Φaretra Crystalina

Μικρός Κεραμεικός

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Φaretra Crystalina

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 | 21:00

Μικρός Κεραμεικός

Το πρωτοπόρο σύνολο από την Αθήνα παρουσιάζει τον πρώτο του EP στο Μικρό Κεραμεικό με μεταμορφώσεις παραδοσιακών ελληνικών τραγουδιών, που ακολουθεί την κυκλοφορία του video-clip για τα Λιανοχορταρούδια! Λυρικές φωνές, πολυφωνίες, πρωτάκουστες διασκευές, νέες συνθέσεις, ένα λαμπρό και ολόφωτο ρεπερτόριο: Μεσογειακά και λατινοαμερικάνικα τραγούδια, κέλτικες μελωδίες και, στο κέντρο, ελληνικά παραδοσιακά αριστουργήματα, που εισάγονται με αφηγήσεις που συνδυάζουν το τωρινό με τα παλαιώτερα βιώματα. 

Η Φaretra Crystalina συνδυάζει τον λυρισμό της κλασικής και τις ρίζες, την αλήθεια και την αδρή φύση των παραδοσιακών μελωδιών με μια δυναμική ροκ διάθεση. Την λάμψη του λυρικού τραγουδιού με το βάθος και τα αρχέτυπα του χωμάτινου τραγουδιού της επαρχίας που άντεξε και σμιλεύτηκε στο χρόνο. Ηχητικές εικόνες της υπαίθρου συνδυάζονται με φωνητικά πυροτεχνήματα και υπέροχα χρώματα παραδοσιακών και κλασικών οργάνων σε μια οργασμική διάθεση που προκύπτει από τον γόνιμο διάλογο του λόγιου και του λαϊκού στοιχείου.

Η Φaretra Crystalina είναι ένα σύνολο που ξεκίνησε το ταξίδι του το 2016. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πλήθος έργων του κλασικού και ελαφρού ρεπερτορίου από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τη Λατινική Αμερική. H Φ.C. δίνει συστηματικά συναυλίες και δισκογραφεί, ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με φορείς και φεστιβάλ, όπως η ΕΡΤ (παγκόσμια πρεμιέρα ανέκδοτου και
ανεκτέλεστου έργου του Ν. Σκαλκώτα) και η ALEA III (Πανεπιστήμιο της Βοστώνης), με στόχο την αποτύπωση των αμέτρητων δυνατοτήτων που δίνει η συγχώνευση του κλασικού και του παραδοσιακού στοιχείου.

Εμπνευσμένη από συνθέτες και δημιουργούς που επανεφευρίσκουν και επεκτείνουν τις παραδόσεις του δικού τους και άλλων τόπων, η Φaretra Crystalina επινοεί ένα δημιουργικό πεδίο αναζήτησης υψηλής αισθητικής και παίζει ελεύθερα με τις επιρροές της γονιμοποιώντας τις, μέχρι το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτα όμορφο, φέρνοντας καρπούς πρωτόγνωρους και ηχητικές
ηδονές πρωτάκουστες.

Αρχή και πυρήνας της δημιουργίας της είναι οι συμπαγείς φύσεις της
παραδοσιακής και κλασικής μουσικής, υποκινούμενες από ροκ δυνάμεις. Κάθε καινούργια ανάμειξη των τριών στοιχείων γεννά μια νέα περιπέτεια για την Φaretra Crystalina. Πηγή μας η τελευταία χιλιετία της Μουσικής Δημιουργίας, που μας ξεδιψάει όταν την ακούμε ως μια ενιαία παράδοση, η ποικιλία της οποίας εκφράζεται με τις απαραίτητες παραλλαγές σε κάθε τόπο και χρόνο.

Κεντρικό ρόλο στο ηχητικό σύμπαν της Φαρέτρας παίζουν οι Φωνές, ελεύθερες, δονούμενες και ηχηρές, όπως τις αγαπούν οι παραδόσεις και η κλασική μουσική. Σε όλη τους την έκταση και τους συνδυασμούς ανοίγουν τον
κόσμο των μεγάλων συναισθημάτων και τους φωτίζουν με εξαίσιους μεγεθυντές... Η κιθάρα, οι παραδοσιακές και οι μπαρόκ φλογέρες, το bayan, κρουστά από όλο  τον κόσμο και το κοντραμπάσο χορεύουν μαζί με τις φωνές και τις οδηγούν σε τόπους άχρονους, σμιλευμένους από βίωμα και πόθο.

Χρυσόστομος Καλογριδάκης: τενόρος , κιθάρες, αφήγηση, κείμενα
Θάλεια Μουτοπούλου: σοπράνο, φλογέρες, πιάνο, ηλεκτρονικά
Μαρία Δελή : Μπαγιάν , φωνή
Αντώνης Νομικός : Κρουστά, φωνή
Γιώργος Αρνής : Κοντραμπάσο, φωνή


 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54
τηλ. 210 3454831
(χάρτης)
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
13€ Ηλεκτρονική Προπώληση
15€ Ταμείο
5€ ΑμεΑ
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% (ελάχιστη χρέωση 0,50€)

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
R.M. LIGHT ΑΜΚΕ
ΘΕΑΜΑΤΩΝ, ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΥΠΗΡ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΦΜ: 997021830
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Κυριακή 07 Ιουλίου 2024, 21:00 Φaretra Crystalina Μικρός Κεραμεικός ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ