Prima Facie της Suzie Miller
Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

 • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
 • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
 • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ - ΦΑΡΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σκηνική Ανάγνωση του Prima Facie* της Suzie Miller, την Κυριακή 7 Απριλίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW Athens 2024 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Το έργο παρακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής δικηγόρου: η Τέσσα είναι μια γυναίκα της εργατικής τάξης που έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε κορυφαία συνήγορο υπεράσπισης. Μαχητική -το πάθος της είναι να κερδίζει τις υποθέσεις- δουλεύει σκληρά, εξετάζει κατ' αντιπαράσταση, ρίχνει άπλετο φως σε κάθε σκιά αμφιβολίας, για κάθε υπόθεση. Ώσπου, ένα απροσδόκητο γεγονός, τη φέρνει αντιμέτωπη με το όριο: εκεί, όπου, η πατριαρχική εξουσία του νόμου, το βάρος της απόδειξης και η ηθική αποκλίνουν.

«Τις πρώτες μέρες που ανέβηκε το Prima Facie στο θέατρο Griffin, στην Αυστραλία, μία από τις παραστάσεις δόθηκε αποκλειστικά για γυναίκες νομικούς. Γυναίκες δικαστές, εισαγγελείς, συνηγόροι υπεράσπισης, κάθε λογής δικηγόροι, γυναίκες πολιτικοί από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και των ομοσπονδιακών κοινοβουλίων αποτελούσαν το κοινό της παράστασης. Ήμασταν όλες μας γυναίκες. Ως συντελεστής, μετά το τέλος της παράστασης ανέβηκα στη σκηνή. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια μακρά και συναρπαστική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μου μια αυθεντική συνάντηση μεταξύ τέχνης και κοινωνικής αλλαγής. Αργότερα, την ίδια βδομάδα, παρακολούθησαν την παράσταση μέλη της Επιτροπής Νομικής Μεταρρύθμισης. Επίσης, την ίδια εβδομάδα, ήρθαν στο θέατρο κάποια σχολεία αρρένων, ομάδες μαθητών που συνοδεύονταν από καθηγητές και γονείς. Η συμπόνοια και η περιέργεια που εκφράστηκαν μετά την παράσταση ήταν ένας φάρος ελπίδας για τις μελλοντικές γενιές.»

- από το σημείωμα της Suzie Miller

Ο συγκλονιστικός δραματικός μονόλογος της Suzie Miller -πολυβραβευμένη θεατρική συγγραφέας και σεναριογράφος με γνωστικό υπόβαθρο στο Δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- έκανε πρεμιέρα το 2019 στο Σύδνεϋ, στο Griffin Theater και, έπειτα από περιοδεία στην Αυστραλία το 2021, μεταφέρθηκε στο West End του Λονδίνου το 2022 με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Emmy και BAFTA, Jodie Comer σε σκηνοθεσία Justin Martin. Η Jodie Comer εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία της. Για «μια από τις πιο συναρπαστικές παραστάσεις της σεζόν» έγραψε η Wall Street Journal, όταν το Prima Facie μεταφέρθηκε στο Broadway και σε «ένα από τα πιο ηλεκτρισμένα θεατρικά έργα» αναφέρθηκε η Daily Beast.

Το έργο τιμήθηκε -μεταξύ άλλων- από την Ένωση Αυστραλών Κριτικών με το Μεγάλο Βραβείο όλων των κατηγοριών (θέατρο, κινηματογράφος και τηλεόραση), ενώ την ίδια χρονιά (2020) απέσπασε το Bραβείο David Williamson εξαιρετικού θεατρικού συγγραφέα.

*prima facie (νομικός όρος): εκ πρώτης όψεως

Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ιώ Βουλγαράκη

Για τη Σκηνική Ανάγνωση έχουν επιλεγεί από την Σκηνοθέτη σκηνές από το Prima Facie της Suzie Miller.

Μετά το πέρας της Σκηνικής Ανάγνωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με την συγγραφέα του έργου, Suzie Miller.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Κατάλληλο για ηλικίες 12+
Περιλαμβάνει δυνητικά ευαίσθητα θέματα, συμπεριλαμβανομένων αναφορών στο σεξ, τη βία και τον βιασμό.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αυστραλίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος Εκδήλωσης
Φαρος

Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία εκδήλωσης
Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Ώρα έναρξης
21.15

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€

Μειωμένα εισιτήρια των 8€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 ή μέσω email στο info@ticketservices.gr και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Προπώληση εισιτηρίων
- ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 210 7234567
- εκδοτήριο Ticket Services, Πανεπιστημίου 39

E-Tickets
Την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξετε το e-ticket σας, είτε εκτυπωμένο είτε σε ηλεκτρονική μορφή (παρακαλούμε να αποθηκεύσετε το pdf στο κινητό σας).

Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
 • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
 • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
 • Ενδείκνυται για ηλικίες 12+.
 • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
 • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Έναρξη προπώλησης

 • Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει την Τετάρτη 14/02 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
 • Η προπώληση για το κοινό ανοίγει την Πέμπτη 15/02 στις 12.00.
Όροι αγοράς εισιτηρίων
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ