Σοφία Καμαγιάννη «Μπλε και ασημί»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σοφία Καμαγιάννη

«Μπλε και ασημί»

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, 20.30

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης
Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Η συνθέτρια και πιανίστα Σοφία Καμαγιάννη σε μια ανατρεπτική πιανιστική περφόρμανς αυτόματης σύνθεσης.

Στο πρώτο μέρος προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής σύλληψης-αντίληψης, αλλά και αίσθησης των πλήκτρων, έχοντας κλειστά τα μάτια.  Η μάσκα που θα φορά δεν έχει ως στόχο να αναδείξει κάποια τεχνική άνεση στη  γνώση του πιάνου, ή απόλαυση κατά το παίξιμο (είναι γνωστό ότι τα κλειστά μάτια βοηθούν στη συγκέντρωση), αλλά να αφήσει χώρο στη διαίσθηση  της στιγμής να οδηγήσει το έργο και τη ροή του. Αυτό ξεκίνησε από μια απλή εσωτερική αναζήτηση η οποία σύντομα απέκτησε άλλα χαρακτηριστικά. Έτσι η διαδικασία της σύνθεσης ως «σύγχρονη» μουσική πράξη ανοίγεται σε νέους, ανεξερεύνητους μουσικούς δρόμους, χωρίς τη λογική επεξεργασία (π.χ. όραση), και χωρίς καμία προκαθορισμένη αναφορά. Η διάρκεια του πρώτου μέρους είναι 30 λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται για πρώτη φορά το καινοτόμο σύστημα Piano +, το οποίο αποτελεί προέκταση του ηχητικού κόσμου του πιάνου. Μικρόφωνα συλλαμβάνουν τον ήχο του οργάνου και αυτός ο ήχος περνά από υπολογιστή και τέλος από τα ηχεία για να ακουστεί. Η διαδικασία της μεταμόρφωσης του ήχου δεν γίνεται με παρέμβαση τρίτου, αλλά από την πιανίστρια την ώρα της εκτέλεσης. Ο μηχανισμός του Piano+ τοποθετείται στο όργανο με τρόπο που να είναι εύκολα προσβάσιμος και σχεδόν αόρατος, καθώς η φιλοσοφία του είναι να ενσωματωθεί η τεχνολογία στο όργανο και όχι το αντίστροφο. Έτσι, το δεύτερο μέρος είναι σαν μια σουίτα αυτόματης σύνθεσης,  αποτελούμενη από μικρότερες ενότητες, με στόχο να αξιοποιηθεί η απρόσμενη γκάμα ηχητικών κόσμων, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και την ευρηματικότητα της συνθέτριας. Το Piano+ αναπτύχθηκε από κοινού από τoυς Tim Ward και Σοφία Καμαγιάννη. Η τεχνολογία  του συστήματος Piano+  αναπτύχθηκε από τον Tim Ward.  «Εξ αρχής η σκέψη  ήταν ότι το σύστημα θα έπρεπε να δοκιμαστεί και να ολοκληρωθεί μέσα από στενή συνεργασία με έναν πιανίστα, με πρόβες και πειραματισμό σε όλα τα στάδια του συστήματος, και μουσικές συζητήσεις που θα οδηγούσαν στην ολοκλήρωσή του. Αυτό τον ανεκτίμητο ρόλο έπαιξε η Σοφία Καμαγιάννη, φέρνοντας το σύστημα στη σημερινή του μορφή και αναπτύσσοντας τις μουσικές του δυνατότητες». (Τ.W.)

 

Εισιτήρια!

Γενική είσοδο: 12€

Ανέργων/φοιτητικά 10€   

Προπώληση ticketservices.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ γενική είσοδος
10€ ανέργων/φοιτητικά

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 997158637
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Μοναστηρίου 136, Αθήνα, 10442

 

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ