Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη | του Άλαν Μπέννετ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Άλαν Μπέννετ

«Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη»

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νανάκης

Ένα κωμικό θρίλερ στο Θέατρο Καλλιρρόης

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Νέο πρόγραμμα παραστάσεων για το έργο του Άλαν Μπέννετ «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Καλλιρρόης, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νανάκη, ο οποίος ερμηνεύει και τον κεντρικό ήρωα.

To Δευτερότριτο, 22 και 23/11/2021 θα είναι το τελευταίο και στη συνέχεια μετακινείται Παρασκευή - Σάββατο για τα επόμενα τρία Παρασκευο-Σάββατα: Επομένως το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 22, Τρίτη 23/11

Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Το «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη» είναι ένας από τους τέσσερις μονολόγους που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Άγγλου δημιουργού (θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου, ηθοποιού) Talking heads. Γράφτηκε και ηχογραφήθηκε για την τηλεόραση του BBC το 1987 και από τότε έχει παιχτεί στο εξωτερικό αρκετές φορές ενώ στην Ελλάδα ανεβαίνει για τρίτη φορά.

Το έργο

Ο Γκράχαμ, ένας Άγγλος εργένης πενηντάρης, ζει μια ιδιαίτερη, αλλά ήσυχη και κατά τους τύπους ζωή, προσκολλημένος ακόμη στη μητέρα του. Αυτή την οικογενειακή γαλήνη, έρχεται να διαταράξει μια απρόσμενη συνάντηση της μητέρας με ένα παλιό της φλερτ που αναζωπυρώνεται και φτάνει στα πρόθυρα του γάμου. Οι εξελίξεις αυτές απειλούν τη ζωή και τον εύθραυστο ψυχισμό του Γκράχαμ, ιδιαιτέρως μπροστά στην προοπτική να εξαναγκαστεί να μετακομίσει ώστε να ζήσει εκεί η μητέρα με το νέο της σύζυγο στο σπίτι του. Για καλή του τύχη, η μοίρα αποφασίζει να τον σώσει ώστε να συνεχίσει τη φυσιολογική αν και νοσηρή ζωή του, υπό την γλυκιά "τυραννία" της μητέρας του.

Σκηνοθετική Προσέγγιση

«Το πατατάκι μες τη ζάχαρη» είναι ένα κωμικό θρίλερ, με ιδιόμορφο χιούμορ και στοιχεία νουάρ. Κατά την εξέλιξη του μέσω της υποκριτικής και της μουσικής δημιουργούνται ξεχωριστά σκηνικά και εσωτερικά μονοπάτια προσφέροντας στο θεατή μια μη ρεαλιστική απολαυστική παράσταση. Ενώ τεχνικά έχουμε να κάνουμε με έναν μονόλογο, η συγκεκριμένη σκηνοθετική προσέγγιση θέλει τον ηθοποιό να ζωντανεύει όλους τους χαρακτήρες που δρουν κατά τη διάρκεια του έργου χρησιμοποιώντας στοιχεία από σωματικό θέατρο, μίμηση, παντομίμα, αναπνευστικούς δρόμους δεμένα έτσι που το κάθε στοιχείο αλλά και ο συνδυασμός τους να παράγουν συμβολισμούς, δημιουργώντας ιδιαίτερες ατμόσφαιρες.

Επάνω στη σκηνή, καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, υπάρχουν και δρουν/αλληλεπιδρούν δύο παρουσίες: ένας μουσικός και ένας ηθοποιός που συμβολικά είναι το ίδιο άτομο, με τη μουσική να παίζει ξεχωριστό ρόλο. Η μουσική συνδυάζοντας τζαζ, κλασικά, ατονάλ και αβαν γκαρντ στοιχεία καθοδηγεί τον κεντρικό χαρακτήρα κινησιολογικά από την αρχή μέχρι το τέλος, σχεδόν εμμονικά κουρδισμένα, έτσι που ο θεατής να αντιλαμβάνεται πως αν η μουσική έλειπε, τότε ο Γκράχαμ θα γκρεμίζονταν σαν άψυχη μαριονέτα στο πάτωμα.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Άλαν Μπένετ

Σκηνοθεσία /Φωτισμοί: Βασίλης Νανάκης

Πρωτότυπη μουσική /Μουσικός επί σκηνής:: Μικές Σακελλίου

Σκηνικά - Κοστούμια: Χρήστος Καραμέρος

Παραγωγή: Quantum Body - Athens Butoh Dance Group

 

Ερμηνεύει ο Βασίλης Νανάκης

Σόλο κλαρινέτο Μικές Σακελλίου

 

Θέατρο Καλλιρρόης, Καλλιρρόης 10, τηλ. 6942 097395

Παραστάσεις:

Δευτέρα 22, Τρίτη 23/11 και

Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

 

Ώρα έναρξης: 21:30

Διάρκεια: 1.10'

Τιμή εισιτηρίου: 12 € γενική είσοδος

Προπώληση: Ticketservices.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ
Καλλιρόης 10, Αθήνα
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα 22, Τρίτη 23/11
Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Νοεμβρίου
Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Δεκεμβρίου
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ Κανονικό
10€ Μειωμένο
(Μαθητές,Φοιτητές, Άνεργοι)

Διάρκεια:
1:10'
Διάλειμμα: Όχι
Η είσοδος επιτρέπεται σε  άτομα άνω των 10 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου


E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΑΛΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 997192864
ΔΟΥ: ΣΥΡΟΥ
ΕΔΡΑ: ΓΑΛΗΣΣΑΣ - ΣΥΡΟΣ, 84100
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ