TicketServices.gr

Qualia

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΦΟΥΑΓΙΕ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Qualia

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
φουαγιέ

13 - 16 Σεπτεμβρίου 2021


Η παράσταση Qualia, πραγματεύεται την υποκειμενικότητα της πρόσληψης των εννοιών που είναι συνυφασμένες με το μπαρόκ όπως το δέος, το παράδοξο, η διάρρηξη της στατικότητας, η ρευστότητα της μορφής, η δραματική ένταση του συναισθήματος, η απελπισία του έρωτα. Εξ' ου και ο τίτλος της παράστασης, Qualia. Με τον όρο Qualia αποδίδεται στην ψυχολογία, τη φιλοσοφία και τη νευροεπιστήμη, η υποκειμενική αντίληψη μίας εμπειρίας, δηλαδή το πώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται με το δικό του μοναδικό τρόπο παραδείγματος χάριν τη γεύση ενός μήλου. Στην παράσταση, τα τραγούδια με επίκεντρο τη Γαλλία του 16ου και 17ου αιώνα, οι ερωτικές επιστολές της Πορτογαλίδας μοναχής Mariana Alcoforado και οι μορφές της γλυπτικής του Bernini και της ζωγραφικής του Caravaggio χρησιμοποιούνται ως πεδία για την ανάπτυξη μίας σύγχρονης κινητικής φόρμας που αντιπαραβάλει τον πλουραλισμό και την πολυπλοκότητα του μπαρόκ του 17ου αιώνα με την σύγχρονη επιλεκτικότητα και αφαίρεση. Ταυτόχρονα όμως, μετουσιώνεται σε ένα προσωπικό ταξίδι στις στιγμές εκείνες που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πιο ακραίες περιοχές της ανθρώπινης ύπαρξης, τον έρωτα και το θάνατο, στιγμές που διανοίγουν στον καθένα μας ανεξίτηλες ρωγμές.

Ελένη Μολέσκη

Χορογραφία: Ηρώ Αποστολέλλη
Χορός - ερμηνεία: Αγνή Παπαδέλη - Ρωσσέτου, Ηρώ Αποστολέλλη
Μουσική - επιμέλεια: Ηλέκτρα Παπασιμάκη (σοπράνο), Johannes Otzbrugger (λαούτο)
Μουσική - ερμηνεία: Ηλέκτρα Παπασιμάκη, Νίκος Παναγιωτίδης (λαούτο)
Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Κοστούμια: Ηρώ Βαγιώτη
Εκτέλεση παραγωγής: Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Μαρία Ζηλάκου
Παραγωγή: Ομάδα χορού Ditto

Μουσικό πρόγραμμα:
"Passacaglia in Re" - Giovanni Girolamo Kapsberger (c.1580 - 1651), "J' aurois crû qu' en vous aimant" - Anonym, "Le sort me fais soufrir" - Estienne Moulinié (1599-1676), "Si le parler et la silence" - Pierre Guédron (c.1570-1620), "Passava amor" - Anonym, "Une jeune fillette" - Anonym, L'auzel ques sul bouyssou" - Estienne Moulinié (1599-1676), "Vos mespris chaque jour" - Michel Lambert (1610-1696), "Yo soy la locura" - Henry du Bailly (?-1637), "La fille au rois Louis" - Anonym XVI cent

Οι φωτογραφίες είναι του Ηλία Κατσιμπάρδη

*Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
φουαγιέ
Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 185 35
(χάρτης)
τηλ. 2104143310

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα 13/09/2021
Τρίτη 14/09/2021
Τετάρτη 15/09/2021
Πέμπτη 16/09/2021

ώρα έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € γενική είσοδος
6
€ μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
- καταστήματα PUBLIC (+1€ ανά εισιτήριο)
- εκδοτήρια Δημοτικού θεάτρου Πειραιά
* Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Ομάδα χορού Ditto
Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
ΑΦΜ: 997730068
ΔΟΥ: Γλυφάδας
ΕΔΡΑ: Παλαιολόγου 27, 16673, Βούλα

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω