STABAT MATER - AVE MARIA - Συναυλία μικτής χορωδίας «ΜΕΛΩΔΟΙ»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Αίθουσα Εκδηλώσεων
της Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ώρα: 19.00

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας
«ΜΕΛΩΔΟΙ»

STABAT MATER
AVE MARIA

Το εκφραστικότατο έργο, ύμνο στην Παρθένο Μαρία, "STABAT MATER", με δεκατρία μέρη, για σολίστ, χορωδία και πιάνο, του Josef Haydn [Rohrau 1732- Vienna 1809], θα ερμηνεύσει, σε διδασκαλία Γεωργίου Ζιάκα, η μικτή χορωδία "Μελωδοί", την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ένα έργο που, ανάμεσα στις πάμπολλες συμφωνίες, τα κουαρτέττα, τα κομμάτια για πιάνο, τις λειτουργίες και τις όπερες, του μεγάλου κλασσικού Αυστριακού συνθέτη, ξεχωρίζει για την μελωδικότητα, την θεΪκή αρμονία, την τελειότητα της γραφής... Συνετέθη το 1767 και παρουσιάσθηκε, για πρώτη φορά, στις 25 Μαρτίου του επόμενου χρόνου, στη Βιέννη.

Στο πρόγραμμα της Συναυλίας περιλαμβάνονται επίσης, τα περίφημα "AVE MARIA", του Franz Schubert (1797-1828), του Giulio Caccini (1551-1618), και των J.S.Bach (1685-1750)-Charles Gounod (1818-1893).

Η μικτή χορωδία «Mελωδοί» ιδρύθηκε το 2012.Από την ίδρυσή της εώς σήμερα έχει πραγματοποιήσει σειρά καλλιτεχνικών εμφανίσεων, σε γνωστούς συναυλιακούς και πολιτιστικούς χώρους, όπως Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βεάκειο θέατρο. Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Καμεράτα Φίλων Μουσικής, του Δήμου Αθηναίων, την Μητροπολιτική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Μobile υπό την διεύθυνση των: Λ.Καρυτινού, Γ.Πέτρου, Μ.Οικονόμου, Β.Τσαμπρόπουλου, Θ.Ορφανίδη και με τις χορωδίες Δήμου Αθηναίων, της ΕΡΤ, του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, της Φιλαρμονικής Εταιρείας Πατρών και την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα των Henry Purcell, Giovanni Battista Pergolesi, Wolfang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Ariel Ramirez και άλλων, καθώς επίσης και Ελλήνων συνθετών: Γ.Κωνσταντινίδη, Δ.Βισβάρδη, Μ.Θεοδωράκη, Μ.Χατζιδάκι, Μ.Γρηγορίου, Μ.Πλέσσα, Σ.Σπανουδάκη, Β.Τσαμπρόπουλο κ.α. Με την συμμετοχή της χορωδίας ηχογραφήθηκε σε CD το γνωστό έργο του Σ.Σπανουδάκη, «Ηλιοποτισμένη»

Συμμετέχουν:
Μαρίνα Ρετσκάλοβα-Μποτίνη, soprano
Κυριακή Τροχάνη, mezzo-soprano
Σταύρος Ζουλιάτης, tenor
Φίλιππος Βαζάκας, basso

Φιλική συμμετοχή:
Το Σύνολο Παιδικών Φωνών "Εllie's voices"(Διδασκαλία: 'Ελλη Μουχτάρη)

Ο Αλέξανδρος Μακρής, πιάνο.

Διευθύνει ο Γεώργιος Ζιάκας

Παρουσίαση: Ράνια Βισβάρδη.

Παραγωγή: Eν πλώ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
«ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ώρα: 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά παραλαμβάνονται με μια ταυτότητα ή με την κάρτα που χρησιμοποιήθηκε την ημέρα της παράστασης στην είσοδο της Μουσικής Βιβλιοθήκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είτε νωρίτερα από το εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ
ΜΠΙΛΑΛΗΣ Γ. - ΚΑΡΑΒΑΝΗΣ.Α. Ο.Ε.
ΑΦΜ: 099117497
ΔΟΥ: Ε' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 49, ΑΘΗΝΑ


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ