«Μια μουσική διαδρομή με δυο στάσεις στο Παρίσι»
Ρεσιτάλ πιάνου Κατιάνα Γεωργά

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Μια μουσική διαδρομή με δυο στάσεις στο Παρίσι»

Ρεσιτάλ πιάνου Κατιάνα Γεωργά

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα έναρξης 20:30

Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας

Μια μουσική διαδρομή με δυο στάσεις στο Παρίσι", από τον Ιωάννη Σεβαστιανό Μπαχ στον Κυριάκο Σφέτσα με την πιανίστα Κατιάνα Γεωργά στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας.

Σε κάθε περίοδο της μουσικής, αναζητήσεις και επιρροές καθρεφτίστηκαν χαρακτηριστικά και στο στυλ γραφής, ειδικά μάλιστα στα έργα για πιάνο, που ήταν σταθερά ανάμεσα στα πλέον δημοφιλή όργανα για συνθέτες, ερμηνευτές και κοινό.

Από τον Μπουζόνι που ανασύνθεσε με ρομαντική ματιά τη γνωστότατη Chaconne για βιολί του Μπαχ και την ομολογουμένως καθοριστική παρουσία του Σοπέν στο πιανιστικό σύμπαν, στην ιμπρεσιονιστική περίοδο των Ντεμπυσύ και Ραβέλ και την πιο πρόσφατη πιανιστική δημιουργία του Έλληνα συνθέτη Κυριάκου Σφέτσα.

Το Παρίσι είναι πόλος έλξης των περισσότερων δημιουργών των έργων του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου και του Σφέτσα. Ωστόσο, για το ρεσιτάλ της, η σολίστ διαλέγει δύο από τα έργα του που γράφτηκαν αργότερα, κατά την επιστροφή του στον τόπο καταγωγής του τη Λευκάδα, εκεί όπου οι μουσικές διαδρομές κατασταλάζουν και μια εσωτερική ανασκόπηση δίνει καθοριστική έμπνευση και προσωπικό μουσικό ύφος.

Τα εξαιρετικά σημαντικά έργα για πιάνο του Κυριάκου Σφέτσα ηχογραφούνται και αναμένεται η κυκλοφορία τους από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.


Γεννημένη στην Αθήνα η Κατιάνα Γεωργά αρχίζει σπουδές πιάνου σε ηλικία έξι ετών στο Ωδείο Αθηνών με τους Λ. Βιτσεντζάτου, Ε. Συριώτη και Α. Γαρουφαλή. Σε ηλικία 18 ετών αποφοιτά με Δίπλωμα πιάνου (Άριστα παμψηφεί και Α' Βραβείο).

Συνεχίζει τις σπουδές της στην Αγγλία (Royal College of Music -Λονδίνο) πλάι στον Ν. Immelman και αποσπά το Postgraduate Diploma in solo and ensemble performance με την υψηλότατη βαθμολογία 1 (one). Πιανιστικά συνεχίζει τις σπουδές της στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι στο CRD de Gennevilliers με τους Josette Morata, J.C. Bouvresse και αποφοιτά με Διπλώματα πιάνου και μουσικής δωματίου (Α' Βραβείο και συγχαρητήρια της επιτροπής παμψηφεί), ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Κατιάνα Γεωργά έχει λάβει συμβουλές κι έχει επηρεαστεί πιανιστικά και μουσικά από τους Ortance Cartier Bresson, Jacob Rodney, Germaine Mounier, Gery Moutier. Η ίδια διδάσκει πιάνο στο Conservatoire Slave de Μusique, και στην École de musique d' Issy-Les-Moulineaux.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες όπως η Οrchestre de Conservatoire de Gennevilliers και η Οrchestre "Les Ιntégrales", ως μέλος συνόλου μουσικής δωματίου και ως συνοδός εγχόρδων και πνευστών οργάνων. Επίσης, έχει παρουσιαστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Γαλλία ( Salle Cortot, Maison de Radio France, La Villete, Eglise cathédrale de Sainte- Croix, Eglise Écossaise κ.ά.), Γερμανία, Ελβετία , Μαρόκο, Σλοβενία, Μονακό.

Στο ενεργητικό της έχει πολλά βραβεία από συμμετοχές σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς: Rubinstein international compétition, 2018 Bagnolet - Γαλλία, deuxième prix (Β' Βραβείο) Ibla Grand Prize - 2008 - Σικελία, Ιταλία - prix of distinguished pianist
A. Alieva international competition Gaillard - Γαλλία - 2006 - Prix special pour la meilleure interpretation d'un oeuvre contemporain (βραβείο καλύτερης ερμηνείας σύγχρονου έργου) και deuxième prix - catégorie professionnels (Β' Βραβείο του όλου διαγωνισμού) C. Ficher competition (διαγωνισμός προκλασικής μουσικής) Royal College of Μusic - Λονδίνο 1996 - Highly commented.

Η δισκογραφική της δουλειά περιλαμβάνει τις ηχογραφήσεις:

Le Pierrot Lunaire του Α. Schoenberg - Οrchestre "Les Intégrales" 2007.
"Las Malenas live au Triton" (ζωντανή ηχογράφηση με την ορχήστρα τάνγκο "Las Malenas" στη μουσική σκηνή "Le Triton") 2009, (Production: Le Triton).
Jean Martinon - l' intégral pour violon et piano (ηχογράφηση με τα άπαντα του συνθέτη για βιολί και πιάνο) 2018, Claire Couic, βιολί (Éditeur: Gérard Billaudot).

Στα τρέχοντα σχέδιά της συμπεριλαμβάνεται και η ολοκλήρωση της ηχογράφησης του συνόλου των πολύ σημαντικών έργων για πιάνο του Κυριάκου Σφέτσα, παραγωγή που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την ΕΡΤ.

Παράλληλα η Κατιάνα Γεωργά ηχογραφεί το πιανιστικό έργο του Κύπριου συνθέτη Μιχάλη Ανδρονίκου σε άλμπουμ με τον τίτλο ''Διασπορά''- από το ομότιτλο κομμάτι που αφιερώνεται από τον συνθέτη στον μουσικό ερευνητή του έργου Ελλήνων συνθετών του ελλαδικού χώρου και της διασποράς, Θωμά Ταμβάκο. Η ηχογράφηση γίνεται σε συνεργασία με την Plaza Mayor Company και κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2024. Δεδομένου ότι η διασπορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτισμικής παρουσίας, η Κ. Γεωργά δεν μπορούσε παρά να αποδεχθεί αυτή τη μουσική πρόταση, πολύ περισσότερο αφού η ελληνική διασπορά συμπεριλαμβάνει και την ίδια προσωπικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Ιπποκράτους 41, Αθήνα
2103634000
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€ κανονικό
5€ μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% (ελάχιστη χρέωση 0,50€)

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ
ΑΦΜ: 094079082
ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ