«Νερατζάκι με Αγκάθια» του Γιώργου Βαγιωνή

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ»
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΓΙΩΝΗ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ—ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΕΡΙΒΑΚΗ

ΘΕΑΤΡΟ Δ. ΒΛΗΣΙΔΗΣ - ΧΑΝΙΑ
28, 29, 30 Ιανουαρίου & 3, 4, 5 Φεβρουαρίου, στις 9.30 μ.μ.

Η Πειραματική Θεατρική Σκηνή Ραδάμανθυς, παρουσιάζει στο Θέατρο Βλησίδη, στις 28, 29, 30 Ιανουαρίου και στις 3, 4, 5 Φεβρουαρίου, στις 9.30 μ.μ., την θεατρική παράσταση «Νερατζάκι με Αγκάθια», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Βαγιωνή. Η διασκευή του βιβλίου για το θέατρο και η σκηνοθεσία έχει γίνει από τη Χριστίνα Βεριβάκη. Το έργο εστιάζει στη γυναικεία κακοποίηση, στις ψυχικές διαταραχές που αυτή επιφέρει, ενώ παράλληλα θέτει στο «μικροσκόπιο» το πλαίσιο που ορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις στο σύγχρονο κόσμο. Με ρεαλιστικό τρόπο ο συγγραφέας προσεγγίζει τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων του, των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, και ξεδιπλώνει την ιστορία αποκαλύπτοντας σταδιακά στον αναγνώστη τα μυστικά που κρύβει.
 
Λίγα λόγια για το θεατρικό έργο:
Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου έργου έγκειται στην πρωτοτυπία του κειμένου, καθώς διαφορετικές ιστορίες αποδίδονται σε ξεχωριστά επεισόδια, παίζοντας αριστοτεχνικά με τη γραμμικότητα του χρόνου. Θα έλεγε κανείς πως η παιγνιώδη διάθεση του χρόνου θυμίζει τον μπερδεμένο ψυχισμό του ανθρώπου, ο οποίος πάσχει ψυχικά. Η Ελένη, όπου καταδιώκεται από φωνές και τύψεις είναι μια γυναίκα, όπου ο πρότερος βίος της έχει να διηγηθεί ιδιαίτερες ιστορίες οικογενειακής, σεξουαλικής και ψυχικής κακοποίησης. Η μοίρα της ντύθηκε με το πέπλο της ψυχωτικής διαταραχής και η πορεία της ζωής της χαράχθηκε από τις σκιές της συναισθηματικής και λεκτικής βίας.
Η Ελένη ερωτεύεται έναν άντρα, τον Κώστα, όπου είναι ευγενής και καλοσυνάτος. Φέρει τα δικά του τραύματα που καθορίζουν τις επιλογές του, για τη ζωή του και την σχέση του με την Ελένη. Η συνάντησή τους ξυπνά μνήμες, επουλώνει συναισθηματικές και ψυχικές ρωγμές των ηρώων, δημιουργεί όμως και νέες, που τους οδηγούν σε συγκρουσιακά μονοπάτια, καθιστώντας την καθημερινότητα τους δύσκολη.
Στη συγκεκριμένη παράσταση, φωτίζονται θέματα της επικαιρότητας, παθογένειες της εποχής και κοινωνικές αποστασίες. Τα παραπάνω γίνονται η αφορμή, για μετέπειτα συζητήσεις που αναζητούν δραστικές λύσεις.
Με το θεατρικό έργο, «Νεραντζάκι με αγκάθια», ο θεατής θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το βίωμα των ανθρώπων, που φέρουν το ψυχικό τραύμα ως αγκάθι στο νου και στο σώμα.
Στη θεατρική σκηνή θα λάβουν θέση οι έντονες συναισθηματικές και σωματικές μεταπτώσεις και οι θολοί προβληματισμοί του πάσχοντα ατόμου. Τα πάντα στο μυαλό των ηρώων αναζητούν για στοχευμένες απαντήσεις, αποδοχή και θεραπεία.

Συντελεστές της παράστασης:
Πρωτότυπο κείμενο: Γιώργος Βαγιωνής
Θεατρική μεταφορά, δραματουργία και σκηνοθεσία: Χριστίνα Βεριβάκη
Επεξεργασία ήχου: Ηλίας Βλαμάκης
Video Trailer: Γιάννης Κρομμυδάκης
Φωτογραφία: Χρήστος Τσαντής
Παραγωγή: Εκδόσεις Ραδάμανθυς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Φωτεινή Καπνισάκη, Νίκος Δεσποτάκης, Χριστίνα Βεριβάκη

Είπαν για το βιβλίο:
"Πρόκειται για ένα υπαρξιακό δράμα που μιλά για τις διαδράσεις των ανθρώπων. Των καθημερινών ανθρώπων, αυτών της διπλανής πόρτας. Συνεπώς αν πρέπει να σας δώσω περιληπτικά το “θέμα” του βιβλίου είναι πως οι συναντήσεις μας καθορίζουν, και γιατί όχι, ορίζουν την ζωή μας. Το βιβλίο είναι όλο μια αληθινή ιστορία. Υπάρχει μάλιστα στο “Αντί επιλόγου” η αποκάλυψη ότι είναι ένα παζλ από πραγματικές ιστορίες, από πραγματικούς ανθρώπους που όμως έχουν παραποιηθεί συγγραφικά για να μη μπορεί να γίνει η αναγωγή σε άτομα και καταστάσεις", Γιώργος Βαγιωνής

"Πέρα από τις κριτικές και τις αναλύσεις, το απλούστερο και το ασφαλέστερο κριτήριο αξιολόγησης ενός βιβλίου θεωρώ πως είναι η θελκτικότητά του. Και το «Νεραντζάκι με αγκάθια» είναι ακριβώς αυτό: ένα βιβλίο που δεν σε αφήνει να το βάλεις στην άκρη πριν το τελειώσεις κι ένα βιβλίο που σε ακολουθεί μέσα σου και αφού το τελειώσεις. Ένα βιβλίο σαν τη ζωή και σαν το νεραντζάκι, γλυκό και πικρό μαζί", Νάσος Αθανασόπουλος, τέως πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΗΣΙΔΗΣ
Μαριδάκη και Ακτή Μιαούλη, Χανιά 731 32
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
28, 29, 30 Ιανουαρίου 2023
3, 4, 5 Φεβρουαρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:30

Κατάλληλο για άνω των 16 ετών

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1 ώρα και 40 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΤΣΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΕ
Εκδόσεις Ραδάμανθυς
ΑΦΜ: 061153534
ΔΟΥ: ΧΑΝΙΩΝ
ΕΔΡΑ: Γ. Ξέπαπα 7, Χανιά 731 36

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ