«Γλυκά μου μάτια...»
Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης 

«Γλυκά μου μάτια...»
 Αφιέρωμα στο Νίκο Γούναρη 

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 20:30

Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη"
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι σύγχρονοι τροβαδούροι αδελφοί Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης γνωστοί μέσα από εμφανίσεις τους σε επίλεκτες πολιτιστικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης (Αλάτι της Γης, Στάση ΕΡΤ, Έχει Γούστο) σας προσκαλούν σε ένα θεματικό μουσικό ταξίδι, αφιερωμένο στον αξέχαστο Νίκο Γούναρη.

Ο Νίκος Γούναρης (1915 – 1965) αποτέλεσε τον κορυφαίο τροβαδούρο της νεότερης Ελλάδας, υπηρετώντας το ελαφρό – κυρίως – τραγούδι από την περίοδο του μεσοπολέμου έως το τέλος της ζωής του, με αποκορύφωμα την δεκαετία του 1950. Ερμήνευσε και άλλα είδη εκτός από τις ρομάντζες, στις οποίες διακρίθηκε, όπως καντάδες, αρχοντορεμπέτικα, λαϊκά, δημοτικά, σατυρικά κ.ά.

Εμβληματικά τραγούδια όπως Γλυκά μου μάτια, Ένα βράδυ που 'βρεχε, Αυτός ο Άλλος, Όταν γελάς, Θυμήσου, Για τις γυναίκες ζούμε, Μη μου παραπονιέσαι, Μια κότα στρουμπουλή, Για μας κελαηδούν τα πουλιά έρχονται να θυμίσουν στους παλαιότερους, αλλά και να γνωρίσουν στους νεότερους τον σπουδαίο τροβαδούρο ερμηνευμένο μέσα από τις φωνές των αδελφών Καραβιώτη, που προσεγγίζουν με απόλυτο σεβασμό και αγάπη το ερμηνευτικό ύφος και το ήθος του αλησμόνητου βάρδου.

Στην συναυλία, οι γλυκιές κιθάρες των αδελφών Καραβιώτη θα συνηχήσουν με το καλλικέλαδο ακορντεόν του σπουδαίου μουσικού Λευτέρη Γρίβα προσδίδοντας το απαραίτητο μουσικό ηχόχρωμα στο αφιέρωμα. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο εξαιρετικός πιανίστας Ανδρέας Μπουτσικάκης με το ύφος που αρμόζει στην εποχή.

Τις ενορχηστρώσεις της συναυλίας και την ιστορική έρευνα υπογράφει ο μουσικολόγος και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Καραβιώτης.


Τα αδέλφια Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης κλείνουν φέτος 31 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι υποστηρίζοντας με το καλλιτεχνικό τους ήθος την πεποίθηση «τραγουδάμε για να ενώσουμε τον κόσμο πιστεύοντας στη θεραπευτική δύναμη της καλής μουσικής». Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στην μουσική ομάδα των αδελφών Καραβιώτη και των αξιόλογων συνεργατών τους, που προβάλουν με συνέπεια και σεβασμό το αστικό αθηναϊκό τραγούδι, το οποίο αποτελεί ταυτοτικό σύμβολο των Αθηναίων, αλλά της νεότερης ελληνικής παράδοσης.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
30€ Διακεκριμένη
25€ Α ζώνη
20€ Β ζώνη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
2 ώρες (διάλειμμα 10')

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ
Γ. & Σ. ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ ΟΕ
ΑΦΜ: 998620025
ΔΟΥ: Δ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 39, ΑΘΗΝΑ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ