Οι Social Waste στα Γιάννινα

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΤΡΙΕΘΝΕΣ - Θέση Σκαλοπούλα, Δωδώνη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Social Waste

στα Γιάννινα

Στο "Τριεθνες" θέση Σκαλοπούλα Δωδώνη

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Ώρα έναρξης 21:30

 
"...η φωνή στο ηχείο, και στο πάλκο η μπάντα"
 
Οι Social Waste επιστρέφουν στις καλοκαιρινές σκηνές. Μετά από δύο χρόνια αποχής φορτώνουν γκάιντες, λαούτα, μπαγλαμάδες, αρχαίες και ποντιακές λύρες και ξεκινούν μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία.
 
Τύμπανα, ποντιακή λύρα, γκάιντα, λαούτο, μπάσο και τρία μικρόφωνα που ραπάρουν ασταμάτητα οργώνοντας τη σκηνή δεν είναι δα και πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ούτε στην εγχώρια ούτε και στην Ευρωπαϊκή μουσική σκηνή, ειδικά όταν οι στίχοι και οι μουσικές που τους συνοδεύουν έχουν αυτή την ιδιαίτερη, μεσογειακή αλλά και παγκόσμια ταυτότητα που χαρακτηρίζει τους Social Waste και το χιπ χοπ της Μεσογείου τους. Σε αυτό άλλωστε και έγκειται και η μοναδικότητα αυτής της μπάντας.
 
μαζί τους οι μουσικοί:
- Drums: Lucretia de Manchione
- Λύρα Πόντου: Γιάννης Μιχαηλίδης
- Μπάσο: Στέλιος Μπότσαρης
 
Στον ήχο ο Μάρκος Πινακουλάκης
 
Την συναυλία θα ανοίξει ο Νικόλας Μποτίνας με το "Εκτός Τρόπου και Τρόμου Loop Project"
 
Εισιτήρια θα βρείτε στα παρακάτω σημεία
 
Εισιτήρια:
- Προπώληση: 10€
- Ταμείο: 12€
 
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
1. Τριεθνές Δωδώνη
2. Φραπεδιξ (Ναπ. Ζέρβα 67)
3. Rocka Rolla (Ναπ. Ζέρβα 2)
4. Σφεντόνα (Καλλαρη 31)
 
Social Waste
 
Οι Social Waste δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των Active Member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους.
 
Έτσι με την ομάδα της Freestyle Productions εμφανίστηκαν ζωντανά σε πολλές μουσικές σκηνές της Ελλάδας μέχρι το 2006 όπου και αποφάσισαν να κάνουν μια παύση ώστε να ψάξουν μέσα τους, να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να ακονίσουν τις αιχμές τους. Έτσι το 2013 εμφανίζονται ξανά με την προσθήκη 2 νέων μελών, του Χρήστου (μέλος κι αυτός της παρέας της freestyle production) και του Γιώργη Νίκα (Αντίποινα) οι οποίοι εμφυσήσανε νέα πνοή στη μπάντα.
 
Σήμερα, κοντά στα σαράντα, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έμαθαν μικροί, προσπαθώντας όπως λένε να το πάνε «λίγο πιο πέρα» από 'κει που το παρέλαβαν, πριν το παραδώσουν και οι ίδιοι στην επόμενη γενιά. Οργώνοντας την Ελλάδα και παίζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ και στηρίζοντας πάντα αυτοοργανωμένους πολιτικούς χώρους και κινήματα κατάφεραν να κερδίζουν έδαφος και να χτίσουν το κοινό τους χωρίς την βοήθεια εταιρειών managment με μόνο τους όπλο τη μελωδίες και τους στίχους τους.
 
Η καινοτομία της μπάντας είναι ότι εισήγαγαν παραδοσιακά ελληνικά αλλά και όργανα του ευρύτερου μεσογειακού πολιτισμού χωρίς να αναπαράγουν «μουσειακά» παραδοσιακά μοτίβα, αλλά να συνθέτουν δικές τους μελωδίες και ρυθμούς συνδυάζοντάς τους με τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ-χοπ. Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους λαούτου, γκάιντας, αρχαίας λύρας, μπαγλαμά και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα. Οι στίχοι τους βρίθουν από αναφορές στους ποιητές και τους λογοτέχνες του κόσμου, καθώς και στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο ολόκληρο. Στα τραγούδια των Social Waste o Μανόλης Αναγνωστάκης συνυπάρχει με τον Ζαν Κλοντ Ιζό, και ο Χρόνης Μίσσιος με τον Subcomandante Marcos των Ζαπατίστας σε ένα εκρηκτικό μείγμα.
 
Πλέον έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, και αυτοοργανωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία, Νορβηγία, Μεξικό). Επίσης έχουν έντονη ακτιβιστική δράση ενώ συχνά δίνουν ομιλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και πανεπιστήμια σχετικά με την κοινωνικοπολιτική διάσταση του χιπ χοπ.
 
Δισκογραφία
  •  ... ήταν ταξίδι (ανεξάρτητη παραγωγή 2002)
  •  Στη γιορτή της ουτοπίας (ανεξάρτητη παραγωγή 2013)
  •  Με μια πειρατική γαλέρα (ανεξάρτητη παραγωγή 2015)
  •  Το χιπ χοπ της Μεσογείου (ανεξάρτητη παραγωγή 2017)
  • ·Σύνορα (ανεξάρτητη παραγωγή 2020)
 
"Εκτός Τρόπου και Τρόμου Loop Project"
 
Το "Εκτός Τρόπου και Τρόμου Loop Project" αποτελεί την πρώτη solo δουλειά του Νικόλα μέσα από την οποία χτίζοντας με κιθάρες, πλήκτρα, πετάλια ... noise ηχητικά τοπία πάνω στα οποία οι στίχοι του αφήνονται να αιωρούνται και να λειτουργήσουν αναδρομικά σε μια αναφορά σε όλες τις δημιουργικές φάσεις του.
 
Το Project αυτό έρχεται να συμπέσει με την δεύτερη έκδοση της ποιητικής συλλογής του Νικόλα με τίτλο "Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ", η οποία θα παρουσιαστεί σε μια σειρά παραστάσεων ανά την Ελλάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ
Θέση Σκαλοπούλα - Δωδώνη
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ προπώληση
12€ στο ταμείο

Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ticket Services
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
1. Τριεθνές Δωδώνη
2. Φραπεδιξ (Ναπ. Ζέρβα 67)
3. Rocka Rolla (Ναπ. Ζέρβα 2)
4. Σφεντόνα (Καλλαρη 31)

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Κολιγιώτης Χριστόφορος
Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 105309345
ΔΟΥ: Ιωαννίνων
ΕΔΡΑ: Δωδώνη

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ