Sounds - 2 strings Combinations

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

2017 Μουσικές στιγμές στον ’γιο Παύλο

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα


Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ώρα 20:30

  
Sounds - 2 strings Combinations

Ελένη
Παπαδοπούλου, βιολί
Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλοΟ συνδυασμός δύο εγχόρδων, του βιολιού  και του βιολοντσέλου, με ήχους που «ενώνονται» και «χωρίζουν», δίνοντας την αίσθηση ενός πολύχορδου οργάνου, θα είναι στο επίκεντρο της συναυλίας που θα δοθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών.

Η βιολονίστα Ελένη Παπαδοπούλου και ο βιολοντσελίστας Ισίδωρος Σιδέρης, θα ερμηνεύσουν ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα με έργα γραμμένα ειδικά για ντούο βιολί/τσέλο, Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών, τα οποία χρονολογούνται από το 1864 μέχρι και σήμερα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας

Arthur Honegger (1892-1955)
Sonatine for violin and cello

Νίκος Σκαλκώτας (1904-1949)
Ντούο για βιολί και βιολοντσέλο, Αρ.2
Andante molto espressivo

Φίλιππος Τσαλαχούρης (1969)
(Α’ παγκόσμια εκτέλεση)
Πέντε σκίτσα για βιολί και βιολοντσέλο,op.96

Σίμος Παπάνας (1979)
4 Miniatures
 
Zoltan Kodaly (1882-1969)
Duo fur violine und violoncello op.7 (1914)

Johan Halvorsen (1864-1935)
Duo for violin and cello
Passacaglia γραμμένη πάνω στο μουσικό θέμα της Σουίτας αρ.7 σε σολ ελάσσονα
του George Frideric Handel

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Αθήνα


Η βιολονίστα Ελένη Παπαδοπούλου, με σπουδές στην Ελλάδα και την Ελβετία,  έχει διατελέσει μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Σύγχρονης Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ΕΤ3, υπεύθυνη παρουσίασης πολιτιστικής εκπομπής της ΕΤ3 και υπεύθυνη Καλλιτεχνικών Δράσεων στη Δημοτική Επιχείρηση Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς. Από το 1990 έως σήμερα έκανε ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΤ3, συμμετείχε σε μουσικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκη 1997, έδωσε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμμετείχε σε φεστιβάλ νέων Ελλήνων συνθετών, δίδαξε βιολί σε παιδιά με προβλήματα όρασης σε συνεργασία με την Σχολή Τυφλών Θεσ/νίκης, στο Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης, ενώ διδάσκει εθελοντικά βιολί σε παιδιά ρομά σε υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε προγράμματα για την πρόληψη της παραβατικότητας σε ανήλικα παιδιά. Από το 2013, παρουσιάζει σε ρεσιτάλ έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών στη Γενεύη σε συνεργασία με Έλληνες μουσικούς, και δίνει συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ο βιολοντσελίστας Ισίδωρος Σιδέρης, με σπουδές στην Ελλάδα και την Γερμανία, είναι μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών και από το 2001 μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στην οποία είναι αναπληρωτής κορυφαίος βιολοντσελίστας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ (Διεθνή φεστιβάλ μουσικής Ναυπλίου, Κυκλάδων, Σαντορίνης, Ηρακλείου, Μυκόνου, Παξών, Armonie della Sera στην Ιταλία κ.α.) και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Iταλία, Γαλλία, Αυστρία,  Γερμανία, Ελβετία και τις ΗΠΑ.

"Μουσικές στιγμές στον ’γιο Παύλο"
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου - Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα
 
Η πρωτότυπη σειρά συναυλιών "Μουσικές στιγμές στον ’γιο Παύλο", εγκαινιάστηκε το 2016 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση 30 συναυλιών, συνεχίζεται και το 2017, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Πληροφορίες - Κρατήσεις
Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
www.ticketservices.gr
Καταστήματα Public

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο) για παιδιά

Διοργάνωση και επικοινωνιακή προβολή: specs µn’ arts
Παραγωγή: Αrte Αtene

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ: ΕΡΤ, Τρίτο ΠρόγραμμαΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Φιλελλήνων 27, Αθήνα

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Ώρα έναρξης: 20:30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟY
12€ (κανονικό)
10€ (παιδικό)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +1€ ανα εισιτήριο.

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
specs ' n ' arts

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
"ARTE ATENE"
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: Αγ. Δημητρίου
Οδός: Φ.Κορυτσάς 17 Υμηττός

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ