ΗΜΕΡΙΔΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ημερίδα

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ
Στρέφοντας το βλέμμα στην Ελλάδα που καινοτομεί

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022
ΩΡΕΣ: 09:00 - 19:00

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Πεντέλης 11, Παλαιό Φάληρο

https://event.mindtheminds.com/

 

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στο Ίδρυμα Ευγενίδου μεταξύ 9π.μ και 7μ.μ. η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Mind the minds πραγματοποιεί εκδήλωση με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με 10 σύγχρονους µΈλληνες εφευρέτες και 5 ειδήμονες από την αγορά της κατοχύρωσης εφευρέσεων και ευρεσιτεχνιών.

Η ημερίδα περιλαμβάνει ομιλίες, τόσο με φυσική παρουσία όσο και μέσω διαδικτύου, από καταξιωμένους Έλληνες ευρεσιτέχνες και εφευρέτες με έδρα την Ελλάδα και το εξωτερικό, των οποίων το έργο έχει διεθνή αναγνώριση. Μεταξύ αυτών, ο Πέτρος Ψύλλος του οποίου η φορητή συσκευή με το όνομα «ΜΑΤΙΑ» χρησιμεύει στην διευκόλυνση κινητικότητας ατόμων ανθρώπων με θέματα όρασης και ο Αριστείδης Βούλγαρης του οποίου ο ηλιακός φασματογράφος χρησιμοποιήθηκε από τη NASA για την παρακολούθηση της πιο πρόσφατης ηλιακής έκλειψης.

Το πρόγραμμα των ομιλιών περιλαμβάνει, επίσης, ακαδημαϊκούς των οποίων το έργο έχει φτάσει στην παγκόσμια αγορά με πρωτοποριακές χρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης αλλά και βιοτραπεζών που εξυπηρετούν τις ανάγκες όσων επιθυμούν μια περισσότερο εξειδικευμένη προσέγγιση της υγείας τους.

Μαζί με αυτούς θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από νεαρούς εφευρέτες και ευρεσιτέχνες σε πιο πρώιμα στάδια εξέλιξης μέσω των οποίων θα μπορέσει κανείς να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νεαρός σύγχρονος εφευρέτης στην σημερινή Ελλάδα.

Τέλος, τις ομιλίες πλαισιώνουν ειδικοί της κατοχύρωσης που θα μιλήσουν για το νομικό και  διαδικαστικό κομμάτι και το τί αυτό συνεπάγεται εντός και εκτός Ελλάδας καθώς και ένας εκπρόσωπος επιχειρηματικών αγγέλων του οποίου η ομιλία θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την οικονομική υποστήριξη εφευρετών και ευρεσιτεχνών.

Η Mind the Minds από τη σύστασή της μέχρι σήμερα έχει ήδη διεξάγει 3 διαδικτυακές συναντήσεις με στόχο τη γνωριμία με τα μέλη της, την γνωριμία με το οικοσύστημα της καινοτομίας και κατοχύρωσης στην Ελλάδα καθώς και ένα αφιέρωμα στο έργο και την προσωπικότητα ενός νεαρού Έλληνα εφευρέτη. Στόχος της η ανάδειξη και υποστήριξη των Ελλήνων που δημιουργούν και καινοτομούν, μέσω της δημιουργίας μιας κοινότητας υποστήριξής και πληροφόρησής τους, που ολοένα και μεγαλώνει.

Πρόγραμμα Ημερίδας

(κλικ για λήψη σε μορφή PDF)

 

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής της παραγγελίας, θα λάβετε:
 
  • Εισιτήριο που σας επιτρέπει φυσική παρουσία στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
  • Ζoom link για διαδικτυακή παρακολούθηση (Στέλνεται στο email σας 24 ώρες πριν).
 
Έτσι, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ φυσικής και ψηφιακής παρακολούθησης της ημερίδας.
 
Η έκδοση εισιτηρίων είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση της ημερίδας και θα είναι διαθέσιμη καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ