Ο Υπερβατικός Ρομαντισμός

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο Υπερβατικός Ρομαντισμός 

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 | 20:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ρεσιτάλ πιάνου νέων μουσικών από Ελλάδα και Σουηδία


 
Συναυλία Πιάνου στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τον βορρά της Στοκχόλμης στον νότο της Αθήνας, "Ο Υπερβατικός Ρομαντισμός".

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την προσεχή συναυλία πιάνου που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου 2024, στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ταλαντούχοι πιανίστες Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Gustav Sciacco Schantz, και Luca Gliozzi, μια σύμπραξη αντιφάσεων, που ενώνει βορά και νότο, Σουηδία, Ελλάδα και Ιταλία, φέρνοντας κοντά τρεις χώρες με διαφορετική και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η οποία ξεκίνησε στην Στοκχόλμη ένα χιονισμένο βράδυ και θα επισημοποιηθεί στο ζεστό κλήμα της Αθήνας.


Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, γεννημένος στα Χανιά, είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής της Στοκχόλμης. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα στο Παρίσι και από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει τον τρίτο κύκλο σπουδών στη Schola Cantorum με τον διακεκριμένο παιδαγωγό και σολίστ Tamás Vesmás. Στη συναυλία θα ερμηνεύσει τη Δεύτερη Σονάτα του Frédéric Chopin, γνωστή και ως η "Πένθιμη Σονάτα". Αυτό το έργο, περιγράφεται ως το πιο σκοτεινό έργο του ρομαντισμού και είναι ιδιαιτέρως γνωστό για το τρίτο του μέρος, το περίφημο "Πένθιμο Εμβατήριο", το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τον Robert Schumann ως ένα έργο γεμάτο καινοτομία και βάθος συναισθημάτων. Ο Schumann και ο Chopin, δύο σημαντικές μορφές του ρομαντισμού, μοιράζονται μια βαθιά αλληλοεκτίμηση και επιρροή στα έργα τους, με τον Schumann να αφιερώνει την Kreisleriana στον Chopin.
 
Ο Gustav Sciacco Schantz, Σουιδο-ιταλικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Στοκχόλμη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ακαδημία Σιμπέλιους της Φινλανδίας. Επί του παρόντος, σπουδάζει μεταπτυχιακό στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής της Στοκχόλμης. Έχει διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς και έχει λάβει υποτροφίες, αποδεικνύοντας το ταλέντο και την αφοσίωσή του στη μουσική. Στη συναυλία θα ερμηνεύσει την Kreisleriana του Robert Schumann, ένα σύνολο οκτώ φανταστικών κομματιών που γράφτηκε το 1838 και είναι αφιερωμένο στον Frédéric Chopin. Το έργο αυτό αντικατοπτρίζει την έντονη συναισθηματική και πνευματική ζωή του Schumann, ενώ διατηρεί τη ρομαντική του σχέση με τον Chopin μέσα από την αφιέρωση.
 
Ο Luca Gliozzi, Ιταλός πιανίστας γεννημένος στη Ρώμη, ξεκίνησε την πιανιστική του πορεία στο Κονσερβατόριο O. Respighi, αναδεικνύοντας ταλέντο από νεαρή ηλικία. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ερμηνεία πιάνου στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής και στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής του Λονδίνου αντίστοιχα. Τώρα, αποτελεί φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα διεύθυνσης ορχήστρας του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής της Στοκχόλμης. Στη συναυλία θα ερμηνεύσει την τελευταία σονάτα του Schubert, D. 960. Ο Schubert, όπως και ο Schumann και ο Chopin, αποτέλεσε κεντρική φιγούρα του ρομαντισμού, με την τελευταία του σονάτα να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, γεμάτο από την ωριμότητα και το βάθος των συναισθημάτων του συνθέτη. Η σχέση μεταξύ των τριών συνθετών είναι εμφανής μέσα από τη βαθιά συναισθηματική τους έκφραση και την καινοτομία στις μουσικές τους συνθέσεις.
 
Η εκδήλωση με τίτλο "Ο Υπερβατικός Ρομαντισμός" αποτελεί μοναδική ευκαιρία για το κοινό να απολαύσει τρεις εξαιρετικούς πιανίστες που εκπροσωπούν διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και σχολές, ενώνοντας αυτές τις τρεις χώρες, αλλά και να βιώσει τη βαθιά μουσική σύνδεση μεταξύ των έργων των Schumann, Chopin και Schubert.

Ελάτε να απολαύσετε μια αξέχαστη μουσική βραδιά
και να στηρίξετε νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ κανονικό
8€ άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr

Οι αγορές με χρήση κάρτας περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσιας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου (ελάχιστη χρέωση 0.5€)

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε ή να τα αποθηκεύσετε σε κινητή συσκευή

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARTE ATENE - Κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΔΡΑ: Φ.ΚΟΡΥΤΣΑΣ 17, ΥΜΗΤΤΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, 20:30 Ο Υπερβατικός Ρομαντισμός ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
    ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ