Σύγχρονοι Επτανήσιοι Συνθέτες

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


«Σύγχρονοι Επτανήσιοι Συνθέτες»

Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022
ώρα 20.00

Με εννιά έργα σε 1η εκτέλεση, οι «Σύγχρονοι Επτανήσιοι Συνθέτες» θα πραγματοποιήσουν Συναυλία το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Οι «Σύγχρονοι Επτανήσιοι Συνθέτες» είναι 10 συνθέτες, που τους συνδέουν η Επτανησιακή τους καταγωγή και κοινές μουσικές καταβολές όπως αυτές δημιουργήθηκαν από την συμμετοχή τους στις περίφημες επτανησιακές φιλαρμονικές. Ακολούθησαν σοβαρές σπουδές και διαρκής καλλιτεχνική δραστηριότητα. Σκοπός τους είναι η προβολή του έργου των επτανησίων συνθετών από τον 19ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Το 2014 εκδόθηκε CD με τίτλο «Contemporary Corfiot Composers». Στη συναυλία του Παρνασσού θα τιμηθούν η εθνική παλιγγενεσία, με έργα ειδικά γραμμένα για τη συναυλία αυτή και τα «150 χρόνια μετά» του ιδρυτή της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής και πρώτου Έλληνα συνθέτη στη Νεοελληνική Μουσική, Νικόλαου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου (1795-1872).

Θα παρουσιαστούν έργα των Νικόλαου ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ, Σπυρίδωνος ΣΑΜΑΡΑ και των: Κωνσταντίνου ΑΓΟΥΡΙΔΗ, Παύλου ΒΕΝΤΟΥΡΑ, Σπύρου ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, Σπύρου ΜΑΖΗ, Σπύρου ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Χρύσανθου ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ, Σπύρου ΠΡΟΣΩΠΑΡΗ, Νίκου ΡΟΔΙΤΗ, Σπύρου ΡΟΥΒΑ και Σπυρίδωνος ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗ, ειδικά γραμμένα για τη συναυλία αυτή.

Τα έργα θα ερμηνεύσουν η μεικτή χορωδία "AMBITUS" Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, οι σολίστ της όπερας Μίνα ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ, σοπράνο, Έφη ΔΗΜΗΤΡΕΛΟΥ, σοπράνο, Γιάννης ΚΑΛΥΒΑΣ, τενόρος, η τσεμπαλίστα Γιούλη ΒΕΝΤΟΥΡΑ, οι πιανίστες Παύλος ΒΕΝΤΟΥΡΑΣ, Σπύρος ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών "ΠΙΝΔΑΡΟΣ". Συμμετέχουν η Leslie JONES, βιολοντσέλο, ο Σέργιος ΓΙΩΤΗΣ, φλάουτο, o Νίκος ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, τρομπέτα. Στο πιάνο συνοδεύει ο Μιχάλης ΧΑΝΟΣ. Θα προλογίσει ο Θωμάς ΤΑΜΒΑΚΟΣ.

 

 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος:
10€
Μειωμένο*
: 5€
*(φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Υπηρεσία Εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ARTE ATENE -  Κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΔΡΑ: Φ.ΚΟΡΥΤΣΑΣ 17, ΥΜΗΤΤΟΣ

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ