TicketServices.gr

Polis Ensemble «Ήχος Ελληνικός»...

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Polis Ensemble
«Ήχος Ελληνικός»...

Έλληνες λόγιοι συνθέτες από τον 13ο αιώνα ως σήμερα

Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27- Σύνταγμα

Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2020Από τον «μαΐστορα» Ιωάννη Κουκουζέλη, και τον κορυφαίο μουσικό της μεταβυζαντινής εποχής Πέτρο Πελοποννήσιο, μέχρι τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη, οι οποίοι σφράγισαν το ελληνικό τραγούδι του 20ου αιώνα, μια σειρά από λόγιους δημιουργούς γράφουν την ιστορία της ελληνικής μουσικής στους νεότερους χρόνους, ταξιδεύοντας με όχημα έναν ήχο ο οποίος -πότε ως «φωτοδότης» και πότε «ετερόφωτος»- διατηρεί τα στοιχεία εκείνα που μας επιτρέπουν να τον χαρακτηρίσουμε «ελληνικό»...

Με αφετηρία το εκκλησιαστικό βυζαντινό μέλος, το οποίο λειτούργησε ως πηγή για τη δυτική μουσική, και τα ανώνυμα δημοτικά τραγούδια που ποτέ δεν έπαψαν να εμπνέουν τους Έλληνες συνθέτες, το POLIS Ensemble επιχειρεί ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο μερικών από τους σπουδαιότερους μουσουργούς με ελληνική καταγωγή, από τον ύστερο Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας, μην διστάζοντας να το προσαρμόσει στις ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις των μουσικών οργάνων που τα μέλη του σεξτέτου χρησιμοποιούν.

Μπορούν, άραγε, οι μελωδίες του Λεονταρίτη, του Μάντζαρου και του Σκαλκώτα να συνυπάρξουν αρμονικά με αυτές του Μπερεκέτη, του Μαμαγκάκη ή του Τούντα; Η απάντηση επί σκηνής...

Βιογραφία:

Το συγκρότημα POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 (αρχικά ως Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής ΠΟΛΙΣ) στην Αθήνα. Η λέξη «πόλις» προσπαθεί να φωτογραφίσει τις πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου, η μουσική παράδοση της οποίας ποτέ δεν έπαψε να εμπνέει τα μέλη της μπάντας.

Από τους πρώτους μήνες του 2012 μέχρι σήμερα, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας», Saint-paul du Pirée, Église des Carmes à Bruxelles), έχει προσκληθεί σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ και έχει ταξιδέψει στις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση της Μητρόπολης Βελγίου.

Το σεξτέτο POLIS Ensemble έχει συμπράξει, τόσο δισκογραφικά όσο και επί σκηνής, με σπουδαίους σολίστες, τραγουδιστές, ηθοποιούς και χορωδιακά σύνολα, ενώ, τον Οκτώβριο του 2017, ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ, με τον Γιώργο Καρυώτη να υπογράφει την ηχητική του επιμέλεια και τον Σωκράτη Σινόπουλο, κυριολεκτικά να απογειώνει με τη συμμετοχή του το κομμάτι Bosporus!

Οι πρωτότυπες συνθέσεις και οι ατμοσφαιρικοί αυτοσχεδιασμοί των μελών του γκρουπ αναδεικνύουν τη μελωδικότητα, όσο και την εκφραστικότητα, των μουσικών οργάνων της Ανατολής, όπως το νέυ, η λύρα, το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, που υποστηρίζονται πότε από τη δυναμική και πότε από τη διακριτική παρουσία του κοντραμπάσου και των κρουστών.

Το συγκρότημα αποτελούν οι:

Νίκος Παραουλάκης - νέυ, καβάλ, φλογέρα
Γιώργος Κοντογιάννης - λύρα
Στέφανος Δορμπαράκης - κανονάκι
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης - πολίτικο λαούτο
Μανούσος Κλαπάκης - κρουστά
Θεόδωρος Κουέλης - κοντραμπάσο

Συμμετέχει ο Χάρης Λαμπράκης - νέυ

Οργάνωση παραγωγής: Artonica Productions

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Φιλελλήνων 27 - Σύνταγμα
(χάρτης)

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
75 ' (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12 € προπώληση
15 € στην είσοδο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ARTONICA PRODUCTIONS
ΑΦΜ: 105657260
ΔΟΥ: ΙΓ ' ΑΘΗΝΩΝ,
ΕΔΡΑ: Κερκύρας 90, Αθήνα, 11363

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω