TicketServices.gr

Ο κύκλος και η κούκλα της Νικολέτας Δάφνου

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο κύκλος και η κούκλα
της Νικολέτας Δάφνου

Σαββατο 11 Σεπτεμβρίου  2021 | 21.00
Κηποθέατρο Μάνος Xατζιδάκις

Κείμενα “Ο κύκλος με την κιμωλία” Μπέρτολτ Μπρέχτ, “Η χαμένη κούκλα” Αλφόνσο Σάστρε.

Λίγα λόγια για το έργο
Είναι η ιστορία μιας κούκλας που την διεκδικούν δυο κορίτσια, η Ροζίτα και η Πάκα. Η μία θέλει να την έχει ως απόκτημα, η άλλη θέλει να την προσέχει. Η σολομώντεια λύση θα δοθεί για ακόμα μια φορά από έναν παράξενο δικαστή, τον παλιατζή, υπενθυμίζοντας πως πάντοτε περισσεύει μια σταγόνα καλοσύνης ικανή να ξεχειλίσει ολόκληρο τον κόσμο.
Σε ποιόν ανήκουν τελικά τα πράγματα; «Τα πράγματα ανήκουν όχι σε όποιον λάχει, μα σε όποιον τα γνοιάζεται και χαίρεται που τα µχει…».

Η παράσταση δημιουργήθηκε με το έργο να στήνεται επι σκηνής. Οι ηθοποιοί εναλλάσσουν τους ρόλους αλλάζοντας αξεσουάρ, και πολύχρωμα κοστούμια. Παράλληλα με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργείται ο χώρος και η ατμόσφαιρα του παραμυθιού. Παιχνίδι, αγάπη, γέλια, αντιφάσεις, ελπίδα, όνειρο, διαφορετικότητα, αισιοδοξία, ήχοι, μουσική είναι μερικά από αυτά που ξεδιπλώνονται.

Ένα έργο διαμάντι, που σε πείσμα των καιρών φτιάχτηκε για να δώσει κάτι στα παιδιά, κάτι που θα τους μείνει σαν πολύτιμη μνήμη, σαν παρακαταθήκη για πολλά χρόνια μετά. Ένα έργο που μέσα από ομοικοαταληκτικές στιχομυθίες, χορό, χρώματα και ζωντανή μουσική «περνάει» με μια απλότητα, όμορφα και κατανοητά, στα παιδιά την έννοια του δικαίου και της ιδιοκτησίας. Στέκεται με ιδιαίτερη ευαισθησία στον τρόπο για το πώς διεκδικούνται αυτά αλλά και μας μεταλαμπαδεύει τη σημασία του «μοιράζομαι».

Οι πολλές επιθυμίες μας απομακρύνουν από αυτά που έχουν αξία στην ζωή. Η εκπληκτική ιστορία του «κύκλου και της κούκλας» μας οδηγεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και προσφοράς, μας βοηθά να μετουσιώσουμε τις περιττές επιθυμίες, τους εγωισμούς σε κάτι ευγενέστερο, λεπτότερο.
Γιατί Μπέρτολτ Μπρεχτ...

Αρχικά το κριτήριο επιλογής είναι η δύναμη, στο τέλος θα νικήσει η αγνή αγάπη. Σε έναν κόσμο, όπου θριαμβεύει η αδικία, η αλαζονεία της εξουσίας και του πλούτου, σε μια εποχή σκληρή και δύσκολη όπως αυτή που ζούμε σήμερα, ο Μπρεχτ παραμένει μέγας ποιητής, οραματιστής και μέσα από τη θεατρική πράξη μεταφέρει την πίστη του στο θρίαμβο της δικαιοσύνης και άρα της ανθρωπότητας.

Σε μια κοινωνία που τα παιδιά έχουν όλο και περισσότερα παιχνίδια, σε μια κοινωνία όπου απουσιάζει το ομαδικό παιχνίδι στους δρόμους και τις αυλές, σε μια κοινωνία που κατακλύζεται από videogames και ιδιωτικότητα, ένα κορίτσι παίρνει το μεγαλύτερο δώρο της ζωής της, μια κούκλα από τα σκουπίδια! Ένα μάθημα ζωής για τον υπερκαταναλωτισμό και την αξία του να μοιράζεσαι που πρέπει να παρακολουθήσουν μικρά και μεγάλα παιδιά!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ :ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ :ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ : ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΔΑΝΑΗ ΤΖΙΜΑ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ-ΧΑΡΗΣ ΣΟΥΛΤΑΤΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΣΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Mosquito a&d
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΛΑΜΑ , ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ, ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΟΦΑΚΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σαββατο 11 Σεπτεμβρίου  2021
Κηποθέατρο Μάνος Ματζιδάκις
(χάρτης)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € γενική είσοδος
7 € εκπτωτικό (ανέργων,πολύτεκνικό,Α.Μ.Ε.Α)*

(*) παιδιά κατω των 5 ετών δωρεάν

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
Public

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσιας 5% επί της αξίας του εισιτήρίου

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΦΜ: ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΔΡΑ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 11, ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω