Aλεξάνδρα Κομνηνού - «Πάθος» | Ρεσιτάλ Πιάνου

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Πάθος»

Aλεξάνδρα Κομνηνού
Ρεσιτάλ Πιάνου

Τρίτη 30 Απριλίου 2024
Ώρα 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

πάθος

/ˈpa.θos/ ουσ. / ουδ.

  1. πόνος, μαρτύριο, θάνατος
  2. δυνατό συναίσθημα

Αυτή η βραδιά ξεκινάει με τον σπαραγμό και τελειώνει με τις αναμνήσεις που αδελφώνουν το χαμόγελο με το δάκρυ. Στον δρόμο του πάθους αναμετράται ο πόνος με την καρτερία, η ελπίδα με την ματαιότητα. Το τέλος είναι γνωστό απΆ την αρχή. Μα ακόμα κι αν γνωρίζουμε και οι δυο μας που καταλήγει αυτή η ιστορία, κάτσε δω να την ακούσεις, δεν πειράζει. Πώς είναι άραγε να γράφεις τη μουσική της δικής σου κείνης ύστατης ώρας?

Όσο κι αν γαληνεύει η ψυχή στην ανοιξιάτικη βροχή, ο θάνατος παραμονεύει πάντα στις σκιές. Και η οργή Θεού, του ανθρώπου γίνεται οργή. Την οργή κείνη που γεννά η αδικία και η σκληρότητα της αναπόδραστής μας μοίρας. Και όχι μόνο του άλλου κόσμου κείνου, μα και τούτου.

Η ψυχή μου όμως αναθαρρεί, και είμαι σίγουρη πως κάποτε γαληνεύει και σένα η καρδιά σου. Και τότε, στις θύμησές μας, από το σκοτάδι δραπετεύουνε στο φως κόσμοι ολάκεροι, σε κάθε μία σκέψη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Bach Busoni - Chaconne in D minor

Chopin - Prelude No.4 in E minor, Op. 28

L.V.Beethoven - Sonata No. 23 in F minor, Op.57 "Appassionata"

Chopin - Prelude No. 15 in D flat major, Op.28 F.Liszt - Totentanz

Chopin - Nocturne no. 20 in C sharp minor, Op. posth.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο ωδείο "Μαξ Χάλλεκερ" με τον καθηγητή Γιάννη Χάλλεκερ. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας της διακρίθηκε σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου με τους Alberto Portugheis, Reinhardt Becker και Γιώργο Χατζηνίκο.

To 2007 πήρε Δίπλωμα πιάνου αποσπώντας το βαθμό "Άριστα παμψηφεί με Ά Βραβείο" από τη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Ντόρα Μπακοπούλου, Ναταλία Μηχαηλίδου, Θάλεια Κεχαγιά και Έλένη Χάλλεκερ.

Το 2009 άρχισε τις προπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγήτρια τη κ. Έλενα Μουζάλα, απ' όπου κι αποφοίτησε το 2014 με το βαθμό «Άριστα». Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της (2013) επιλέχθηκε, έπειτα από διαγωνισμό, να συμπράξει ως σολίστ με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στα πλαίσια του κύκλου «Δημιουργοί και Αναδημιουργοί».

Το 2015 έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με επιβλέποντες καθηγητές τη κ. Έλενα Μουζάλα και τον κ. Νίκο Τσούχλο.

Το 2017 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με θέμα τη σύγκριση ερμηνευτικών πρακτικών των αρχών του 20ου αιώνα με σύγχρονες ερμηνευτικές προσεγγίσεις πάνω σε έργα των Debussy και Ravel, με το βαθμό «Άριστα».

Tο 2018 κέρδισε υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, γεγονός που της επέτρεψε να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Fryderyc Chopin της Βαρσοβίας, στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μουσικής ερμηνείας στη κατεύθυνση πιάνου υπό τον καθηγητή Karol Radziwonowicz, απΆ όπου και αποφοίτησε το 2020 αποσπώντας άριστο βαθμό για το διπλωματικό της ρεσιτάλ και τον υψηλότερο βαθμό για τη διπλωματική της διατριβή στην οποία συνέκρινε τις ερμηνευτικές πρακτικές μεγάλων πιανιστών του 20ου αιώνα πάνω στη Δεύτερη Σονάτα του Σεργκέι Προκόφιεβ.

Από το 2015 είναι μαθήτρια του κ.Νάσου Γκρόζα.

Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στο Λονδίνο και στη Βαρσοβία. Πλέον διδάσκει ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ διακεκριμένη ζώνη (σειρές 1-4)
12€ γενική είσοδος (σειρές 5-15 & εξώστης)
10€ μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, ΑμΕΑ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARTE ATENE - Κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΔΡΑ: Φ.ΚΟΡΥΤΣΑΣ 17, ΥΜΗΤΤΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ