TicketServices.gr

«The Show!» a real time creation | Quo Vadis Dance Company

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο - Τρίπολη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Quo Vadis Dance Company

The Show!
a real time creation

ΤΡΙΠΟΛΗ
Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020
στις 20.30

Μια παράσταση που δημιουργείται επί τόπου με χορογράφο το κοινό

>

Τι είναι ένα έργο χορού; Πώς δομείται, πως αφηγείται, πόσο εύκολα επικοινωνείται ο κώδικας της σύνθεσης, πώς ένα έργο γίνεται κατανοητό από το ευρύ κοινό και τι περιμένει το κοινό να δει πάνω στην σκηνή όταν επιλέγει να δει μία παράσταση χορού. Ποιο θα ήταν άραγε το αποτέλεσμα εάν μπορούσε το κοινό να χειριστεί τα εργαλεία της χορογραφικής σύνθεσης; Θα έμοιαζε με το τυχαίο παιχνίδι που παίζει ένα παιδί ακούσια ή μήπως μέσω στοχευμένης καθοδήγησης, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε ένα άρτιο αποτέλεσμα; Πόση ευθύνη μπορεί να αναλάβει ο θεατής για την ικανοποίηση του "γούστου" του, όταν του δίνεις απλόχερα την επιλογή για αλλαγή;

Η ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης, του μέτρου της ευθύνης και των ορίων μεταξύ ελευθερίας και ασυδοσίας. Ένα έργο που καθορίζεται από τις αποφάσεις που το κοινό θέλει και τολμά να πάρει, κρούοντας τον κώδωνα της ατομικής ευθύνης, των αρχών και των προσωπικών ορίων.

Αποτυπώνοντας στην πράξη το εφήμερο της τέχνης, το φευγαλέο. Παρουσιάζοντας μπροστά στο κοινό την ίδια την ουσία της δημιουργίας, την υποκειμενικότητα, την ανάγκη για έκφραση στο εδώ και στο τώρα, των αποφάσεων που ορίζουν το άτομο στην κάθε παρούσα στιγμή. Το κοινό, συντελεί τελικά συνολικά μία οντότητα, τον χορογράφο. Οι χορευτές μετασχηματίζονται σε εργαλεία και η μουσική αποτυπώνει την ροή, την αναπόφευκτη "σούπα" ορμής που συνοδεύει την ύπαρξη και ειτε την ακολουθεί, είτε της εναντιώνεται, το αποτέλεσμα εν τέλει, αφορά μόνο το βλέμμα του παρατηρητή.

Το The Show! Realtime Creation, είναι ένα έργο παρουσιάσιμο σε οποιαδήποτε συνθήκη με συγκεκριμένη δομή αλλά συνεχώς διαφορετική αφήγηση. Μία ομάδα έξι χορευτών, ενός μουσικού και ενός ηθοποιού-παρουσιαστή επί σκηνής, συνεννοημένοι με αλγόριθμους σύνθεσης ακολουθούν τις οδηγίες του κοινού, οι οποίες παροτρύνονται από τον ηθοποιό, που έχει τον ρόλο του παρουσιαστή-οικοδεσπότη

Δημιουργός-Χορογράφος: Ζαφειρία Τσιρακάκη
Βοηθός χορογράφου: Βαρβάρα Μπαρδακά
Χορευτές: Μαρίνα Σασλή, Σοφία Πουχτού, Ορέστης Αλεξιάδης, Χρήστος Στα Μαρία, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης
Ηθοποιός-Παρουσιαστής: Γιάννης Κουρμπάνης
Sound design / live performance with electronics: Βασίλης Γεωργακόπουλος
Φωτισμός / επιμέλεια video: Γιώργος Σιντόσης
Επιμέλεια φωτογραφιών και αφίσας: Ορέστης Αλεξιάδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Σπετσερόπουλου 3
Τρίπολη 221 00

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020
ώρα έναρξης: 20.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
75 '

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12 € κανονικό
10 € φοιτητικό

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και είτε τα εκτυπώνετε, είτε τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να τα επιδείξετε κατά την προσέλευσή σας στο θέατρο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • Για την διεξαγωγή της παράστασης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί από το υπουργείο υγείας και το υπουργείο πολιτισμού. Η χρήση της μάσκας για τους θεατές είναι υποχρεωτική για όλη την διάρκεια παραμονής τους στο χώρο του θεάτρου.
  • Η προπώληση γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά έως και 1 ώρα πριν την παράσταση. Η επίδειξη του εισιτηρίου μπορεί να γίνει είτε μέσω εκτύπωσης είτε μέσω κινητού.
  • Σε περίπτωση μειωμένου εισιτηρίου χρειάζεται η προσκόμιση του αντίστοιχου δικαιολογητικού.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
QUO VADIS Α.Μ.Κ.Ε.
ΑΦΜ: 997026665
ΔΟΥ: Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Ακομινάτου 8, Αθήνα, 104 37
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω