Ο Καββαδίας ταξιδεύει

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΣΟΥ
(χάρτης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος
5€ φοιτητικό/ανέργων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
- στο tickets.public.gr

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΛΦΩΝ
Δίκτυο για τον Τουρισμό
και τον Πολιτισμό Φωκίδας
ΑΦΜ 997204923
ΔΟΥ Άμφισσας
Πλατεία Κεχαγιά, 33100, Άμφισσα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
www.delphifestival.gr


επιστροφή στο πρόγραμμα
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Καββαδίας ταξιδεύει

της Κωνσταντίνας Γεωργαντά

«Ο Καββαδίας Ταξιδεύει» της Κωνσταντίνας Γεωργαντά, είναι μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στην ζωή και το έργο το μεγάλου ποιητή, που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει μέσα από την ποίηση και την σεμνότητα της ζωής του, την αλήθεια της καθημερινότητας.

Ποιος είναι πραγματικά ο Νίκος Καββαδίας;

Ο Καββαδίας είναι ίσως ο μόνος Έλληνας ποιητής που αγαπήθηκε από την πρώτη του κιόλας ποιητική συλλογή, χωρίς ο ίδιος να αποζητά βραβεία και διακρίσεις. Ο ποιητής που αγαπά την θάλασσα, τα μακρινά ταξίδια, που λατρεύει την οικογένεια του, που ξέρει να δίνει χωρίς ανταλλάγματα και που πάντα έχει χώρο στις γραμμές των ποιημάτων του για εκείνους τους ανθρώπους που δεν χωράν πουθενά αλλού. Στα ποιήματα του βρίσκουν καταφύγιο άνθρωποι του περιθωρίου, αντισυμβατικοί, ξεχασμένοι που όμως πάντα έχουν μία ιδιαίτερη δική τους ηθική.

Ο Καββαδίας αγαπούσε ακόμη την ζωγραφική και της δίνει κίνηση μέσα από τα ποιήματα του, την ίδια στιγμή που τα ποιήματα του σχηματίζουν ίσως τους ωραιότερους και σπανιότερους ζωγραφικούς πίνακες γεμάτους με αλμύρα, κίνηση, χρώμα, πίνακες που σφύζουν από ανθρωπιά.

Για τον Νίκο Καββαδία σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Ένα τέτοιο ταξίδι είναι και η παράσταση αυτή, με έννοιες αφηρημένες χτισμένες πάνω σε συγκεκριμένα δομικά υλικά, αγκαλιάζοντας τον πλούσιο κόσμο του ποιητή. Ένα κόσμο ποίησης, στο μεταίχμιο του ονείρου και του πραγματικού.

Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις 12 Ιουλίου 2019 στο Γαλαξείδι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δελφών και περιλαμβάνει ποίηση, μουσική, προβολές βίντεο και αφηγήσεις.

Έρευνα-Σκηνοθεσία-Ενορχηστρώσεις: Κωνσταντίνα Γεωργαντά

Τραγούδι: Νίκος Παπουτσής, Κωνσταντίνα Γεωργαντά

Μουσικοί: Χρήστος Δασκαλόπουλος (μπουζούκι), Δημήτρης Σιδηράς (Μπουζούκι-κιθάρα),
Νίκος Παπουτσής (Κιθάρα), Κατερίνα Ξηρού (φλάουτο), Ρεγγίνα Σαρούν (βιολί), Γιώργος Σταμούλης (κρουστά)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλίας Ρουμελιώτης

Ενδυματολογικός σχεδιασμός: Μαρίτα Κυριακίδου

Βίντεο: Άρης Καπλανίδης

Συμμετέχει: H Μικτή Χορωδία του Δήμου Δελφών

Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω