Μουσική χρονομηχανή

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
«ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
90'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ παιδικό (χωρίς συνοδους)

για παιδιά 7 έως 12 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Ticket Services
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
- Τηλεφωνικά: 2107234567
- Online: www.ticketservices.gr
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά παραλαμβάνονται με μια ταυτότητα ή με την κάρτα που χρησιμοποιήθηκε την ημέρα της παράστασης στην είσοδο της Μουσικής Βιβλιοθήκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είτε νωρίτερα από το εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
ΑΦΜ: 090110260
ΔΟΥ: ΚΑ Αθηνών
ΕΔΡΑ: Κόκκαλη 1, Αθήνα


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Μουσική Βιβλιοθήκη
«Λίλιαν Βουδούρη»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσική χρονομηχανή

Για παιδιά 7-12 ετών

-


Μια αφηγήτρια και μια δημιουργός κόμικς συναντιούνται για να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που συνδυάζει μοναδικά τη μουσική με τον λόγο και την εικόνα. Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά ταξιδεύουν σε έναν διαφορετικό μουσικό προορισμό με τη βοήθεια της εικονογραφημένης αφήγησης. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά γίνονται τα ίδια δημιουργοί και φτιάχνουν τα δικά τους κόμικ.

7 Ιανουαρίου
Μεσαιωνική Μουσική και λογοτεχνία της φαντασίας: Σε αυτή τη συνάντηση θα κάνουμε ένα ταξίδι στο μακρινό χρόνο του Μεσαίωνα αλλά και τον απίθανο κόσμο της φαντασίας. Θα μάθουμε πώς η μεσαιωνική μουσική, οι χορωδιακοί ύμνοι, η πολυφωνία και ο ρυθμός της ενέπνευσε μεγάλους συγγραφείς.
Θα ταξιδέψουμε από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Τόλκιν ως την επική σειρά comics Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν και θα μάθουμε βασικές αρχές σκηνοθεσίας στα comics μας.

4 Φεβρουαρίου
Ταξίδι στην Αφρική: Τον αποκριάτικο αυτό μήνα, ας πεταχτούμε με τη Μουσική Χρονομηχανή μας μέχρι την αφρικανική ήπειρο. Θα ακούσουμε παραμύθια, μύθους και ιστορίες με ζώα της ζούγκλας από την πλούσια προφορική παράδοση της Αφρικής με συνοδεία την ξεχωριστή μουσική της.
Στη συνέχεια θα μάθουμε πώς μπορούμε να πούμε μια ιστορία ζωγραφίζοντας τα δικά μας ζωάκια σαν πρωταγωνιστές με βασικές αρχές σχεδίου.

18 Μαρτίου
Η χρωματιστή μουσική του '70: Στην πολύχρωμη δεκαετία των 70's θα μας πάει η Χρονομηχανή μας για να κάνουμε μια στάση σε μια δεκαετία που άλλαξε τη σύγχρονη μουσική αλλά και την τέχνη των comics.
Στο ταξίδι μας αυτό θα γνωρίσουμε και τον Moebius, έναν σπουδαίο καλλιτέχνη των comics που με τις ονειρικές, πανέμορφες ιστορίες του έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς comics. Ακολουθώντας τα βήματά του, θα φτιάξουμε και εμείς τη δική μας διαγαλαξιακή περιπέτεια.

6 Μαΐου
Υπερήρωες και δεκαετία του '80: Στην πολύχρωμη, φανταχτερή, χρωματιστή δεκαετία των 80's θα πάμε το Μάιο. Κάτι σαν τις χρωματιστές στολές των αγαπημένων μας υπερηρώων. Από το μπλε-κόκκινο του Superman μέχρι το κίτρινο-κόκκινο του Iron-Man, λίγο χρώμα στη ζωή των υπερηρώων πάντα έχει τη θέση του.

Ελάτε και εσείς σε αυτό το μαγικό ταξίδι για να φτιάξετε τον δικό σας υπερήρωα, να του δώσετε σάρκα και οστά, μιαν ιστορία και έναν κακό. Και φυσικά, χρώμα.

Αφηγήτρια: Βασιλεία Βαξεβάνη
Δημιουργός κόμικς: Δήμητρα Αδαμοπούλου

Σε συνεργασία με την Comicdom Press & την Athens Comics Library

Διάρκεια προγράμματος: 90'

Τιμή εισιτηρίου € 10

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου),
  • Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα & Κυ, 10:00 - 16:00
  • Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικές αγορές 210 72 34 567
  • Αγορά εισιτηρίων και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
  • Πληροφορίες τις Κυριακές 10:00-16:00 στο 210 72 82 554