TicketServices.gr

«Πέρασε ένας χρόνος»

ΚΗΠΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


«Πέρασε ένας χρόνος»

Στον Κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021
ώρα έναρξης: 21.00

Η παράσταση «Πέρασε ένας χρόνος» έπειτα από 3 χρόνια και μετά από μια πετυχημένη περιοδεία στην Ήπειρο επιστρέφει στην Αθήνα για 3 μόνο παραστάσεις. Από το σπίτι στον Κολωνού που την φιλοξένησε για 2 χρόνια και μια περιοδεία 4 χρόνων σε όλη την Ελλάδα θα βρεθεί στην αυλή του σπιτιού του Μ. Καραγάτση, Σπάρτης 14, πλατεία Αμερικής.

Με φόντο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα που σημάδεψαν τη χώρα, επτά άνθρωποι μας αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες και τα -πιο μικρά- γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή τους. Καθώς οι φαινομενικά αυτόνομες αφηγήσεις μπλέκονται μεταξύ τους, οι ήρωες (αλλά και οι θεατές) έρχονται αντιμέτωποι με το βάρος των προσωπικών επιλογών. Σκοπός αλλά και πρόκληση για μας ήταν να αναδείξουμε τα στοιχεία εκείνα που μπορεί να μας ενώνουν σε μια κοινή ρίζα πέρα από το χώρο και το χρόνο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία, Δραματουργική Σύνθεση
Ναταλία Στυλιανού
Φωτισμοί, Σκηνικά, Κοστούμια, Μουσική
Η ομάδα
Ανιχνεύουν και ερμηνεύουν οι
Δήμητρα Δρακοπούλου
Δημήτρης Κακαβούλας
Ιάκωβος Μηνδρινός
Σεμίνα Πανηγυροπούλου
Θαλής Πολίτης
Θεοδόσης Σκαρβέλης
Ναταλία Στυλιανού

Οργάνωση παραγωγής 
Λία Κίκερη
Παραγωγή: ΕΩΣ ΑΜΚΕ  

Βιογραφικό «γιαξεμπόρε» 
Η ομάδα «γιαξεμπόρε» δημιουργήθηκε το 2015. Το όνομα της είναι μια σύμπτυξη των λέξεων «γεια σου αμόρε» που προήλθε από τα ιταλικά μπουλούκια στις αρχές του περασμένου αιώνα. «Γεια σου αμόρε» φώναζαν οι θεατρίνοι στους θαμώνες των καφενείων ως καλωσόρισμα. Σιγά σιγά πέρασε στα ελληνικά μπουλούκια και έμεινε ως παράφραση «γιαξεμπόρε». Σκοπός της ομάδας είναι η έρευνα σε θεματικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, η διερεύνηση της σχέσης ηθοποιού-θεατή και η δημιουργία παραστάσεων από μη θεατρικά κείμενα. Αυτά περιλαμβάνουν: ιστορικές αναφορές, ποίηση, πεζογραφία, καταγεγραμμένες μαρτυρίες και προφορική παράδοση, αλλά και ζωντανές συνεντεύξεις που καλούμαστε κάθε φορά να κάνουμε ανάλογα με το θέμα. Η ομάδα από τη μέρα της δημιουργίας της αντιπροσωπεύεται από την ΈΩΣ ΑΜΚΕ (Έως Art). Εμπνευσμένοι από τα μπουλούκια προσπαθούμε να ταξιδέψουμε τις παραστάσεις μας από την Αθήνα μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας Οι «γιαξεμπόρε» έχουν στο ενεργητικό τους δύο παραστάσεις: 

2016 – σήμερα «Πέρασε ένας χρόνος» Παίχτηκε στην Αθήνα, σε ένα νεοκλασικό σπίτι στον Κολωνό και μετά ακολούθησε περιοδεία για τρία χρόνια, σε νησιά και σε πόλεις εκτός Αθηνών (Λήμνος, Αμοργός, Άνδρος, Πάτρα, Βόλος, Πήλιο, Σπάρτη, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Λεπτοκαρυά Ζαγορίου, Αιτωλικό κ.α), το καλοκαίρι του 2021 πραγματοποίησε περιοδεία στα Ιωάννινα και στα Τζουμέρκα. 

2018 - «Ρωγμές ή αλληλουχικά στάδια συστημικού εντροπισμού» Παίχτηκε στα παλιά γραφεία - αποθήκη του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Ακολουθώντας το γνώριμο πια τρόπο της προσωπικής έρευνας και των συνεντεύξεων, η ομάδα δημιουργεί ένα κείμενο και μια παράσταση, που έρχονται αντιμέτωπα με την έννοια του χρόνου, τόσο του προσωπικού/υποκειμενικού όσο και του συλλογικού/αντικειμενικού. 

Ομάδα γιαξεμπόρε: Δήμητρα Δρακοπούλου, Δημήτρης Κακαβούλας, Λία Κίκερη, Ιάκωβος Μηνδρινός, Ναταλία Στυλιανού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής
Τηλέφωνο: 212 100 7079
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021
Σάββατο 
11 Σεπτεμβρίου 2021
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

Διάρκεια:
1 ώρα και 40 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € γενική είσοδος
5 € μειωμένο (ανέργων, ατέλειες, φοιτητικά)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
PUBLIC


* Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΕΩΣ Α.Μ.Κ.Ε. 
ΑΦΜ 997796684
ΔΟΥ Α ΑΘΗΝΩΝ
ΠΛΑΤΩΝΟΣ 5 ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10441

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω