Ρεσιτάλ κιθάρας Catherine Liolios

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ρεσιτάλ Κιθάρας
Catherine Liolios

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024
Ώρα έναρξης 20:30

Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας

Η Ελληνο-γαλλίδα κιθαρίστα Catherine Liolios θα παρουσιάσει την Τετάρτη 20 Μαρτίου ένα ρεσιτάλ γαλλικής και ισπανικής μουσικής, αρχίζοντας από διαλεγμένα κομμάτια του τελευταίου CD της, αφιερωμένου στον Γάλλο σύγχρονο συνθέτη και κιθαρίστα Érik Marchelie. Το στυλ του εμπνέεται από τους Γάλλους συνθέτες της αρχής του 20ού αιώνα αλλά και από πιο «λαϊκές » μουσικές, γαλλικές και λατινο-αμερικάνικες.

Το ρεσιτάλ θα μας ταξιδέψει μετά από τo πρώτο «σύγχρονο» κομμάτι κλασσικής κιθάρας «Quatre Pièces Brèves» (1933) του Frank Martin, Ελβετού συνθέτη του κύματος του Δωδεκαφθογγισμού, στην Ισπανία με μουσικές του Joaquin Rodrigo, του ρομαντικού Enrique Granados και του Federico Moreno-Torroba, γνωστού για τις zarzuelas του αλλά και τα άφθονα έργα για κιθάρα που έγραψε για τον μεγάλο Andrés Segovia.

Η Catherine Liolios γεννήθηκε και σπούδασε στο Παρίσι με τους Ισπανούς καθηγητές Jose-Maria Sierra και Alberto Ponce (École Normale de Musique de Paris). Η καριέρα της ξεκίνησε το 1994 με το 1ο Βραβείο του παγκόσμιου διαγωνισμού του Bath International Guitar Festival στην Αγγλία. Έπαιξε σε πολλές χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία,Ισραήλ, Βέλγιο και Ελβετία και στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας του Τελ Αβίβ, Westdean (UK), Bath, Αρναίας (καλεσμένη από τον Roland Dyens), Saint-Paul Trois-Chateaux, Semaine Internationale de Poésie (Παρίσι): «She gave us the artistic peak of the festival. Liolios expressed herself in a combination of a dramatic strength and feminine delicacy, creating an exciting and original atmosphere» (Classical Guitar, Arie Layish 2001).

Η δισκογραφία της έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κριτική. Στον δίσκο της «Platero y yo» η Catherine Liolios ηχογράφησε για πρώτη φορά παγκοσμίως όλο το τεράστιο έργο του Mario Castelnuovo-Tedesco: «Catherine Liolios has put us in her debt by giving us the complete Platero y yo. For all fanciers of the guitar, this is a wonderful voyage of discovery. Highly recommended!» (Fanfare Magazine, USA, David Saemann, 2017).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ

Ιπποκράτους 41, Αθήνα
2103634000
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10€ κανονικό
5€ μειωμένο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% (ελάχιστη χρέωση 0,50€)

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ ΑΒΕΕΤΕ
ΑΦΜ: 094079082
ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ