Ρεσιτάλ Κιθάρας - Ιάκωβος Κολανιάν

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ιάκωβος Κολανιάν
Ρεσιτάλ Κιθάρας

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ώρα 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
(Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Ο διεθνώς καταξιωμένος κιθαριστής, με τις επανειλημμένες του εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων Ελλήνων κιθαριστών. Οι ακροατές παρακολουθούν πάντα με ενδιαφέρον τις ερμηνείες του οι οποίες διαπνέονται από όραμα και πίστη, αποτελούν δε, συχνά, γέφυρα ανάμεσα στην κλασική μουσική και τις μουσικές του κόσμου.

Για αυτό το ρεσιτάλ του δεν διαμόρφωσε πρόγραμμα δομημένο με την ανησυχία του νεοπαγούς και συχνά πειραματικού που αποσκοπούν στο ενδιαφέρον για την πρωτοτυπία. Εστιάζει σε έργα γνωστά, δημοφιλή και δοκιμασμένα στην αντοχή του χρόνου τα οποία φέρουν την υπογραφή σπουδαίων και ιστορικά αναγνωρισμένων συνθετών της κιθάρας. Για το διαφορετικό κάλεσε τον Κριτικό και Ιστορικό μουσικής Γιώργο Β. Μονεμβασίτη να συμπράξει επί σκηνής όχι απλώς προλογίζοντας, αλλά σχολιάζοντας και συζητώντας επιπλέον με τον ερμηνευτή τα έργα του προγράμματος.

Το πρώτο μέρος αρχίζει με το "Thème Varié" (Θέμα και Παραλλαγές) έργο 9 του Fernando Sor (1778-1839). Το αγαπημένο αυτό έργο είναι βασισμένο σε μιαν άρια από την όπερα Die Zauberflöte (Μαγικός Αυλός)του W.A. Mozart. Ο συνθέτης καταφέρνει με το έργο αυτό να αναδείξει τις δυνατότητες της κιθάρας και παράλληλα να δώσει στον ερμηνευτή την ευκαιρία να επιδείξει τις ερμηνευτικές και τεχνικές του ικανότητες.
Ακολούθως θα ερμηνευτούν τα έργα "Capricho Árabe" (Αραβικό Καπρίτσιο) και "Recuerdos de la Alhambra" (Αναμνήσεις από την Αλάμπρα) του Francisco Tárrega (1852-1909). Γεμάτα λυρισμό και ρομαντικά κορυφώματα τα δύο αυτά έργα του Ισπανού μουσουργού και κιθαριστή αποτελούν υπέρτατο δείγμα γραφής του ρεπερτορίου της κιθάρας.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώνεται με τρία δεξιοτεχνικά και πανέμορφα έργα του Παραγουανού συνθέτη και κιθαριστή Agustín Barrios Mangoré (1885-1944). Πρόκειται για τα "Estudio de Concierto No.1, "La Catedral" (Ο Καθεδρικός) και "Danza Paraguaya Νο.1" που για διαφορετικούς λόγους το καθένα αποτελούν σημείο αναφοράς της κιθάρας.

Το δεύτερο μέρος αρχίζει με ένα εμβληματικό έργο της φιλολογίας της κιθάρας: τα "5 Πρελούδια" του Heitor Villa-Lobos (1887-1959)· γραμμένα το 1940 είναι αφιερωμένα στη σύζυγό του εθνικού συνθέτη της Βραζιλίας Arminda Neves d'Almeida. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τα "7 Βαλς" του Antonio Lauro (1917-1986), στα οποία είναι φανερά τα ηχοχρώματα της παραδοσιακής μουσικής της Βενεζουέλας, γενέτειρας γης του συνθέτη.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

20€
 Διακεκριμενη (Πλατεία: 1-4)
15€
Α' Ζώνη (Πλατεία: 5-15) & Εξώστης
10€ Μειωμένο (Ανέργων, Φοιτητών, ΑμεΑ) (*)

(*) τα μειωμένα εισιτήρια εκδίδονται μόνο στην Α Ζώνη και στον εξώστη
Οι θέσεις είναι χωρίς αρίθμηση σε κάθε ζώνη

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARTE ATENE - Κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΔΡΑ: Φ.ΚΟΡΥΤΣΑΣ 17, ΥΜΗΤΤΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ