ΟΡΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ - Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ - ΔΕΛΦΟΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΟΡΦΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ»

ΘΕΑΤΡΟ “ΦΡΥΝΙΧΟΣ”, ΔΕΛΦΟΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022, 21:00

Η PanArmonia παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι – Η Πρεμιέρα» σε παγκόσμια πρώτη μουσική απόδοση στο Θέατρο «Φρύνιχος» στους Δελφούς, την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα πολυποίκιλο μουσικό σύνολο που εδώ και χρόνια αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της δράσης του στην μελέτη των Ορφικών Ύμνων, την ψυχαγωγική λειτουργία τους και την θεραπευτική επενέργειά τους στους ανθρώπους.

Οι 88 Ορφικοί Ύμνοι της Ελληνικής Παράδοσης που σώζονται στο ακέραιο, αποτελούν ανεκτίμητη πολιτισμική κληρονομιά για τους Έλληνες και για όλους τους ανθρώπους.

Η μυητική ποιητική γραφή του Ορφέα λειτουργεί ως μυσταγωγικός πλοηγός προς τα Ολύμπια Πεδία. Ακτινοβολεί την πανσυμπαντική Σοφία κι αρμονία του Γίγνεσθαι.

Μέσα από την υψιπετή ποίηση του μεγάλου Θεολόγου, αφουγκραζόμαστε αρχαία μυστικά και μας αποκαλύπτονται, ουσιώδεις αλήθειες για την προέλευση και την αρχή του Κόσμου μας. Γνωρίζουμε το Σύμπαν και τις Αρχές του, τη Γέννηση και τον Θάνατο, αφυπνίζουμε μέσα μας τη Μνημοσύνη και μαθαίνουμε τον τρόπο, μέσω του δρόμου της Αυτογνωσίας, να προσεγγίσουμε την Ευδαιμονία.

Η μελοποίηση και η ενορχήστρωση των Ύμνων από την PanArmonia, βασίστηκε πέρα από την έμπνευση, τόσο στην ετυμολογική και εννοιολογική μετάφραση των κειμένων όσο και στον αποσυμβολισμό τους. Μέσα από ένα πάντρεμα κλασσικών, σύγχρονων και αρχαίων στοιχείων και ρυθμών, δημιουργήθηκαν πρωτοποριακές μουσικές εκδηλώσεις, από τις οποίες σε αυτήν την συναυλία θα ακούσουμε τους εξής μελοποιημένους ύμνους:

Εστίας – Eρμού - Διός– Μνημοσύνης – Μουσών – Ασκληπιού - Άρεως - Νίκης

Συμμετέχει 20μελές μουσικό σύνολο: PanArmonia (γυναικείες και αντρικές Φωνές, Πιάνο, Φλάουτο, Κιθάρα, Λαούτο, Μπουζούκι, Timpani, Κρουστά), Άρπα και 7μελές σύνολο ήχησης γκονγκ.

Τα κεραύνια κύμβαλα είναι κατασκευασμένα από ειδικά κράματα μετάλλων και ηχούν στις συχνότητες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, δίνοντάς μας την ευκαιρία να βιώσουμε την Πυθαγόρεια «μουσική των σφαιρών».

Παράλληλα λοιπόν με την πολλαπλή ευεργετική επίδραση των μελοποιημένων Ύμνων, ο θεατής θα εκτεθεί κατά την έναρξη της συναυλίας στην ιδιαίτερη θεραπευτική εμπειρία των κεραύνιων κυμβάλων (γκονγκ), από 7μελές εξειδικευμένο σύνολο.

Πρόδρομος της συναυλίας, θα είναι η εικαστική έκθεση της συλλογής “Ανω Οράν”, που αποτελείται από μυσταγωγικούς πίνακες με αρμονικά, πανάρχαια σύμβολα και Ορφικούς Ύμνους.

Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) και θα την παρουσιάσει η Ρέα Καραγιάννη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΕΛΦΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
90' χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος
12€ εκπτωτικό (*)

(*) Το εκπτωτικό εισιτήριο αφορά ΑΜΕΑ, ανέργων, παιδικό-νεανικό (έως 22 ετών), 65+ και γκρουπ άνω των 10 ατόμων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Υπηρεσία Εισιτηρίων - Ticket Services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΑΕΙΦΑΡΟΝ
Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
ΑΦΜ: 997402442
ΔΟΥ: Α' Αθηνών
ΕΔΡΑ: Γ' Σεπτεμβρίου 8, 10432 Αθήνα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ