπολης. Φέτος, λειτουργούν 3 διαφορετικά τμήματα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αποτελούν τον πυρήνα της νεανικής χορωδίας, ως φυσική συνέχεια των εμφανίσεων και των εμπειριών που έχουν βιώσει κατά τα τελευταία χρόνια μαζί με την Ορχήστρα των Κυκλάδων και την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Νίκου Κυπουργού.

Η Χορωδία λειτουργεί ως τρίφωνη και έχει δώσει περισσότερες από 30 συναυλίες, συνοδεία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, αυτόνομα ή συνοδεία άλλων μουσικών. Η Χορωδία την περσινή χρονιά ταξίδεψε για πρώτη φορά εκτός Σύρου και συγκεκριμένα πραγματοποίησε με επιτυχία 2 συναυλίες στην Τήνο και το Παρίσι. Φέτος θα εμφανιστεί στα νησιά Πάρο και Άνδρο, ενώ προγραμματίζεται μία εμφάνιση στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 22 Απριλίου 2020.
Η διδασκαλία της χορωδίας γίνεται από ένα οργανωμένο επιτελείο 4 ατόμων και συγκεκριμένα από τους: Νίκο Ρούσσο, Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου και Έλλη Γούναρη.

Η Χορωδία τελεί υπό την ηθική και υλική υποστήριξη της κυρίας Δέσποινας Παρασκευαΐδου.

Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 στην Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Η ιδέα της ίδρυσής του μαζί με τη δραστηριότητα του Open Art Studio γεννήθηκε συγχρόνως με το 1ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου από μια ομάδα καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται, είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά, στο νησί της Σύρου, πρόσφατα μπήκε στις δραστηριότητες και το Stray Art Festival.

Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» έχει ως σκοπό την ανάπτυξη δράσεων σε τομείς που σχετίζονται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η επιθυμία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια είναι οι ιδέες τους και το έργο τους να υλοποιούνται με βάση τις αξίες της διαφάνειας, της ευελιξίας και της ανεξαρτησίας, αναπτύσσοντας συγχρόνως συνεργασίες και με άλλες οργανώσεις και Φορείς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Οι κύριοι στόχοι του «ΟΥΡΙΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» είναι η προβολή, ανάδειξη και εδραίωση του Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου, του Stray Art Festival, του Open Art Studio και γενικά η προώθηση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και η δικτύωση των καλλιτεχνών.

Ο «ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με την τέχνη, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Συμμετέχει επίσης στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά και ενήλικες, σχετικά με την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Η φιλοδοξία και το όραμα του «ΟΥΡΙΟΥ ΑΝΕΜΟΥ» είναι να γίνει μια «στέγη καλλιτεχνικής έκφρασης» για τη τοπική κοινωνία, τους ανήσυχους πολίτες, το κοινό που θα συμμετέχει και θα παρακολουθεί τις δράσεις του, τους εθελοντές και τα μέλη του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ερμούπολη, Σύρος
τηλ. 2281085192

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σάββατο 21/12 στις 19:30
Κυριακή 22/12 στις 12:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
8€ κανονικό/ενηλίκων
5€ παιδικό (έως 18 ετών)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TAMEIΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ

- ΤΗΛ. 2281085192

TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΟΥΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρια
ΑΦΜ: 998226624
ΔΟΥ: ΣΥΡΟΥ
ΕΔΡΑ: Γαλησσας, 84100 Σύρος


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ